۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۷
کد خبر: ۱۲۸۱۲۰

همایش بزرگداشت آیت الله سعادت‌پرور در تبریز آغاز شد

خبرگزاری رسا ـ همایش طریق سعادت با هدف نکوداشت شخصیت آیت‌الله علی سعادت‌پرور(ره) با حضور آیت الله تحریری در تبریز آغاز شد.
آيت الله سعادت پرور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام علیزاده، مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز، امروز در همایش طریق سعادت که در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار داشت: نسل جوان جامعه تشنه معنویت و عرفان ناب اسلامی هستند که بایستی پاسخگوی این نیاز معنوی بود.

وی خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با توسعه و شکوفایی مراکز علوم دینی و حوزه های علمیه شاهد گسترش مباحثی همچون فلسفی، کلامی و فقهی هستیم، این در حالی است که پیش قبل از انقلاب فضای غالب سکولاریستی جامعه اجازه طرح مباحث اخلاقی و معنوی را به علما نمی داد.

حجت الاسلام علیزاده ادامه داد: با وجود این که در سال های پیش از انقلاب تلاش های فراوانی برای خاموشی نور دین و معنویت از سوی رژیم حاکم صورت گرفت؛ اما با مجاهدت علما شاهدیم که مبانی سکولاریستی در عرصه های تربیتی جای خود را به مبانی دینی داده اند.

مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز افزود: وجود با برکت، آثار و منویات علمایی چون امام راحل، شهید مطهری و مرحوم آیت الله سعادت پرور نشان داد که نیازمند ورود حوزه و دانشگاه به مباحث اخلاقی و معرفتی هستیم، چراکه در غیر این صورت شاهد بروز و ظهور جریان های کاذبی چون عرفان های ضاله خواهیم بود.

وی ادامه داد: ما مسؤولان اگر بخواهیم روی نسل جوان تاثیرگذار باشیم، بایستی ابتدا خود در مباحث معنوی، اخلاقی، عرفانی و معرفتی پیش‌رو باشیم، متاسفانه گاهی از این مساله غافل شده ایم و سفارش می کنیم که جوانان باید به سمت معرفت دینی حرکت کنند.

همچنین علوی، رئیس دانشگاه تبریز در سخنانی مهم ترین سیره علمای شیعه را حرکت در مسیر حق و حقیقت، بدون افراط و تفریط دانست و اظهار داشت: از دیدگاه مبانی اسلامی، نه تصوف و نه رهبانیت، راه رسیدن به معرفت و عرفان است، بلکه حرکت در مسیر درک دین و معارف اسلامی بدون افراط و تفریط رمز طریق سعادت است.

گفتنی است، همایش نکوداشت آیت الله سعادت‌پرور صبح امروز با حضور و سخنرانی آیت الله تحریری در تالار وحدت دانشگاه تبریز به همت بسیج دانشجویی این مرکز آموزش عالی برگزار شد.

آیت‌الله علی سعادت‌پرور(پهلوانی تهرانی) در سال 1305 ه.ش در تهران تولد یافت، از نوجوانی در محضر اساتید بزرگی مانند شیخ محمد زاهد، آیت‌الله حاج شیخ علی‌اکبر برهان، آیت‌الله‌العظمی مرعشی نجفی، آیت‌الله‌العظمی بروجردی و حضرت امام خمینی حاضر شد و تا مرحله اجتهاد پیش رفت.

از آنجا که وی به مباحث اخلاقی ـ عرفانی و طی مراحل سیر و سلوک علاقه فراوانی داشت، مدت ۴۰ سال در محضر علامه طباطبایی حضور یافت. آیت‏‌الله پهلوانی به‏‌واسطه انجام دستورات اخلاقی و درک فیوضات روحانی مرحوم علامه، به درجاتی از عرفان و معنویت دست یافت که پس از رحلت علامه طباطبایی، برخی از شاگردان آن استاد فرزانه، با اصرار فراوان، خوشه‏‌چین اخلاق و عرفان آیت‏‌الله پهلوانی شدند و ایشان در طول حیات خود، شاگردان بسیاری را تربیت کرد و نفوس مستعدی را به وادی سیر و سلوک رهنمون شد.

از جمله آثار قلمی به‏ یادگار مانده از آن سالک می‌توان به مجموعه نفیس و گرانقدر شرح غزلیات حافظ با عنوان «جمال آفتاب»، قرآن و فطرت، جلوه نور، فروغ شهادت، سرالاسراء؛ شرح و تفسیر حدیث شریف معراج، معارف ادعیه، رازدل و پاسداران حریم عشق، مجموعه ۲۰ جلدی کلمات عرفا و … اشاره کرد./935/پ202/س

ارسال نظرات