مؤمنان با مراجعه به علما و مراجع تقلید در زمان غیبت از گمراهی حفظ میشوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه قم، امروز پس از نماز ظهر و عصر در مسجد اعظم قم در ادامه نصایح و سفارشات حضرت علی(ع) به کمیل بن زیاد، به بررسی ایمان از دیدگاه حضرت علی(ع) پرداخت و گفت: ایمان دارای دو قسم ایمان مستدل یعنی ثابت، محکم و استوار و دیگری ایمان مستودع یعنی ایمان ودیعهای، فصلی و سست است.
وی که در بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان سخن میگفت با بیان اینکه حضرت علی(ع) به کمیل فرمود مراقب باش که ایمانت ودیعهای و عاریهای نباشد، افزود: امام صادق(ع) درباره فرمایش حضرت علی(ع) درباره ایمان فرمودند «منظور از ایمان مستدل، ایمان محکم و منظور از ایمان مستودع ایمانی بدون مبنا و سست است».
حجتالاسلام رفیعی، ایمان را از اسلام بالاتر دانست و ابراز داشت: ایمان، قول، فعل و عمل است برخلاف اسلام که تنها قول است، از اینرو اگر تنها کسی شهادتین دهد مسلمان است، اما مؤمن کسی است که هم به زبان اقرار به اسلام میکند، هم در قلب آن را قبول دارد و هم به احکام آن عمل میکند.
وی درباره کسانی که معتقدند ایمان تنها قلبی است و نیازی به عمل ندارد، گفت: این افراد که معتقدند دلت پاک باشد با نامحرم هم کنار همدیگر نشستی، دستی با نامحرم دادی، موسیقی هم گوش کردی مشکلی ندارد، از ایمان برخوردار نیستند، چرا که ائمه اطهار(ع) در مقابل این تفکر باطل محکم ایستادند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه مؤمنان واقعی مانند درختهای محکم که در مقابل باد شدید، تکان نمیخورند، در برابر حوادث، شبهات، بیماری و مصیبت ایستادهاند، اظهار داشت: کسانی که هواپیما چادر خود را از سر برمیدارند و تا در موقعیت گناه قرار میگیرند، تحت تأثیر واقع میشوند، دچار ایمان فصلی و عاریهای هستند.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع)، کفر، شرک، گمراهی، فسق و کبائر را سبب خارج شدن انسان از ایمان عنوان کرد و گفت: مراجعه به علما و مراجع تقلید در زمان غیبت انسان را از گمراهی حفظ میکند، چرا که علما مرزهای اسلام را حفظ میکنند.
حجتالاسلام رفیعی همچنین بیان داشت: ایمان مستدل دارای دو شرط است، یکی شرط علمی و معرفتی و دیگر راه عملی. نماز، دعا، قرآن و شرکت در مجالس اهل بیت(ع) به محکم شدن ایمان انسان کمک میکند.
وی با اشاره به خاطرهای از آیتالله مشکینی ابراز داشت: آیتالله مشکینی میفرمودند من همواره خود را به سوره مؤمنون عرضه میکنم تا خود را با شرایطی که خدای متعال در سوره مؤمنون بیان کرده یعنی خشوع در نماز، امانتداری، عمل به پیمان، عدم انجام لغو و حافظ خروج یعنی کنترل قوای جنسی آزمودهام.
عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیه در پایان با اشاره به روایتی درباره ویژگیهای مؤمن، اظهار داشت: مؤمن واقعی در راه خدا از سرزنش نمیترسد، هیچگاه دنبال ریا نیست و همواره امر آخرت را بر امر دنیوی ترجیح میدهد. /920/