خدایا؛ راهى براى تسلط شیطان بر من باقى مگذار!
حجت الاسلام حسین دیلمی، محقق حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان بیان داشت: در این روز از خداوند متعال درخواست توفیق میکنیم تا رضایت و خشنودی او را جلب کنیم و یاری میطلبیم تا شیطان بر ما مسلط نشود.
وی اظهار داشت: در همه ادیان توحیدی، شیطان به عنوان نماد ظلم و تمرد از دستورات الهی شناخته شده است و همه اندیشمندان جهان و مکاتب الهی، او را به عنوان مظهر سرکشی و تکبر معرفی کردهاند و همه بر این مطلب متفق القول هستند که شیطان دشمن انسان است.
محقق حوزه علمیه قم اظهار داشت: شیطان و توصیه به دور بودن از فریب های آن در جای جای قرآن آمده است و حدود نود بار این واژه در قرآن تکرار شده است. در آیه هشتاد و دو سوره صاد شیطان قسم یاد کرده تا تمامی انسان ها را به راه کج بفرستد مگر انسان هایی که بندگان صالح خداوند باشند.
این محقق حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: انسان موجودی انتخابگر است که باید بین حق و باطل، نیکی و بدی و راه عبادت و ضلالت انتخاب کند و همین حق انتخاب است که به او کمال می دهد.
حجت الاسلام دیلمی اظهار داشت: به تعداد فرزندان آدم در گیتی، شیطان وجود دارد و هر انسان شیطانی به همراه دارد که او را به راه انحراف دعوت میکند. پیامبراکرم(ص) در روایتی بیان داشته است که من شیطان همراه خود را مسلمان کردم این نشان میدهد هیچ فردی از خطر شیطان در امان نیست و از سوی دیگر راه هدایت برای همه باز است.
این محقق حوزه علوم اسلامی گفت: برای مسلط نشدن شیطان بر خود نخستین کار پناه بردن به خداوند متعال است. باید با یاد خدا، از شر شیطان رجیم به او پناه بریم.
حجت الاسلام دیلمی ادامه داد: باید با ذکر زبانی و قلبی که همان اعتقاد به خداوند و تصمیم به ترک گناه است، از شر شیطان دور شویم. همچنین باید از انسان های شیطاننما دوری کنیم و به مجالسی که بوی گناه از آن می آید نرویم.
این محقق علوم حوزوی بیان داشت: اهمیت داد به نماز از دیگر راهکارهایی است که باید در جهت تقویت اراده در مقابل شیطان به کار بندیم چرا که بر اساس روایات چیزی همچون نماز بینی شیطان را به خاک نمیمالد.
وی اظهار داشت: دوری از تکبر و پرهیز از شکم پرستی از دیگر عوامل دوری جستن از شر شیطان رجیم است. /909/ت302/ع