۰۱ تير ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۵
کد خبر: ۱۳۱۲۷۰
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌شرقی:

بیشتر مساجد آذربایجان شرقی از وجود امام جماعت بی‌بهره هستند

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام عظیمی گفت: هم اکنون حدود هفت هزار مسجد شهری و روستایی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که بیشتر آنها از وجود امام جماعت روحانی بی بهره هستند.
حجت الاسلام حميد عظيمي، مدير کل تبليغات اسلامي آذربايجان شرقي
حجت الاسلام حمید عظیمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، همزمان با روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با تاکید بر این‌که تبلیغ مبانی و ارزش‌های دینی ظرافت‌های خاص خود را دارا است، اظهار داشت: صرف مسأله تبلیغ فرآیندی حاصل از چند علوم مختلف است که بر روان مخاطب تأثیرگذار است.

وی با بیان این‌که تبلیغ مبانی دینی تفاوت جدی و اساسی با تبلیغ در دیگر عرصه‌ها دارد، خاطرنشان کرد: اگر در تبلیغات اقتصادی هدف تنها فروش بیش‌تر است، تبلیغ در عرصه دین هدفی بسیار متفاوت و الهی دارد، چراکه مبلغان ارزش‌‌های دینی همواره از روی اخلاص و دلسوزی به‌دنبال ترویج زیبایی‌های خداگرایی و سعادت بشریت هستند.

حجت الاسلام عظیمی ادامه داد: امروزه تبلیغ دین تنها در مساجد و منابر خلاصه نمی‌شود، با ارتقای دانش بشری در عرصه اطلاعات و ارتباطات، روش‌های تبلیغ نیز گسترش یافته است؛ اما هنوز روحانیت آن‌گونه که باید در فضای سایبری فعالیتی چشمگیر و جریان‌ساز از خود نشان نداده که ضرورت توجه به حضور روحانیان در فضاهای مجازی برای تبلیغ مبانی دینی مورد تأکید است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند فعالیت روحانیان و مبلغان حوزوی استان در ایام مختلف سال پرداخت و اظهار داشت: هم اکنون حدود هفت هزار مسجد شهری و روستایی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که بیشتر آنها از وجود امام جماعت روحانی بی بهره هستند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، کمبود روحانی و مبلغ بومی را مهم‌ترین معضل تبلیغ مبانی دینی در استان دانست و افزود: البته کمبود روحانی و مبلغ تنها در مساجد استان خلاصه نمی شود، چراکه در ایام مختلف تبلیغی سال همچون محرم و صفر مبلغان بسیاری از شهرهای قم و مشهد‌ برای امور تبلیغی به این استان هجرت می‌کنند.

حجت الاسلام عظیمی با بیان این‌که تجربه نشان داده عملکرد روحانیان و مبلغان بومی موفق تر و بهتر از روحانیان اعزامی بوده است، افزود: نگاهی به تاریخ تشیع در آذربایجان به ویژه تبریز نشان می دهد که حوزه های علمیه استان امروز در وضعیت مطلوبی نیستند، چراکه در دورانی تبریز میزبان خیل کثیری از علاقه مندان به تحصیل در علوم حوزوی از آسیای میانه و قفقاز بوده و همواره مبلغانی توانمند به دیگر شهرهای کشور اعزام می کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی در ادامه به تشریح رسالت این سازمان در ترویج مبانی دینی در کشور دانست و اظهار داشت: هدف اصلی از بنیان این نهاد اعتلای فرهنگ اسلام راستین و تبلور حیات معنوی و تعیین و ترویج شاخص‌های اعتقادی بوده است، که روحانیت رکن اصلی تحقق این رسالت خطیر به شمار می رود.

وی با اشاره به تحرکات سوء تبلیغی و رسانه‌ای دشمنان اسلام در استان‌های مرزی کشور گفت: موقعیت استراتژیک استان آذربایجان شرقی اهمیت مقابله جدی روحانیان و مبلغان دینی این استان با شبهات و فعالیت فرقه‌های ضاله را نشان می دهد، امروز نه تنها در مساجد، بلکه نیازمند تربیت مبلغانی توانمند در فضای سایبر هستیم.

حجت الاسلام عظیمی با تاکید بر این‌که سم‌پاشی دشمنان اسلام در اینترنت و فضای مجازی نسبت به سال های گذشته به مراتب افزایش یافته است، تصریح کرد: هم اکنون شهرهای مرزی کشور با تهاجم گسترده فرهنگی غرب روبه‌رو هستند، این در حالی است که تعدادی از روستاهای دورافتاده و مرزی استان نیز فاقد روحانی مستقر هستند./935/ت302/س
ارسال نظرات