۰۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲
کد خبر: ۸۰۲۱۲۶
مدیرکل تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

پایتختی نهج البلاغه کاشان حفظ شود

پایتختی نهج البلاغه کاشان حفظ شود
کاشان- مجیدی به اهمیت پایتختی نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: انتخاب کاشان در سال‌های اخیر به عنوان پایتخت نهج‌البلاغه موقعیتی است که همچنان باید حفظ شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، سعید مجیدی امروز در آئین کلنگ‌زنی دروازه نهج‌البلاغه کاشان درباره فرایند داوری و انتخاب پایتخت‌های فرهنگی در حوزه نهج‌البلاغه، به اهمیت نقش مردم و مؤسسات خیر در ترویج فرهنگ قرآنی و عترت اشاره و گفت: حمایت مسؤولان برای ادامه فعالیت‌ها در شهر کاشان به عنوان پایتخت نهج‌البلاغه تأثیر گذار است و این شهر همچنان به عنوان پایتخت نهج‌البلاغه می‌درخشد.

وی فرایند داوری حرکت‌های مردمی در حوزه نهج‌البلاغه را تشریح کرد و افزود: در این فرایند، مؤسسات مختلف از جمله خصوصی، حقیقی و حقوقی با هدف اجرای فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در سطح شهر‌ها و استان‌ها، به دنبال ارتقای فرهنگ عمومی و دینی هستند و در این راستا مسؤولیت اجتماعی این مجموعه‌ها بسیار مهم است و مبالغی که برای برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات فرهنگی هزینه می‌شود، جزئی از این فرایند محسوب می‌شود.

مدیرکل تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: داوری این فعالیت‌ها به منظور تقویت و معرفی آثار برتر در سراسر کشور، با هدف شناساندن فعالیت‌های فرهنگی در سطح ملی اهمیت دارد.

مجیدی به لزوم برجسته کردن فعالیت‌ها برای مشاهده عموم مردم از سوی مسؤولان تأکید کرد و اظهار داشت: بسیاری از تلاش‌های مردمی در برخی از مناطق، به دلیل عدم توجه کافی ناشناخته مانده و در سطح محدود است.

وی به اهمیت پایتختی نهج‌البلاغه اشاره کرد و با بیان اینکه انتخاب کاشان در سال‌های اخیر به عنوان پایتخت نهج‌البلاغه موقعیتی است که همچنان باید حفظ شود، یادآورشد: فراخوان‌های انتخاب جدید پایتخت‌های فرهنگی در سال آینده برگزار خواهد شد و کاشان به مانند دیگر شهرها، این امتیاز را دارد تا باردیگر در این فرآیند شرکت کند.

مدیرکل تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فعالیت‌های فرهنگی کاشان در این زمینه کماکان ادامه خواهد یافت، افزود: در صورتی که کاشان دوباره موفق به کسب عنوان پایتختی نهج‌البلاغه شود، این موضوع سبب ادامه پروژه‌های فرهنگی و هنری در شهر خواهد شد، در غیر این صورت نشان افتخار پایتختی نهج‌البلاغه به شهر منتخب جدید اهدا می‌شود.

مجیدی با اشاره به مسؤولیت کاشان و سایر شهر‌ها در ایجاد موج نهج‌البلاغه‌ای در سطح کشور، گفت: ازمسئولان و فعالان فرهنگی در کاشان خواسته شده است با ایجاد موج فرهنگی در کشور، نهج‌البلاغه را به‌عنوان یک مفهومی مهم در جامعه گسترش دهند و با توجه به تلاش‌های مؤثر مؤسسه حافظ و دیگر مجموعه‌های فعال در این حوزه، این حرکت در استان‌های مختلف کشور از جمله تهران و خراسان، به‌ویژه در کشور‌های خارجی مانند عراق و اندونزی، در حال گسترش است.

وی به جشنواره‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای که تحت حمایت این وزارتخانه برگزار می‌شود، اشاره کرد و گفت: در سراسر کشور، جشنواره‌هایی در حوزه‌های مختلف هنری و رسانه‌ای نظیر نگارگری، نقاشی خط، فیلمنامه نویسی، فیلم کوتاه، و فضای مجازی برگزار می‌شود که این جشنواره‌ها متناسب با شرایط روز جامعه و ذائقه افراد طراحی می‌شود و سال جاری برای نخستین بار جایزه پایتخت نهج‌البلاغه به آثار برتر در این جشنواره‌ها اهدا خواهد شد.

به گفته وی این جشنواره‌ها نه تنها به حمایت از آثار فرهنگی و هنری در زمینه نهج‌البلاغه کمک می‌کند، بلکه نمایشگاه‌هایی از آثار منتخب در کاشان به عنوان پایتخت نهج‌البلاغه برگزار خواهد شد و این نمایشگاه‌ها به معرفی و انتشار این آثار در سطح وسیع‌تری کمک خواهند کرد.

مدیرکل تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تلاش‌های انجام شده در سطح کشور برای ترویج فرهنگ نهج‌البلاغه تقدیر کرد و ابراز امیدواری کرد، با همت مضاعف مسؤولان و مجموعه‌های فرهنگی، این حرکت در سراسر کشور رواج داشته و شاهد گسترش فرهنگ نهج‌البلاغه در ابعاد مختلف باشیم. /۱۳۰۷/

خبرنگار: محمد ملک آبادی

ارسال نظرات