مسؤولیت استاد در مجامع علمی کشور بازخوانی شود
حجتالاسلام علی نصیری، عضو هیأت رییسه انجمن قرآنپژوهان حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان اینکه زنده کردن روح تعلیم و تربیت در شاگرد از وظایف استاد است، یک ملت را بدون علمآموزی و بیتابی در علم و معنویت تأثیرگذار و واحد ندانست.
وی با گرامیداشت سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری و روز معلم ابراز داشت: همانطور که پیامبر اکرم(ص) مسؤولیت سنگین تعلیم و تزکیه را برعهده داشت، استادان و کسانی که در عرصه علوم دینی و الهی و انتقال این معارف تلاش میکنند، بیشتر باید به تقویت جنبه تعلیم همراه با تزکیه و تربیت بپردازند.
مدیر گروه قرآن و متون اسلامی دانشگاه معارف اسلامی تصریح کرد: با توجه به شرایط نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان و شرایطی که دانشگاهها و حوزههای علمیه دارند، باورمان این است که به مسأله تعلیم و تربیت، باید فراتر از معنای آن که در شرایط عادی تعریف میشود، پرداخت.
وی با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب در زمان ریاست جمهوری به کره جنوبی و مطرح کردن مسأله کار 14 ساعته مردم کره به جای 8 ساعت برای ساخت کشورشان، افزود: اکنون نظام پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی در مرحله گذار قرار دارد و موفقیتهایی نیز به دست آورده است که باید به مرحله تثبیت و شکوفایی برسد.
حجتالاسلام نصیری در ادامه کار افرادی را که با حوزه تعلیم و تربیت سر و کار دارند بسیار سنگین توصیف و تصریح کرد: در صورتی که روح تحقیق، پژوهش، پویایی، تلاش علمی و در یک کلمه عشق در کار علمی و معنوی در استادان موج بزند، در حالات و روحیات مخاطبان نیز اثر میگذارد.
وی شهید آیتالله مطهری را به عنوان یک اسوه جهاد علمی برای طلاب علوم دینی و دانشجویان معرفی کرد و با تأکید بر بازخوانی مسؤولیت استاد در مجامع علمی کشور، افزود: مخاطبان از نوع تدریس، گفتمان و نحوه برخورد استاد، پیامها را میگیرند و استاد به روز، با اطلاعات کامل و آگاه نسبت به شبهات در این راه تأثیرگذار است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آثار و اندیشههای شهید آیتالله مطهری اظهار داشت: روح تعلیم، تربیت و روح علم آموزی و بیتابی در علم و معنویت باید آنگونه در مخاطبان زنده شود که آن را به خوبی دریابند و اگر به این عشق و شیدایی برسند، هرکدام امت واحد و تأثیرگذاری میشوند. /920/ت302/ن