مکتب علامه منتشر شد
به گزارش خبرگزاری رسا، نخستین شماره گاهنامه حدیث و تاریخ اسلام به صاحب امتیازی موسسه علمی فرهنگی علامه عسگری منتشر شد.
در مقدمه این گاهنامه در مطلبی با عنوان :به خواننده» میخوانیم: موسسه علمی و فرهنگی علامه عسگری که در زمان حیات آن بزرگوار تاسیس شد در شروع فعالیت خویش، دست به انتشار آثار علامه زد که در این میان بیش از چندین هزار مجلد از آثار ایشان را جهت شناسایی ایشان و مهرفی موضوعالت مطروحه به کتابخانه ها و مووسالت فرهنگی ئاخلی و خارجی اهداء کرد، همچمنین اقدام به ترجمه این آثار به زیان های مختلف نمود تا پژوهشگرانی که با زبان های فارسی و عربی آشنا نیستند نیز از این کتب و تحقیقات ارزنده استفاده کنند.
در صفحه 34 این نشریه در مقاله ای با عنوان مکتب فکری علامه سید مرتضی عسکری به قلم حجت الاسلام محمد باقر ادیبی می خوانیم: علامه عسگری یک مکتب جدیدی را در شناخت اسلام پدید آورد که تاکنون بی سابقه بوده است چنان که علامه طباطبایی تحول عظیمی در تفسیر قرآن ایجاد کرد.
یکی از ذغدغه های علامه عسگری اصلاح نظام آموزشی حوزه های علمیه بود و ایشان بیش از نیم قرن دراندیشه ساختن مدینه فاضله در حوزه علمیه بودة علامه بیان می داشت:از آنجا که بیش از شصت سال است که در فکر این بودم چه کنیم تا حوزه های علمیه ما بازدهی بیشتری داشته باشد به حوزه ها و مراکز علمی دنیا تا انجا که توانستم رفته ام و از نذیدک دیده ام و روش های تعلیم و تربیت آنها را با وضعی که خودمان داریم مقایسه کرده ام، یافتم که ما توجه ندایم که در حوزه چگونه طلبه باید عالم شود و چگونه باید تربیت شود در حالی که در دانشگاههای دنیا سال به سال مطالعه می کنند و از روش های نو در تعلیم استفاده می کنند.
ازدیگر مطالب این نشریه می توان به نامهآیت الله صافی گلپایگانی به علامه، سخنرانی علامه مصباح یزدی پیرامون علامه عسکری، گذری کوتاه بر زندیگی خدمتگزار مکتب اهلبیت(ع)، معرفی آثار علامه عسکری، وداع با مرزبان مکتب اهلبیت(ع) اشاره کرد.
در صفحه87 در باره آثار علامه می خوانیم: تاریخ حدیث پیامبراکرم(ص)» عنوان یکی از آثار علامه عسکری است که این اثر مباحث بسیاری را طرح و بررسی میکند و مسایل فراوانی را پاسخ میگوید که بسیاری از آنها پرسشهای اعتقادی جوانان را تشکیل میدهد و علامه عسکری در این کتاب بیان میکند که اسلام دو رو دارد که قرآن و احادیث آنها را تشکیل میدهند و در واقع احادیث، توضیح و تشریح قرآن به شمار میآیند. سرگذشت قرآن از همان ابتدا مشخص بود، زیرا خداوند از حفظ آن از تحریفات سخن گفته بود امادر مورد حدیث خلفای اهل تسنن از همان ابتدا از نشر احادیث جلوگیری کردند و بنابراین نیمی از اسلام به حاشیه رفت.
نشریه مکتب علامه در 136 صفحه و به مدیر مسؤولی سید مهدی حسین زاده از سوی موسسه علمی و فرهنگی علام عسکری منتشر شده است. /909/پ202/ع