۱۶ تير ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۱
کد خبر: ۱۳۲۲۶۳

مسجد شیخ طبق میانه بازسازی می شود

خبرگزاری رسا ـ مسجد شیخ طبق میانه خاطره ای فراموش شده از دوران صفویه است که با آغاز عملیات مرمتی، منطبق بر الگوی مساجد دوره صفویه بازسازی می‌شود.
مسجد تاريخي

 

به گزارش خبرگزاری رسا از تبریز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، تراب محمدی، رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان از آغاز مرمت مسجد روستایی شیخ طبق میانه از خرداد ماه جاری خبر داد و افزود: مرمت این مسجد روستایی از امسال در دستور کار قرار گرفته و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری آماده بهره برداری قرار گیرد.

 
وی از تنها کتیبه به جا مانده مسجد شیخ طبق به عنوان اسناد تاریخی آن یاد کرد و گفت: این مسجد روستایی در دوره های مختلف تغییر و معماری و طرح اولیه آن از بین رفته و تنها یک کتیبه به یادگار مانده است که نشان از احداث این مسجد در دوره صفویه دارد.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به معماری این مسجد تاریخی اظهار کرد: باتوجه به تغییرات و تحولات بسیاری که این مسجد در طول دوره های مختلف داشته است مسجد شیخ طبق را طبق نمونه های مشابه خود در دوره تاریخی صفویه بازسازی خواهیم کرد.
 
وی ادامه داد: مسجد شیخ طبق مسجد روستایی و شبستانی بوده و ستون ها و سقفی بلند چوبی دارد و کمر پوش زنانه آن در دوجبهه شمالی و غربی کشیده شده است.
محمدی از اتاقک کوچک درون مسجد یاد کرد و گفت: اتاقک کوچکی سمت محراب در این مسجد وجود دارد که طبق دو روایت مختلف گفته می شود این اتاق امامزاده بوده و یا متعلق به بانی این مسجد است که آن هم مطابق با معماری مسجد در دست مرمت قرار دارد.
 
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی علت اهمیت این مسجد را در تعداد محدود مساجد تاریخی روستایی در شهرستان میانه عنوان کرد و افزود: در شهرستان میانه که به لحاظ کثرت روستاها مورد اهمیت و توجه قرار دارد مساجد تاریخی روستایی کم بوده و در میان 900 روستا تنها حدود 15 مسجد تاریخی روستایی کشف شده است که همین کم بودن باعث شده از اهمیت ویژه ای برخوردار باشند.
 
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به عملیات مرمتی مسجد شیخ طبق اشاره کرد و اظهار کرد: سبک سازی پشت بام، پی ریزی و عایق کاری پشت بام، جمع آوری نماهای ناهمخوان و ناهماهنگ در جبهه شمالی، شرقی و غربی از جمله برنامه های مرمتی این مسجد است.
 
وی نماسازی و بدنه سازی بیرونی مسجد، اندود برداری از دیوارها، خاک برداری از کف، استحکام بخشی پایه ها از داخل و بیرون، محوطه سازی و تامین دسترسی به بخش زنانه نشین نیز در دستور کار مرمتی مسجد شیخ طبق عنوان کرد.
 
 رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یادآور شد: پیش بینی می شود این مسجد تاریخی تا پایان سال جاری آماده بهره برداری شود./935/د102/س
ارسال نظرات