رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه :
معارف نهج البلاغه می تواند جامعه را در سطح بسیار بالایی ترقی دهد
خبرگزاری رسا ـ رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با اعلام امادگی این مرکز جهت پشتیبانی پژوهشی تولیدات تصویری در زمینه نهج البلاغه تأکید کرد: ما یک منبع عظیم داریم که می تواند مورد استفاده نسل جوان دنیا قرار گیرد و تحولی در تعلیم و تربیت و توجه نسل جوان به این معارف ایجاد کند.
حجت الاسلام و المسلمین سیدجمال الدین دین پرور، رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد به تشریح فعالیت های این مرکز پرداخت و گفت: با موافقت حوزه و شورای مدیریت حوزه، حدود پنج سال است که نهج البلاغه به عنوان یکی از دروس جنبی حوزه از سوی این بنیاد ارائه می شود و هر سال از میان طلاب، تعدادی جهت آموزش تخصصی نهج البلاغه گزینش می شوند شده تا بتوانند ضمن تدریس در این رابطه در میان مردم و تشکیلات مملکتی نیز معارف آن را پیاده کنند.
وی در خصوص ورود نهج البلاغه به متون درسی حوزه اظهار داشت: به یقین این امر بایستی عملی شود و تشکیل این بنیاد در شرایطی که اصلا نهج البلاغه در حوزه مطرح نبود گامی درهمین جهت به شمار می رود و در تلاش هستیم تا در گام بعدی نهج البلاغه جزو دروس رسمی قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین دین پرور ادامه داد: خوشبختانه در دانشگاه هم در مقطع فوق لیسانس، نهج البلاغه به عنوان یک رشته خاص تصویب شده است.
وی با بیان اینکه فعالیت های بنیاد نهج البلاغه در سه بخش آموزش، پژوهش و ترجمه انجام می شود تصریح کرد: در بخش اموزش افزون بر آموزش حضوری که در تهران و قم ارائه می شود، آموزش مکاتباتی نیز داریم که متون درسی و پرسشنامه از طریق پست به سراسر کشور ارسال می شود، این روند بیش از بیست سال سابقه دارد که در تلاش هستیم این کار به صورت مجازی انجام شود.
این مدرس حوزه و دانشگاه ابراز داشت: در بخش ترجمه، نهج البلاغه را به زبان های مختلف ترجمه می کنیم که تاکنون انگلیسی، آلمانی و فرانسه انجام شده است. در بخش پژوهش نیز دفتر مشهد به طور ویژه جهت تهیه کتب درسی برای دانشگاه ها فعالیت دارد و برخی نسخ خطی نهج البلاغه را جهت انتشار کارشناسی می کند.
وی با اشاره به تحصیل ده هزار دانش پژوه در این مرکز یادآور شد: طلاب علاقمند از سطوح مقدماتی تا عالی حوزه علمیه می توانند در دوره های تخصصی این بنیاد حضور یافته و در پایان گواهی پایان دوره دریافت کنند.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه، علوم نهج البلاغه شامل سند و جنبه های فنی کتاب و موضوعات و تاریخچه، مسائل سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و اعتقادی را از جمله متون درسی این بنیاد ذکر کرد و افزود: این مرکز در بخش نرم افزاری به دلیل هزینه بالا و نیز ورود سایر نهادها در این عرصه وارد نشده است.
وی با اشاره به جایگاه والای نهج البلاغه گفت: نهج البلاغه گنجینه ای از سخنان ارزشمند حضرت علی(ع) است که در دوران خلافت و حکومت ظاهری ایشان صادر شده و سخنان و نامه های ایشان به عنوان رییس حکومت برای استانداران، فرمانداران و مسوولان را در بر دارد که امروزه برای جامعه ما و هر جامعه ای که بخواهد بر اساس عقل و تدبیر اداره شود، بسیار مهم و قابل استفاده است.
این استاد حوزه علمیه در خصوص اعتبار نهج البلاغه تصریح کرد: سید رضی ( گردآوردنده نهج البلاغه)، شخصیت وارسته و برجسته علمی است که در جهان عرب به وثاقت و صداقت و جنبه علمی مشهور است و افزون براین به عنوان یک راوی حدیث متخصص مورد قبول دانشمندان و بزرگان است، همچنین مورخان بزرگ و اهل ادب این را می پذیرند که ابن ابی الحدید کلمات نهج البلاغه سیدرضی را تأیید کرده است از سوی دیگر قطع نظر از سند، این خطبه ها و نامه ها از نظر سبک شناسی مشخص است که سخنان حضرت علی(ع) است.
وی با انتقاد از بی توجهی به نهج البلاغه در سطوح مختلف جامعه تأکید کرد: ما با محتوا و معارفی که در این کتاب نفیس آمده فاصله زیادی داریم که جبران آن، زمان بسیار و اراده ای قوی می طلبد.
حجت الاسلام و المسلمین دین پرور با بیان اینکه معارف نهج البلاغه می تواند جامعه را در سطح بسیار بالایی ترقی دهد اظهار داشت: رسانه ها باید در این عرصه وارد شده و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی گروه های کاری تشکیل دهند که نیازمند بودجه است و حاصل کار این مراکز به نهادهای اجرایی کشور منتقل شود تا نهادهای قانونی ما بتوانند از ان بهره گیرند.
وی گفت: با اینکه چنین کتابی پس از قرن ها سالم مانده و در دسترس است ما مسلمین خصوصا جوانان از این گنجینه عظیم بی اطلاع یا کم اطلاع هستیم، لازم است هر شیعه امیرالمومنین(ع) حداقل یک دور این کتاب را بخواند آن هم در شرایطی که بیش از سی دوره ترجمه فارسی نهج البلاغه داریم.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در خصوص نقش رسانه در معرفی نهج البلاغه خاطرنشان کرد: در ایام ماه رمضان و سیزده رجب و عید غدیر، ترافیک رسانه ها و رادیو تلویزیون برای گفت و گو و صحبت است که قابل تقدیر و تشکر است اما باید توجه داشت دریایی در اختیار داریم که با این برنامه های موقت نمی توان حق ان را ادا کرد بلکه می بایست صداوسیما جایگاه خاصی باید به این مهم اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه باید بخشی مربوط به تهیه فیلم و سریال از معارف نهج البلاغه در صداوسیما باشد یاداور شد: در سال های اخیر برای تهیه فیلمی بر مبنای نامه 45 نهج البلاغه با مسوولان صداوسیما صحبت هایی داشتیم که متاسفانه به معاونت های مختلف ارجاع و در پایان سال اعلام می کردند بودجه تمام شده است.
حجت الاسلام و المسلمین دین پرور ضمن اعلام امادگی این مرکز جهت پشتیبانی پژوهشی تولیدات تصویری در زمینه نهج البلاغه تأکید کرد: ما یک منبع عظیم داریم که می تواند مورد استفاده نسل جوان دنیا قرار گیرد متاسفانه همکاری نمی شود وگرنه تحولی در تعلیم و تربیت و توجه نسل جوان به این معارف ایجاد خواهد شد.
گفتنی است، بنیاد بین المللی نهج البلاغه از سال 1360همزمان با برگزاری نخستین کنگره بین المللی نهج البلاغه با پیام امام خمینی(ره) به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون پانزده کنگره داخلی و بین المللی برگزار کرده است و افزون بر قم در مشهد و تکاب نیز شعبه دارد./930/ ت301/ص
ارسال نظرات