مدیر دفتر برنامهریزی پژوهشی حوزه علمیه خواهران:
پاسخگویی به نیازهای جامعه رسالت امروز حوزههای علمیه است
خبرگزاری رسا ـ مدیر دفتر برنامه ریزی پژوهشی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران به نقش حوزههای علمیه در پاسخگوی به نیازهای جامعه اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز باید حوزویان به دنبال پاسخگویی جهانی متناسب با نیازهای جهانی باشند و برای زندگی اسلامی در اقصی نقاط دنیا پاسخ داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در گرگان، حجت الاسلام حصاری، مدیر دفتر برنامه ریزی پژوهشی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، امروز در نخستین کرسی آزاد اندیشی که با عنوان «عنوان تحول و نوآوری، مطالبه رهبری، مساعی حوزه ها» در مدرسه الزهرا گرگان برگزار شد، با اشاره به این که در خصوص تحول در حوزه سه مبحث چیستی، چرایی و چگونگی تحول مدنظر است، گفت: تحول به معنای اصلاح یا تغییر جزیی نیست، بلکه یک امر زیر بنایی با حفظ چارچوب کلی متناسب با تغییرات روز دنیا است.
وی با بیان این که تأکید مقام معظم رهبری بیشتر بر مدیریت تحول در حوزه است، افزود: امروز حوزویان باید همه تلاش خود را در جهت تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مقوله تحول به کار گیرند.
حجت الاسلام حصاری با اشاره به چرایی تحول در حوزه اظهار داشت: حوزه در یک مبدأ زمانی، محدوده علمی، کارایی و مخاطب داشت ولی اکنون آن عرصه کاملاً متحول شده است.
مدیر دفتر برنامه ریزی پژوهشی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با بیان این که شرایط حوزه قبل انقلاب با امروز بسیار متفاوت است، ادامه داد: رسالت امروز حوزه های علمیه با سه دهه قبل بسیار فرق کرده است و در شرایط کنونی حوزه به عنوان یک تئوریپرداز مسائل دینی در نظام مورد توجه است.
وی با اشاره به این که قبل از انقلاب حوزه در محدوده اجتماعی مورد مراجعه نبود و قدرت اجتماعی در اختیارش نبود، خاطرنشان کرد: در آن مقطع حوزه از نظر گردش علمی و تبادل علمی محدود شده بود.
حجت الاسلام حصاری، انقلاب اسلامی ایران را سبب احیاء نقش حوزههای علمیه در جامعه دانست و ادامه داد: در فضای بعد انقلاب انبوهی از سرفصلهایی از نیازهای اجتماعی، حکومتی، اقتصادی و روابط بین الملل در مسیر حوزه قرار گرفت که پاسخگویی به اینها مطالبات عام اجتماعی از حوزه بود.
مدیر دفتر برنامهریزی پژوهشی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با بیان این که پس از انقلاب اسلامی ایران حوزه با پاسخگویی به همه نیازهای اجتماعی روبهرو شد، گفت: چرا که نظام اسلامی، پاسخ اسلامی نسبت به این نیازهای اجتماعی جامعه را می طلبد.
وی با بیان این که تحول در یک امر اجتماعی و در یک موضوع علمی، ناگزیر پاسخهایی میطلبد که با این تحول جلو آمده باشد و متناسب با این تغیرات خود را بازآفرینی کرده باشد، تصریح کرد: بر همین اساس فاصله آموزههای قدیمی حوزوی با نیازهای پرشتاب در جامعه امروز بشری، ضرورت تحول در حوزه را رغم زده است.
حجت الاسلام حصاری اعلام داشت: اگر مسائل حوزه را به صورت کلی دسته بندی کنیم، شش محور کلی پیدا می کند که عبارت از مدیریت، ساختار، سیاست ها و راهبردها، محتواع علمی، روش ها، ابزارها و لوازم است و تحول و نوآوری در این محورها به خصوص در شیوه های مدیریتی و همچنین راهبردها و سیاستها و استراتژیکها، باید صورت گیرد.
مدیر دفتر برنامه ریزی پژوهشی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران افزود: نظام اسلامی به همه طلبه ها به عنوان سرباز علمی نیاز دارد و در دنیای امروز باید حوزویان به دنبال پاسخگویی جهانی متناسب با نیازهای جهانی باشند و برای زندگی اسلامی در اقصی نقاط دنیا پاسخ داشته باشند.
وی ادامه داد: ما در شرایطی هستیم که زمان رقابت ایدئولوژیکهای جهانی است و روشهای منطقه ای از صحنه رقابت حذف خواهند شد و ایدئولوژیک هایی می مانند که حرف برای جهان داشته باشند و این وظیفه حوزویان است.
حصاری در ادامه گفت: کرسیهای آزاداندیشی جایی برای گفتوگوی علمی و دلسوزانه است و آزاداندیشی، منوط به نظریهپردازی با رعایت دو شرط ادب علمی و تقوای علمی است.
مدیر دفتر برنامه ریزی پژوهشی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: تولید علم منوط به نظریه پردازی است و آزاداندیشی مقدمه نظریه پردازی است و از دل آزاداندیشی نظریات و ایدههای خوبی حاصل میشود؛ همچنین نظریه حاصل جرقههایی است که در ذهن ایجاد میشود و همه اکتشافات و پیشرفت علم محصول جرقههایی است که در ذهن انسان زده شده است./950/پ201/س
ارسال نظرات