دوره پیش نیاز تربیت معلم قرآن کریم برگزار میشود
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علی مقنی، مسؤول آموزش اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه، بیان کرد: «دوره پیش نیاز تربیت معلم قرآن کریم» از دهم تیرماه آغاز و تا نهم مردادماه ادامه خواهد داشت و طلاب نهم تیرماه پذیرش میشوند.
وی مجهز شدن طلاب به قرآن به عنوان مهمترین ابزار تبلیغ، انذار، بصیرت بخشی به جامعه، کسب مهارت روان خوانی و فصیح خوانی قرآن کریم، ارتقاء سطح قرائت شرکت کننندگان از طریق کارگاه عملی تجوید، آشنایی فراگیران با مبانی کلی آموزش قرآن کریم، آشنایی با فنون و مهارتهای عمومی کلاس داری، تقویت توان کلاس داری شرکت کنندگان از طریق کارگاه عملی آموزش کلاس داری و آشنایی با مبانی تعلیم و تربیت اسلامی را از جمله اهداف برگزاری این دوره برشمرد.
حجتالاسلام مقنی ادامه داد: شرکت کنندگان پس از طی این آموزشها میتوانند قرآن کریم را به صورت روان و با لهجه فصیح عربی و با رعایت نکات تجویدی، قرائت کنند، با فنون و مهارتهای عمومی تدریس و فنون اختصاصی کلاس داری آموزش قرآن کریم آشنا شده و با شرکت در کارگاه آموزشی روش کلاس داری، مهارت تدریس قرآن را کسب میکنند.
مسؤول آموزش اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه بیان کرد: این دوره بر اساس سرفصلها و عناوین ارائه شده به مدت 30 روز برگزار خواهد شد و طلابی که توانایی روخوانی قرآن کریم را دارا هستند، اما بر روان خوانی و فصیح خوانی قرآن تسلط کافی نداشته و در زمینه تجوید قرآن هم مهارت کافی ندارند در این دوره شرکت کرده و با کسب مهارت در روانخوانی و تجوید قرآن کریم آمادگی حضور در دوره تربیت معلم را پیدا میکنند.
حجتالاسلام مقنی افزود: این دوره به دو بخش تقسیم میشود که طلاب در بخش اول بر روانخوانی و تجوید قرآن مسلط شده و در بخش دوم با قواعد و فنون کلاسداری، بر اساس دوره تربیت معلم روانخوانی یا ترجمه مفاهیم که در فرم ثبت نام مشخص شده است، آشنا میشوند.
وی تاکید کرد: فراگیران در پایان خواهند توانست قرآن کریم را حداقل به صورت ترتیل و با رعایت نکات تجویدی سطح یک قرائت کرده و با مهارتهای عمومی و اختصاصی کلاس داری آشنا شوند.
حجتالاسلام مقنی پایان پایه دوم حوزه با مدرک دیپلم یا پایه چهارم با مدرک سیکل را از جمله شرایط اختصاصی نامنویسی در این دوره برشمرد و گفت: طلاب باید با مبانی روخوانی و روان خوانی قرآن کریم آشنایی داشته و بر روان خوانی قرآن کریم مسلط باشند.
مسؤول آموزش اداره قرآن وعترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه در بیان محتوای آموزشی که در این دوره برای طلاب ارائه میشود، گفت: یادآوری قواعد روان خوانی و صحت قرائت قرآن کریم و تمرین عملی، تجوید قرآن کریم، ترتیل خوانی 10 جزء قرآن کریم، آشنای با مبانی تعلیم و تربیت، اصول نظری کلاسداری، مهارت عمومی تدریس، کارگاه عملی کلاسداری روان خوانی، اخلاق کاربردی و آداب تلاوت قرآن، مبانی و مبادی ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، کاربرد علوم (صرف، نحو، بیان و بدیع) در ترجمه و پژوهش درسی از جمله عناوین کلاسهایی است که در این دوره برای طلاب ارائه میشود.
وی با اشاره به ضوابط آموزشی این دوره ادامه داد: تعدا فراگیران هر کلاس حداقل 20 نفر و حداکثر 30 نفر است، دوره به صورت حضوری (8 ساعت آموزشی، بر مبنای هر ساعت 45 دقیقه) برگزار میشود، حضور مستمر و منظم شرکت کنندگان در دوره الزامی است، برای دریافت گواهینامه پایان دوره، کسب حداقل نمره 15 از 20 در آزمون کتبی هر درس و معدل 15 از 20 از مجموعه دروس الزامی است، از برنامههای جانبی این دوره میتوان به برگزاری کارگاه 22 قدم انس با قرآن و حدیث، حضور اساتید اخلاق و برنامههای ترویجی و ورزشی اشاره کرد.
حجتالاسلام مقنی با بیان اینکه نامنویسی برای شرکت در این دورههای آموزشی از طریق پایگاه اینترنتی سایت معاونت تهذیب حوزههای علمیه و تا تاریخ 20 خردادماه امکان پذیر است، تصریح کرد: این دوره آموزشی در 14 واحد درسی و 256 ساعت تعریف شده و مدت زمان حضوری این دوره 200 ساعت آموزشی و غیرحضوری و مطالعهای آن 56 ساعت است و در طول مدت 30 روز متوالی (8 ساعت آموزشی) برگزار میشود./907/د102/ی