دومین نشست تحلیل تاریخ اسلام در تهران برگزار شد
خبرگزاری رسا ـ دومین نشست تحلیل تاریخ اسلام با محوریت پیامبراعظم و شیوه رویارویی با اشرافی گری در کانون اندیشه جوان تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دومین نشست تحلیل تاریخ اسلام با محوریت پیامبراعظم و شیوه رویارویی با اشرافی گری در کانون اندیشه جوان تهران برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام غلامحسن محرّمی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان آیه 31 سوره زخرف و حدیث نبوی از کتاب اسباب النزول القرآن واحدی که فرمودند: ای مردم همانا پروردگار و پدر شما یکی است و برتری بر عرب و عجم(نژاد) نیست، مبارزه پیامبر با روحیه اشرافی گری را توضیح و تبیین کرد.
وی با اشاره به آیه و حدیث منشور یاد شده در کتاب تاریخ مسعودی گفت: این آیه وحدیث به منزله منشور مبارزه با اشرافی گری هستند که درباره لغو امتیاز اشرافی گری بیان شده اند که اینها فرهنگ جوامع مسلمین را ساخته اند.
مولف کتب فقه و اصول، سیره و تاریخ اسلام در ادامه افزود: با توجه به متفاوت آفریده شدن مخلوقات، در سنت الهی نیز تنوع وجود دارد اما با توجه به آیه «ان اکرمک عند الله اتقتکم»، گرامی ترین مخلوقات نزد خدا با تقوا ترین آنهاست و برتری و بزرگی انسانها نزد خداوند با ثروت و نسب محاسبه نمی شود.
وی خاطر نشان کرد: نه تنها اسلام با ثروت و ثروتمند مخالف نیست بلکه بشدت با فقر و سستی در فعالیت اقتصادی و اموال به دست آمده بدون زحمت مقابله می کند.
حجت الاسلام محرّمی، اشرافی گری را محدود به ثروت و ثروتمند ندانسته بلکه تکبر و تفاخر و تبعیض نژادی نیز جزو این مقوله به حساب می آید.
وی تاثیر سیره پیامبر(ص) در حکومتهای بعد از ایشان را مورد بررسی قرار داده و ابراز داشت: بعد از پیامبر به خصوص درزمان عمر و عثمان روحیه اشرافی گری دوباره در بین مردم عربستان پدیدار شد تا آنجا که ذخیره بیت المال به نزدیکان خلیفه دوم بیشتر از طبقات پایین جامعه تعلق داشت.
گفتنی است،نخستین نشست تحلیل تاریخ اسلام 20 مرداد ماه با حضور علیرضا واسعی و با محوریت پیامبر و گذار از جامعه اسلامی در کانون اندیشه جوان واقع در خیابان وصال شیرازی، کوی بهنام شماره 19 برگزار شد و همچنین سلسله نشست های تحلیل تاریخ اسلام هر هفته در این کانون برگزار خواهد شد./956/پ202/ص
ارسال نظرات