۱۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۰
کد خبر: ۱۱۴۳۶۸
محقق حوزه علمیه قم:

افق مطلوب پزوهش دینی ایجاد تمدن فرهنگ اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه حجم زیادی از تحقیقات مراکز علمی حوزوی به خوراک سایر مراکز علمی و دانشگاهی تبدیل نمی‌شود، گفت: نبود یک نظام کلان‌نگر و نقشه راه حوزه‌های علمیه موجب این گونه آشفتگی‌ها شده است.
يحيي صالح نيا


حجت‌الاسلام یحیی صالح‌نیا، موسس و رییس دفتر مطالعات راهبردی امام مهدی(عج) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه پژوهش دینی بر دو مبنای تعریف بر اساس اهداف و موضوع قابل تعریف است، گفت: بر اساس غرض، هر حرکت فکری که منتهی به نتیجه مطلوب شود، پژوهش است و بر اساس موضوع، هر تحقیقی که از موضوعات دینی بحث کند، پژوهشی دینی است چه موضوع از حقایق دینی باشد یا موضوعی که از بیرون وارد فضای دینی شده است.

وی با بیان این که امروز سطحی نگری آفت پژوهش شده است و متاسفانه افرادی که صاحب مطالعات و دانش اسلامی نیستند با ورد به برخی حوزه ها، مشکل آفرین شده‌اند، گفت: نگاه گزینه‌نگر به دین در پژوهش دینی پذیرفته نیست، زیرا دین دارای مدل است و نمی‌توان به صورت جزیره‌ای و بخشی انگاری شده به مطالعه موضوعات مربوط به آن نشست.

این نویسنده کتاب‌های دینی، با اشاره به این که آسیب عمده امروز ما نگاه بدون نقشه به مباحث دینی است، ادامه داد: موسسات گوناگون پژوهشی یا اتاق های فکر ندارند یا این اتاق فکرها به گونه‌ای تشکیل شده که با سایر مراکز علمی ارتباط ندارد و در نتیجه پژوهش‌هایی تولید می شود که قبلا تولید یا همزمان در چند پژوهشگاه در حال تولید است.

این محقق حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه حجم زیادی از تحقیقات مراکز علمی حوزوی به خوراک سایر مراکز علمی و دانشگاهی تبدیل نمی‌شود، گفت: نبود یک نظام کلان‌نگر و نقشه راه حوزه‌های علمیه موجب چنین آشفتگی‌هایی شده است.

این نویسنده کتاب‌های دینی بیان داشت: متاسفانه در نقشه علمی کشور، حوزه در جایگاه ویژه خود تعریف نشده است و در نتیجه محصولات حوزه‌های علمیه نیز نتوانسته است اثرگذاری لازم داشته باشد.

این محقق حوزه علمیه قم گفت: امروز زمان آن رسیده است تا با شناسایی ظرفیت های حوزه، محققان و نیازهای جامعه، نتایج شیرین‌تری را در خروجی‌های حوزه شاهد باشیم.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در حوزه های علمیه گفت: باید تعارف را دز حوزه پژوهش کنار بگذاریم و به آزاد اندیشی و جولان فکری سیال به صورت واقعی بها دهیم. نباید کاری کنیم که از کرسی های آزاد اندیشی تنها نامی باقی بماند و اثرگذاری لازم خود را از دست بدهد. /909/ت303/ع

ارسال نظرات