استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
مهمترین وظیفه طلاب جاریکردن دین در سبک زندگی مردم است
خبرگزاری رسا ـ یک استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: حضرت امیر(ع) درباره زمان جاهلیت میفرماید خداوند بر ما منت گذاشت و با آمدن دین، بی کیفیتترین زندگی به باکیفیتترین زندگی تبدیل شد و این به سبب جاری شدن دین در همه ابعاد زندگی مردم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمدصادق کوشکی، استاد دانشگاه و عضو هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران، عصر بیست و یکم مهر در اولین نشست از سلسله نشست های غربشناسی با موضوع سبک زندگی مدرن و سبک زندگی اسلام که از سوی کانون مطالعات راهبردی غرب شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد در جمع طلاب و دانشجویان این دانشگاه اظهار داشت: اگر دین استاندارد همه مراسم ها و افعال شد آن وقت دین جاری میشود و این وظیفه طلاب است که همه چیز را به سطح استاندارد دینی برسانند نه وظیفه دانشگاهیان.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی عبارت است از این که استانداردهای رفتاری انسان چگونه باید باشد، گفت: فقه کف دین و حداقل آن است و از زمان های قدیم هم روی آن کار شده و در خیلی موارد حکم دارد؛ اما دنیا غیر از فقه نیازهای دیگری مثل نوع همسرداری، آیین موفقیت و تربیت فرزند هم دارد که ما باید دنبال این برویم که این ها را بر اساس دین اسلام نظاممند کنیم.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه غربیها همه مسائل اخلاقی و فلسفی را به عنوان سبک زندگی به صورت رساله عملیه در آوردهاند و یک فرد غربی بدون اینکه فلسفه یا کلام الحادی بخواند این تفکر در تمام زندگی جریان دارد، ادامه داد: البته در زمانی بخشی از استانداردهای دین اسلام در زندگی ما وجود داشت که آن موقع زندگی منظمتری داشتیم و بیشتر لذت میبردیم.
وی به عنوان نمونه به ساخت مسجد شیخ لطف الله خان اشاره کرد و گفت: گنبد این مسجد 500 سال پیش با 4000 خشت ساخته شده و با گذشت این همه سال یک دانه اش هم خراب نشده چون دهها نفر با کیفیت خشت میمالیدند و یک نفر هم بی کیفیت نبود و این مساله به خاطر این بود که ایرانی میگفت من مسلمانم و تمام چیزهایی که از من صادر می شود باید طبق دینم کامل باشد وگرنه عقیده ام کامل نیست در حالیکه امروزه به عنوان مثال سدهایی را که می سازند بعد از 50 سال میشکنند چون اگر بیشتر باقی بماند موجب خرابی و ویرانی میشود.
کوشکی سپس در توصیف سبک زندگی اسلامی گفت: حضرت امیر(ع) زمان جاهلیت را توصیف می کند و می فرماید خداوند بر ما منت گذاشت و با آمدن دین، بی کیفیتترین زندگی به باکیفیتترین زندگی تبدیل شد و این به سبب جاری شدن دین در همه ابعاد زندگی مردم بود.
این استاد دانشگاه با انتقاد از چگونگی زندگی کنونی مردم خاطرنشان کرد: الان ما نه به سبک غربی زندگی میکنیم و نه به سبک اسلامی چون اگر اینگونه بود وضعیت ما شکل دیگری داشت چون اگر سبک زندگی ما اسلامی باشد در هر لحظه باید بدانیم بهترین کار با معیار دین چیست و این در حالی است که ما این گونه نیستیم.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از وضعیت اقتصادی جامعه گفت: امروز در حوزههای نفتی مشترک قطر 25 برابر ما نفت برداشت می کند؛ اما ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم چون بلد نیستیم و این همه سرمایه و ثروت را از دست می هیم و در عین حال 14 درصد جوانان ما به سبب نبودن سرمایه بیکار هستند آن وقت ما سرمایه های خود را به جای ایجاد اشتغال برای جوانان خرج خریدن طلا می کنیم در حالی که اگر دین در زندگی جامعه ما جاری بود این اتفاقات نمیافتاد.
وی با بیان اینکه امروز ما از نظر اجتماعی هم وضعیت خوبی نداریم ،تصریح کرد: آمار بیبند و باری و بیحیایی در برخی دانشگاهها از کشورهای غربی و سوسیالیستی نیز بیشتر است و این یعنی اینکه ما نتوانستیم دین را در زندگی مزدم جاری کنیم./931/پ203/س
ارسال نظرات