۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۰۶
کد خبر: ۸۱۴۲۵۵

الازهر؛ مرکز تقریب یا پایگاه آمریکا؟

الازهر؛ مرکز تقریب یا پایگاه آمریکا؟
واقعیت تلخ اما انکارناپذیر آن است که الازهر امروز نه یک نهاد مستقل دینی، بلکه سازمانی است که زیر نظارت مستقیم دستگاه امنیتی و اطلاعاتی مصر اداره می‌شود. دستگاهی که خود کاملاً وابسته به سرویس‌ های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل است.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، بار دیگر الازهر بیانیه‌ ای تند علیه جمهوری اسلامی ایران صادر کرد. این دومین بار در ماه‌ های اخیر است که بزرگ‌ ترین نهاد رسمی جهان سنی، بدون اشاره به علت حملات ایران (پاسخ به تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل)، مستقیماً در کنار امارات متحده عربی -متحد راهبردی آمریکا- می‌ایستد. این پرسش جدی را پیش می‌کشد: آیا الازهر هنوز همان "مرکز تقریب مذاهب اسلامی" است یا به "پایگاهی برای سیاست‌های آمریکا و اسرائیل" تبدیل شده است؟
 
واقعیت تلخ اما انکارناپذیر آن است که الازهر امروز نه یک نهاد مستقل دینی، بلکه سازمانی است که زیر نظارت مستقیم دستگاه امنیتی و اطلاعاتی مصر اداره می‌شود. دستگاهی که خود کاملاً وابسته به سرویس‌ های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل است. در چنین ساختاری، بیانیه‌ های ضدایرانی الازهر نه از سر غیرت دینی یا پایبندی به اصول حقوق بین‌الملل، بلکه بازتابی از خط‌ دهی امنیتی-سیاسی فرا منطقه‌ ای است.
 
جالب توجه است که الازهر در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، یا حملات ائتلاف عربی (به رهبری امارات و عربستان) به یمن که هزاران کودک و غیرنظامی قربانی گرفتند، هرگز چنین بیانیه‌ های قاطع و فوق‌ العاده‌ ای صادر نکرده است. اما به محض آنکه ایران در پاسخ به تجاوز مستقیم آمریکا به خاک خود، پایگاه‌ های نظامی و منافع اقتصادی این کشور در امارات را هدف قرار می‌ دهد، الازهر فریاد "نقض حاکمیت" و "بغی حرام شرعی" سر می‌ دهد. این استاندارد دوگانه، بیش از هر چیز نشان می‌ دهد که الازهر به ابزاری در دست ائتلاف ضد ایرانی تبدیل شده است.
 
الازهر سال‌ها با شعار "تقریب" و "وحدت اسلامی" سعی در حفظ وجهه خود داشت. اما این بیانیه‌ های مکرر علیه ایران، همراه با سکوت معنادار در برابر جنایات آمریکا و اسرائیل، نشان می‌ دهد که الازهر از پوشش بیرون آمده و چهره واقعی خود را آشکار کرده است. او دم از تقریب می‌ زند، اما در صف دشمنان جبهه مقاومت جای می‌ گیرد؛ ادعای استقلال دارد، اما خط‌دهنده سیاست خارجی واشنگتن و تل‌آویو است.
 
توصیه ی راهبردی این است که دیگر زمان آن رسیده که دیپلمات‌ های فرهنگی و مسئولان حوزه تقریب در جمهوری اسلامی ایران با واقع‌ بینی و هوشیاری کامل با الازهر رفتار کنند. بی‌ دلیل دل به مفتیانی خوش نکنند که در مجالس بین‌المللی از وحدت سخن می‌ گویند، اما در عمل پشت جبهه ایران را خالی می‌ کنند. الازهر امروز نه مرکز تقریب، که پایگاه سیاسی-امنیتی آمریکا در لباس دین است. دانستن این حقیقت، اولین گام برای تنظیم یک سیاست خارجی هوشمندانه و واقع‌ بینانه در جهان اسلام است.
 
الازهر باید انتخاب کند: مرکز تقریب باشد یا پایگاه آمریکا؟
 
علی مقدس
ارسال نظرات