امام جمعه مرند:
تعاون، قوام زندگی اجتماعی مسلمانان را تشکیل می دهد
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه مرند با بیان این که ماهیت تعاون اسلامی با فساد هرگز هماهنگ نیست، گفت: زندگی در نظام اسلامی و در نظام ولایی بایستی بر پایه تعاون، همدلی و همکاری باشد.
حجت الاسلام علی نعمت زاده، امام جمعه مرند، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که به مناسبت هفته تعاون صورت گرفت، اظهار داشت: افزون بر آیه مشهور قرآنی که مسلمین را به تعاون و همکاری در کارهای خیر و تقوا دعوت می کند، روایات و احادیث فراوانی وجود دارد که اهمیت این موضوع را بیش از پیش نمایان می سازد.
وی تصریح کرد: آنچه مهم به نظر می رسد، توجه به این موضوع است که تعاون بر خلاف واژه مصطلح شده آن در جامعه کنونی ما به معنای خاص شراکت در کارهای اقتصادی نیست، بلکه می توان این گونه اظهار داشت که تعاون به نوعی شاکله و قوام زندگی اجتماعی مسلمین را تشکیل می دهد.
حجت الاسلام نعمت زاده با اشاره به آسیب های فراروی تعاونی های کشور گفت: باید سعی شود تا از نگاه صرف اقتصادی به این مجموعه ها فاصله گرفته شود و آن گونه که توصیه اسلام و نظام جمهوری اسلامی است، این واحدها اداره شود.
وی در ادامه با اشاره به فرمایش حضرت آیت الله خامنه ای گفت: بر اساس رهنمود ایشان بایستی وجه غالب زندگی در نظام اسلامی و در نظام ولایی بر پایه تعاون، همدلی و همکاری باشد چراکه شأن حکومت اسلامی و اجتماع مسلمین نمی تواند غیر از این باشد.
امام جمعه مرند افزود: وظیفه برنامه ریزان کلان فرهنگی و اقتصادی جامعه اسلامی است که با ارائه راهکارهای مناسب و تشکیل تعاونی های فرهنگی و حتی تعاونی هایی با محوریت مسائل مذهبی، این واژه و اصطلاح مقدس را از مظومیت خارج کنند.
وی تأکید کرد: بر اساس دستور الهی همکاری مسلمانان با یکدیگر بایستی سرانجام خوشی داشته باشد و افزون بر آن مؤلفه های همکاری، فاکتورهای مثبت و سازنده ای است، در این حالت، بسیاری از نگرانی ها در مورد فساد تعاونی ها و یا تشکیل باندهای مافیایی رفع می شود، چراکه اصولا ماهیت تعاون اسلامی با فساد و باندبازی هماهنگ نیست.
حجت الاسلام نعمت زاده با اشاره به نقش پیشرفت اقتصادی جامعه اسلامی گفت: در تعاون، سرمایه های کوچک که قابلیت تولید ثروت را ندارند، با تجمیع، به منافع مفید و مشروع تولید ثروت تبدیل می شوند.
امام جمعه مرند تصریح کرد: متأسفانه تعاون و مبانی آن هم اکنون از سوی شرکت های غول پیکر جهان بسیار بیشتر از جوامع اسلامی رعایت می شود و حتی این شرکت ها سعی در جایگزینی محورهای اخلاقی و معرفتی و افزایش اعتماد در جهت بالا بردن سطح کیفی خدمات خود دارند./۹۳۵/ت302/س
ارسال نظرات