۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۲۹
کد خبر: ۸۱۷۴۰۶
حجت‌الاسلام والمسلمین نیری:

ملاصدرای شیرازی افتخاری برای خطه فارس و شهر شیراز است

ملاصدرای شیرازی افتخاری برای خطه فارس و شهر شیراز است
شیراز- دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی فارس گفت: ملاصدرای شیرازی با تلفیق حکمت و عرفان، مکتب حکمت متعالیه را بنیان نهاد و متعالی‌ترین پیوند میان فلسفه و عرفان اسلامی را رقم زد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نیری دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی فارس در حاشیه همایش بزرگداشت ملاصدرا که در مدرسه خان شیراز برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، با اشاره به جایگاه ممتاز صدرالمتألهین در تاریخ اندیشه اسلامی  اظهار کرد: ملاصدرا شخصیتی است که حکمت به معنای فلسفه را با عرفان ممزوج کرد و از رهگذر این پیوند، مکتبی نوین را در جهان اسلام پایه‌گذاری کرد.

وی افزود: ایشان بنیانگذار حکمت متعالیه است؛ مکتبی که بر مبنای اصالت وجود، عالم هستی را تفسیر می‌کند و یکی از مهم‌ترین دستاوردهای فکری و فلسفی تمدن اسلامی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه اندیشه‌های ملاصدرا پس از گذشت قرن‌ها همچنان مورد توجه اندیشمندان و پژوهشگران قرار دارد، افزود: حکمت متعالیه توانست میان عقل، شهود و آموزه‌های دینی پیوندی عمیق برقرار کند و از این جهت جایگاهی ممتاز در میان مکاتب فلسفی اسلامی به دست آورد.

دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی فارس همچنین به اهمیت محل برگزاری این مراسم اشاره کرد و گفت: مدرسه خان شیراز که امروز میزبان این آیین بزرگداشت است، در گذشته محل تدریس و فعالیت‌های علمی ملاصدرا بوده است. برگزاری این مراسم در چنین مکانی، یادآور نقش تاریخی شیراز در شکل‌گیری و گسترش حکمت اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نیری ادامه داد: این یک افتخار بزرگ برای استان فارس و شهر شیراز است که متعالی‌ترین پیوند فلسفه و عرفان توسط ملاصدرای شیرازی شکل گرفته و از این دیار به جهان اسلام معرفی شده است. شیراز همواره خاستگاه اندیشه، فرهنگ و حکمت بوده و نام ملاصدرا یکی از برجسته‌ترین نمادهای این میراث ارزشمند به شمار می‌رود.

وی در پایان بر ضرورت معرفی هرچه بیشتر اندیشه‌های صدرالمتألهین به نسل جوان تأکید کرد و گفت: بازخوانی میراث فکری ملاصدرا می‌تواند در تعمیق مباحث فلسفی و معرفتی و نیز پاسخگویی به نیازهای فکری جامعه امروز نقش مؤثری ایفا کند.

ارسال نظرات