چند خبر کوتاه از نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز
خبرگزاری رسا ـ مدیرکل بازرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاههای کتاب میتوانند در توسعه فرهنگ مطالعه مؤثر باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، مدیرکل بازرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاههای کتاب با توجه به ظرفیتی که دارند میتوانند در توسعه فرهنگ مطالعه موثر باشند.
محمدجعفر جوادی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب تبریز خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر رشد کمی و کیفی خوبی را در برگزاری نمایشگاههای کتاب استانی شاهد بودهایم اما باید توجه کنیم رشد کیفی این نمایشگاهها که منجر به فرهنگسازی است در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: اگر در این راستا گام برداریم به اهداف فرهنگی برگزاری نمایشگاهها دست یافتهایم.
جوادی، برگزاری هشتمین نمایشگاه کتاب تبریز را یک رویداد مهم فرهنگی در کشور دانست و گفت: این نمایشگاه در مقایسه با دیگر نمایشگاههای کتاب استانی ویژگیهای خاصی دارد که از جمله آنها میتوان به وجود بخش بینالملل، حضور حداکثری ناشران کشوری و شرکت افزون بر 90 ناشر از استان در حوزه کتاب، کتابخوانی و نشر اشاره کرد.
مدیرکل بازرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با توجه به چنین جایگاهی برای نمایشگاه کتاب در تبریز این انتظار میرود نمایشگاه هر سال رشد کیفی بهتر و بیشتری داشته باشد.
برنامههای جنبی میتواند در استقبال مردم از نمایشگاه موثر باشد
استاد دانشگاه و رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز گفت: برپایی برنامههای جنبی مختلف میتواند در استقبال مردم و به ویژه جوانان از نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز موثر باشد.
عزیز جوانپور خاطرنشان کرد: بدون تردید اجرای چنین برنامههایی نه تنها سبب افزایش تعداد بازدیدکنندگان میشود بلکه رونق بیش از پیش نمایشگاه را نیز در پیخواهد داشت.
وی، برگزاری نمایشگاه کتاب و مطبوعات را گامی بسیار بلند برای ترویج فرهنگ کتاب و روزنامهخوانی در جامعه قلمداد کرد و اظهار داشت: باید روند برگزاری این نمایشگاهها در تبریز ادامه یابد و بدون وقفه مسئولان نسبت به برگزاری باشکوهتر آن در سالهای آتی اهتمام ورزند.
جوانپور با اشاره به تاریخچه درخشان علمی ـ فرهنگی و اجتماعی تبریز گفت: برگزاری فصلی نمایشگاههای کتاب در این شهر فرهنگی شاید حداقل خواسته فرهیختگان و دانشگاهیان استان باشد.
وی، استقبال جوانان، دانشجویان و اساتید از نمایشگاه کتاب تبریز را خوب توصیف کرد و افزود: با توجه به تعداد مراکز دانشگاهی در این شهر، لزوم برپایی نمایشگاههای کتاب در هر سال سه تا چهار بار میتواند مفید واقع شود.
جوانپور با بیان اینکه نمایشگاههای کتاب در توسعه فرهنگی و اجتماعی جوامع از عوامل مهم به شمار میروند، اظهار داشت: اینگونه نمایشگاهها در حقیقت حرکت فرهنگی است که میتواند در گسترش کتابخوانی به ویژه در میان جوانان موثر باشد.
نمایشگاه کتاب تبریز منشأ تحولات فرهنگی و اقتصادی است
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز در سال های اخیر منشاء تحولات عظیم فرهنگی و اقتصادی در منطقه بوده است.
احد خیری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این رویداد بزرگ در حوزه های فرهنگی بخصوص در زمینه کتاب و کتابخوانی تاثیرات فراوانی داشته است، در ابعاد اقتصادی نیز می تواند برای ناشران و فعالان اقتصادی این بخش ثمربخش تر باشد.
وی اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه کار بزرگی است که باید از دست اندرکاران آن نهایت قدردانی بعمل آید که با انجام این مهم فرهنگ کتابخوانی و وارد شدن کتاب به سبد کالایی خانواده ها را بیشتر می کنند.
خیری با بیان اینکه تبریز و آذربایجان شرقی با توجه به گذشته درخشان فرهنگی و علمی بهترین امکان را پس از تهران برای برگزاری نمایشگاههای بزرگ کتاب دارد، گفت: باید از این پتانسیل به نحو شایسته ای بهره برداری شود.
وی اضافه کرد: از آنجائی که مردم فرهنگ دوست آذربایجان از اینگونه نمایشگاهها استقبال قابل توجهی دارند، بهتر است چنین نمایشگاههایی در سایر شهرستان ها بخصوص شهرستان های بزرگ و فرهنگ دوست استان نیز برگزار شود.
خیری ادامه داد: بدون تردید آذربایجان شرقی توان برگزاری چند نمایشگاه کتاب در طول سال را دارد./935/پ203/س
ارسال نظرات