مسجد باید ملجأ و پناهگاه همه باشد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا
وی با اشاره به فرا رسیدن ماه شعبان که ماه پیامبر نامیده شده است افزود: ماه شعبان فرصت مناسبی برای مرور بر سنت و سیره نبوی در مورد ماه شعبان و همچنین در مورد سایر امور است.
حجت الاسلام حاج علی اکبری از مسجد به عنوان «مرکز دیانت»، «پایگاه نشر معارف الهی»، «پایگاه تلاوت آیات الهی»، «مرکز اصلی سازماندهی اجتماعی مومنان»، «پایگاه امداد اجتماعی» و «پایگاه امام و ولایت» یاد کرد و اظهار داشت: مسجد الگو همزمان همه این نقشها را دارد.
وی خاطر نشان کرد: مسجد باید پناهگاه و ملجا کسانی باشد که در زندگی مشکل فکری پیدا کرده یا احساس کمبود در معارف و شناخت خدا داشته باشد یا کسانی که در مسائل خانوادگی دچار چالش و مشکلات شده اند یا حتی کسانی که در زندگی عادی دچار مشکل و درماندگی شده اند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه آغوش پر مهر و محبت مسجد به عنوان خانه خدا به روی مردم باز است گفت: مسجد سنگر مقاومت فکری اعتقادی در برابر طراحیهای دشمنان و منافقین و کفار است.
وی با بیان اینکه در دوران انقلاب اسلامی تجربیات جدیدی در رابطه با مسجد طراز اسلامی داشتهایم از دوران انقلاب اسلامی به عنوان « بازگشت به عصر پیامبر» یاد کرده و افزود: مساجدی که به مسجد طراز اسلامی نزدیک هستند و مخصوصا در تربیت نسل جوان نقش آفرینی ویژه داشته اند کم نیستند.
حجت الاسلام حاج علی اکبری با تاکید بر اینکه باید الگوی مسجد طراز اسلامی را به سرعت تعمیم دهیم گفت: امید داریم به فضل پروردگار و با اقدامات ائمه جماعات به عنوان خادمان خانه های خدا و مدیران کانونهای الهی بتوانیم تصویر زیبای مسجد طراز اسلامی را در جامعه خودمان گسترش دهیم.
وی با اشاره به اینکه زکات در کشور ما مورد غفلت بوده است گفت: قرآن بعد از نماز زکات را به عنوان دومین نهاد برجسته اجتماعی اسلام در حوزه عدالت اجتماعی تعریف کرده است.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد ضمن تجلیل از تلاشهای حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در راستای احیای زکات گفت: الان شاهدیم این حرکت چه برکاتی داشته و چه کار بزرگی انجام شده در حالیکه ابتدای شروع این حرکت شاهد بودیم کسانی از اجرای این طرح ناامید بودند.
وی با بیان اینکه باید در مصرف زکوات هم هوشمندانه عمل کرد، گفت: ساخت مسجد در مناطق محروم از نمونه های عالی مصرف زکات است.
حجت الاسلام حاج علی اکبری با بیان اینکه مسؤولیت ترویج فرهنگ زکات و احیای این سنت به عهده حوزه علمیه بعنوان مرکز انسان سازی است گفت: در مقابل یکی از عرصههایی که زکات می تواند بنیه دینی را تقویت کند ساخت حوزه علمیه است.
وی با اشاره به اینکه مساجدی هستند که ظرفیت تاسیس حوزه علمیه را دارند افزود: باید از این ظرفیت استفاده شود و حوزههای علمیه بیشتری تاسیس کرد.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با توجه به طرح مسجد محوری در امر زکات گفت: باید بررسی کنیم که کمیته امداد امام خمینی(ره) دقیقا چه کمکی در این امر می تواند به امام جماعت مسجد بکند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون برخی مساجد صندوق قرض الحسنه، صندوق کمک به ازدواج، صندوق حمایت از ایتام و موارد مشابه دارند گفت: باید ائمه جماعات در جمع آوری و توزیع زکات محوریت داشته باشند و کمیته امداد امام خمینی(ره) باید ظرفیتهای خود را به ائمه جماعات ارائه دهند.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه هم اکنون نیز مساجد محل رجوع نیازمندان است، گفت: باید طرح به گونه ای اجرا شود که توقعات مردم از ائمه جماعات نابهجا افزایش نیابد بلکه با روش روشنی این کار انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه کمیته امداد امام خمینی(ره) باید ظرفیتهای خود را از قبیل مشاوره، درمان بیماری، تهیه جهیزیه و غیره را معرفی کند و ما هم ظرفیتهای مساجد را معرفی کنیم گفت: باید به مساجد سهمیه اختصاص داده شود تا به مشکل برنخوریم.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه در دیدار هفته گذشته با مقام معظم رهبری ایشان تاکید کردند که باید نگاهتان به مساجد راهبردی با دوراندیشی و برنامه باشد گفت: باید اقداماتی نظیر طرح مسجد محوری در زکات با بررسی جوانب و دور اندیشی انجام شود تا به مساجد لطمه نزند.
وی محوریت مساجد در امداد اجتماعی را جلوه ویژه مساجد دانست و افزود: کارگروه مشترکی تشکیل خواهیم داد تا اقدامات در این زمینه بهصورت سنجیده انجام شود./959/پ202/ن