۲۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۵:۴۰
کد خبر: ۹۵۴۲۲
آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار مدیر عامل بانک ملی ایران مطرح کرد؛

نظام بانکداری اسلامی در ایران اسلامی تدوین شود / عملکرد برخی بانک‌ها سبب بی‌اعتمادی مردم به بانک‌ها شده است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، خواستار تدوین نظام بانکداری اسلامی در ایران شد و اظهار داشت: همانگونه که در دانشگاه به دنبال اسلامی کردن آن هستیم، باید نظام بانکی ما نیز براساس فرهنگ اسلامی ترسیم شود تا فرهنگ غرب در فرهنگ اسلامی نفوذ نکند.
ديدار هيات مديره و مدير عامل بانك ملي با آيت‌الله مكارم شيرازي آيت الله ناصر مکارم شيرازي ديدار هيات مديره و مدير عامل بانك ملي با آيت‌الله مكارم شيرازي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، امروز در دیدار محمودرضا خاوری مدیر عامل و رییس هیات مدیره بانک ملی ایران، اظهار داشت: بانک در دنیای امروز یک ضرورت است و زندگی مردم و فعالیت اقتصادی بدون بانکداری ممکن نیست؛ ولی این ضرورت می‌تواند همچون شمشیر دو دم که گاهی مفید و گاهی زیان‌آور است.

وی به تاریخچه بانکداری اشاره کرد و افزود: غربی‌ها بانک‌ را در درجه اول برای منافع سرمایه‌دارانشان تاسیس کرده‌اند و کمک به مردم در درجه دوم قرار دارد به همین دلیل در سال‌های اخیر به بن‌بست رسیدند؛ زیرا منافع حداکثری فدای منافع گروه خاصی شد.

این مرجع تقلید با بیان این که نظام بانکداری در ایران اسلامی برگرفته از غرب است، یاد آور شد: این که نظام بانکداری ما از غرب گرفته شده است، شکی نداریم؛ اما مراقب باشید که آن‌ها فرهنگ مادی خود را در این نظام بانکی داخل نکنند.

وی تصریح کرد: همانگونه که در دانشگاه به دنبال اسلامی کردن آن هستیم، باید نظام بانکی ما نیز براساس فرهنگ اسلامی ترسیم شود تا فرهنگ غرب در فرهنگ اسلامی نفوذ نکند.

وی فعالیت‌های بانک‌ها را برای اسلامی شدن شایان تقدیر دانست و خواستار تاسیس نظام بانکداری اسلامی شد و تاکید کرد: تاکنون زحمات خوبی در خصوص اسلامی شدن بانک‌ها کشیده شده؛ ولی هنوز ایده‌آل نشده و باید اسلامی شود.

این مفسر بزرگ قرآن کریم به برخی گلایه‌های مردمی نسبت به بانک‌ها اشاره‌ای داشت و یادآور شد: یکی از شکایت‌های مردم به بانک‌ها، رعایت نکردن عقود اسلامی و قناعت به فاکتورهای صوری است.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، فعالیت‌های بانک خصوص را مورد اشاره قرار داد و افزود: این که به موازات بانک‌های دولتی، بانک‌های خصوصی تاسیس شده، کار ارزشمندی است؛ اما مراقب باشید که برخی عملکردهای بانک‌های خصوصی سبب بی‌اعتمادی به بانک‌ها شده است .

وی همچنین در بخشی از سخنان خود اختصاص برخی سرمایه‌های مردم را قرض‌ الحسنه بسیار مهم برشمرد و ادامه داد: بانک‌ها تشکیلاتی هستند که از سرمایه‌های مردم به نفع خودشان استفاده می‌کنند و حساب‌های جاری یکی از سرمایه‌های مردم است و سزاور است، بانک‌ها افزون بر این حساب های قرض الحسنهبخش دیگری از سرمایه‌ها خود را به قرض الحسنه اختصاص دهند تا بخش بزرگی از مشکلات مردم از این طریق برطرف شود./917/پ202/ص
ارسال نظرات