۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۳
کد خبر: ۱۱۰۴۲۵
رییس مرکز اسناد آستان قدس رضوی:

آستان قدس رضوی بزرگ‌ترین گنجینه خطی قرآن را در جهان دارا است

خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: گنجینه خطی قرآن آستان قدس رضوی قریب شانزده هزار و 500 جلد قرآن خطی از ابتدای زمان کتابت قرآن تا دو صده قبل دارد.
آستان قدس رضوي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمدهادی زاهدی، در نشست صمیمی که به مناسبت روزخبرنگار، روز گذشته در کتابخانه آستان قدس رضوی برگزار شد، وظیفه خبرنگاران در رسانه‌ها را امری بسیار سنگین برشمرد و گفت: خبرنگار در برابر آنچه که می‌نویسد و نمی نویسد مسؤول است؛ چون خبرنگار پیام‌های بایسته را به مخاطبان خاصش در جامعه منتقل می‌کند.

وی نیز با اعلام این خبر که به زودی به فضای نمایشی موزه قرآن آستان قدس رضوی، 400 متر افزوده می شود، بیان کرد: موزه قرآن آستان قدس رضوی یکی از غنی‌ترین موزه‌های قرآن در سطح منطقه و جهان اسلام است و با افزایش این مقدار فضا به مجموعه موزه قرآن آستان قدس رضوی، امکان نمایش قرآن‌های بیشتری فراهم خواهد شد.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان این که فضای اضافه شده به موزه قرآن آستان قدس رضوی به موزه فرش حرم مطهر اختصاص داشته است، ابراز داشت: افزوده شدن این فضا به جهت اهمیت خاصی است که موزه قرآن آستان قدس رضوی دارا است.

وی در ادامه از گنجینه خطی قرآن‌های آستان قدس رضوی به عنوان بزرگ‌ترین گنجینه خطی قرآن در جهان یاد کرد و افزود: در گنجینه خطی قرآن آستان قدس رضوی قریب شانزده هزار و 500 جلد قرآن خطی از ابتدای زمان کتابت قرآن تا دو صده قبل موجود است.

زاهدی خاطرنشان کرد: گنجینه خطی قرآن آستان قدس رضوی شامل قرآن‌های منسوب به هفت نفر از ائمه معصومین(ع)؛‌ امام علی، امام حسن، امام حسین، امام سجاد، امام صادق، امام کاظم و امام رضا(علیهم السلام) است.

وی با یادآوری این مطلب که یک مجموعه قرآنی موزه آستان قدس رضوی به تازگی ثبت جهانی شده است، متذکر شد: کتابخانه آستان قدس رضوی در سال گذشته دو قرآن مذهب پرکار به خط عبدالرحیم مصحح و قرآن مترجم به فارسی کهن در قرن هشتم را خریداری کرده است.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در پاسخ به این سؤال که این سازمان برای ورود به فضای مجازی چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: این سازمان اقدامات مناسبی برای مجازی کردن و سهولت دسترسی به منابع انجام داده است و امسال نیز در دهه کرامت کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی افتتاح خواهد شد.

وی یکی از برنامه های جدید سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی را حضور در فضای مجازی عنوان کرد و اظهار داشت: سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی مراجعان بین المللی دارد و با محققان و پژوهشگران دیگر کشورها مرتبط است، به گونه ای که این پژوهشگران درخواست‌ها و منابع مورد نیاز خود را اعلام می کنند و سازمان با آن‌ها همکاری می‌کند.

زاهدی یادآور شد: سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سال گذشته برای بسیاری از محققان خارج از کشور کتاب های مورد علاقه آن ها را ارسال نموده است.

وی همچنین عنوان داشت: دوازده لوح فشرده شامل فضاها و اشیاء موزه ها فراهم شده است که همه لوازم و آثار موجود در موزه ها به صورت پانوراما در این لوح های فشرده قابل رؤیت است.

وی سپس درباره پرسشی مبنی بر این که آیا سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با دیگر کتابخانه ها در عرصه بین المللی ارتباط دارد یا خیر، پاسخ داد: کتابخانه آستان قدس رضوی به صورت کلی تفاهم نامه های منطقه ای با برخی از کتابخانه ها دارد ولی معمولا کتابخانه ها در یک فضای روان، تبادل اطلاعات ندارند.

رییس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در پایان خاطرنشان کرد: امسال به مناسبت نامگذاری مقام معظم رهبری به سال جهاد اقتصادی، منابع کتابخانه تخصصی اقتصاد اسلامی تا پایان سال شناسایی، جمع آوری و تکمیل خواهد شد و اوایل سال آینده این کتابخانه به صورت رسمی افتتاح خواهد شد./968/پ202/س
ارسال نظرات