۲۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۹۰۷۶۲
بخش نخست/ آیت الله کعبی:

ارمغان اسلام منهای سیاست و روحانیت، اسلام آمریکایی است

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت جذب حداکثری و دفع حداقلی را سیاستی بسیار خوب خواند و با غیر قبول خواندن وحدت با فتنه گران، هرگونه تلاش برای احیای جریان فتنه را محکوم کرد.
آيت الله کعبي آيت الله کعبي، نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، روز جمعه، در جمع اساتید حوزه علمیه مشهد که به منظور برگزاری اردویی علمی در شهر مقدس قم حضور یافته بودند، به بررسی نقش و جایگاه روحانیت در نظام اسلامی و تحلیل فتنه سال 88 پرداخت.

وی با اشاره به فتنه های مختلف از صدر اسلام تاکنون، عدم گرفتار شدن در گرداب فتنه را نیازمند بصیرت، تدبیر و دوراندیشی و جریان شناسی و دشمن شناسی دانست و با تطبیق شرایط روز جامعه با حوادث تاریخی بیان داشت: برخی ها تصور می کنند که تطبیق شرایط روز با حوادث تاریخی استفاده ابزاری است، در حالی که باید توجه کرد که تاریخ برای عبرت گرفتن است و قرآن کریم نیز از روش تطبیقی استفاده کرده است و با اشاره به گذشته ها نسبت به آینده نیز هشدار می دهد.

این استاد حوزه علمیه قم، ثروت، قدرت، شهوت، شهرت و دنیا طلبی را از مهم ترین عوامل سقوط در فتنه ذکر کرد و گفت: راه نجات از فتنه نیز داشتن بصیرت و تقوا است و اگر انسان به این سلاح مسلح شود حق را از باطل تشخیص می دهد و در گرداب فتنه ها گرفتار نمی شود.

وی با بیان اینکه یار و صحابی امام بودن نه مصونیت می آورد و نه عصمت تاکید کرد: این مساله در تاریخ اسلام نیز بی سابقه نیست و بوده اند افرادی همچون طلحه و زبیر با آن سوابق زیاد که دچار فتنه شدند و بنابراین جای تعجب نیست اگر کسی در زمان صدر انقلاب جزو یاران انقلاب و امام بود و بعد دچار تغییر شد.

آیت الله کعبی، توجه به اشخاص و گذشته انگاری را اشتباهی محض خواند و با اشاره به فرمایش تاریخی امام راحل مبنی بر اینکه ملاک حال فعلی افراد است تاکید کرد: این فرمایش امام راحل یک شاخص و مبنا است و اگر کسانی در برخی از دوران ها حتی فداکاری هم از خود نشان دادند، این دلیل نمی شود که به وضعیت فعلی شان توجه نکرد.

وی خاطرنشان کرد: در صدر اسلام این گونه نبود که افرادی که پایشان لغزید قابل شناسایی نباشند، افراد جریان شناس و با بصیرت می توانند اینها را شناسایی کنند، در حوادث و فتنه بعد از انتخابات نیز بدون استثنا همه شخصیت هایی که در این فتنه سقوط کردند و لغزیدند، زمینه های لغزش در آنها قابل شناسایی بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه فصل ممیز انقلاب، اسلام است تصریح کرد: اسلام در شریعت اسلامی تجلی می یابد و کسانی که طرفدار این نوع اسلام بودند در اول انقلاب به آنها طرفداران اسلام فقاهتی می گفتند.

وی با اشاره به جریان های مختلف از ابتدای انقلاب اسلامی، به واکاوی و جریان شناسی این گروه ها پرداخت و با تبیین سیر حرکتی آنها، دوره های مختلف انقلاب اسلامی و حوادثی که در این دوران ها رخ داده است را برای اساتید حوزه علمیه خراسان تشریح و آنها را به جریان شناسی و ارتقا بصیرت و بصیرت دهی به جامعه توصیه کرد.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به حوادث بعد از انتخابات، از تلاش و برنامه ریزی بیست ساله یک جریان برای این فتنه سخن گفت و این وقایع را چهار راه تلاقی و به هم رسیدن گروه هایی همچون سلطنت طلب، ضد انقلاب، بهایی، سکولار، مشارکت و غیره با عنوان ظاهری جبهه علیه احمدی نژاد اما با واقعیت جبهه علیه کیان نظام اسلامی ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه اسلام منهای روحانیت و سیاست دو لبه تیز قیچی هستند که ارمغان آن اسلام آمریکایی است افزود: یکی از شاخص ها برای شناخت حق از باطل این است که بدانیم دفاع ما از اسلام و قوانین آن و ایستادگی ما در کنار مرجعیت و روحانیت آیا تشریفاتی است و یا حقیقی؟

عضو جامعه مدرسین علمیه قم، نسبت به جریان هایی که قصد مصادره حوزه و روحانیت به نفع خود را دارند هشدار داد و تاکید کرد: جریان هایی هستند که می خواهند روحانیت را به نفع خودشان مصادره کنند و ما باید در این راستا هوشیار باشیم.

آیت الله کعبی بیان داشت: برای دفاع از خط اصیل اسلام و انقلاب باید در کنار حضرت آیت الله خامنه ای و پرچم ولایت فقیه بایستیم و رهنمودهای ایشان را عملیاتی کنیم و بدانیم که ولایتمداری یعنی عمل به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی.

وی از مقام معظم رهبری به عنوان مبین و مفسر راستین و حقیقی خط امام راحل یاد کرد و گفت: ما برای دفاع از نظام اسلامی باید شاخص داشته باشیم و پای آن بایستیم و شاخص ما نیز خط امام است که مبین آن مقام معظم رهبری است.

آیت الله کعبی اسلام گرایی، عدالت خواهی، اتکای نظام به رای مردم، دفاع از محرومان، دشمن ستیزی و مقابله با استکبار، احترام و توجه به نقش ویژه مرجعیت و جایگاه روحانیت و اجتهاد، شفافیت در برابر دشمنان، شناخت مرز خودی و غیر خودی را از مهم ترین شاخص های خط امام برشمرد.

وی با بیان اینکه نباید به بهانه جذب حداکثری و دفع حداقلی با فتنه گران وحدت برقرار کرد ابراز داشت: مقام معظم رهبری روی اصل مهم جذب حداکثری و دفع حداقلی تاکید کرده اند و باید هم به این سمت حرکت کنیم و این امر یک مساله بسیار مهم است، اما نباید با فتنه گران وحدت برقرار کرد و تلاش برای احیای جنازه مرده فتنه پذیرفتنی نیست و این مساله نیز نیازمند حضور فعال روحانیت با بصیرت و بصیرت دهی به جامعه است.

آیت الله کعبی، عبور از فتنه 88 را باعث تجدید حیات و واکسینه شدن نظام اسلامی دانست و با تقدیر از هدایت های داهیانه و مدبرانه مقام معظم رهبری در این راستا ابراز داشت: در حال حاضر حق و باطل نمایان شده است و برای مردم که از خواص و نخبگان نیز جلوتر هستند همه مسائل روشن است و در این شرایط ما نباید با رهبری فاصله فکری داشته باشیم.

وی تاکید کرد: ریشه فتنه سیاسی و اخلاقی، فتنه فکری است و این مساله به معنای نشناختن دقیق اسلام اصیل است، جمهوری اسلامی ایران پرچم برافراشته حق است و باید پای آن فداکارانه و ایثارگرانه ایستاد و از همه چیز گذشت. /924/پ201/ج

ارسال نظرات