عفاف و حجاب مورد تأکید همه ادیان توحیدی است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ارزانی با اشاره به اینکه در زرتشت لچک و مکنا و پوشش کامل بدن برای زنان و همین طور پوشش زیبنده برای مردان، مورد توصیه رهبران این دین توحیدی بوده و هست، گفت: بر اساس این آیین، زنان لازم است عفیف باشند و حجاب و پوشش نمادی ارزشمند برای زنان به شمار می آید.
رییس دبیرخانه ادیان توحیدی اصفهان، خاطر نشان کرد، در دین یهود و مسیحیت نیز حجاب و پوشش مساله ای بسیار ضروری و مهم می باشد، تا آنجا که پولس رسول در عهد جدید صریحاً می گوید، زنان باید به هنگام ورود به کلیسا سر خود را بپوشانند. وی اضافه کرد، در آیین یهود نیز مساله پوشش برای زنان و مردان مساله ای کاملاً ضروری است و در دین مقدس اسلام نیز به مساله حجاب و پوشش به عنوان رکنی رکین و اصلی اصیل اشاره شده است.
حجتالاسلام ارزانی در ادامه اظهار داشت، حجاب و پوشش در اسلام، نمادی برای عفت و پاکدامنی زنان و مردان است، تا جاییکه قرآن صریحاً توصیه می کند که زنان و مردان جامعه اسلامی به عنوان امت اسلامی، مواظب و مراقب حتی نگاه های خود باشند و نگاه شهوت آمیز یا فتنه انگیز، یا نگاهی که مقدمات گناه را فراهم می کند، به یکدیگر نداشته باشند، عفت و پاکدامنی خود را حفظ کنند، تا جامعه اسلامی نیز محفوظ بماند.
وی خاطرنشان کرد، قرآن به زنان پیامبر(ص) نیز توصیه می کند، که مراقب عفت خویش باشند، حجاب خود را رعایت کنند و از هر مساله ای که به نوعی عفت جامعه را مخدوش می کند، زنان مسلمان را باز می دارد.
مدیر دفتر تبلیغات اسلامی شعبه اصفهان یادآور شد: نکته حائز اهمیت این است که در اسلام اصل حجاب و پوشش، هم برای زنان و هم برای مردان جامعه لازم و ضروری است، و اگر چه حد آن برای آنان متفاوت است ولی ضرورت آن قطعی است و نکته دیگر که باید به آن اشاره داشت این است که حجاب، نه تنها محدودیتی برای زن یا مرد ایجاد نمی کند، بلکه مصونیتی برای آنان ایجاد کرده است.
وی بیان داشت: اسلام حجاب را در مقابل نا محرمان مشخص کرده است تا زنان مسلمان بتوانند، در جامعه مسلمین حضور یابند و به فعالیت و تولید بپردازند؛ اما این حضور نباید اخلاق و معنویت جامعه را دستخوش تخریب قرار دهد، از این روست که با رعایت قانون حجاب، به استعداد ها، خلاقیت ها، توانمندی ها و قابلیت های واقعی زنان توجه می شود و نه به ظاهر و اندام آراسته و مزین آنان.
حجتالاسلام ارزانی ادامه داد: از دیگر سو قانون حجاب باعث می شود، زنان بتوانند با آرامش کامل در جامعه حضور یابند و جامعه اسلامی از این ظرفیت بالای زنان مسلمان بهره کافی و وافی را ببرد.
مدیر دفتر تبلیغات اسلامی شعبه اصفهان، در بخش دیگری از سخنانش نکاتی را در خصوص عملیاتی کردن قانون ارزشمند حجاب مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت، جامعه ما جامعه ای اسلامی و دینی است و باید این نکته را در نظر داشت که بسیاری از مردم جامعه، اگر حجاب را رعایت نمی کنند، نه به جهت عدم تدین و یا مخالفت آنان با آموزه های اصیل دینی است، بلکه انسان ها فطرتاً پاک هستند و مردم ما به شایستگی به دنیا نشان داده اند که دوستدار دین، ارزش های دینی و انقلاب اسلامی بوده و هستند، و اگر مشکلی نیز در برخی زمینه ها مشاهده می شود با تدبیر قابل حل است.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با اصل حجاب، تیپولوژی و رده بندی بد حجابان و بی حجابان نیز مساله حائز اهمیتی است، اضافه کرد، توجه به علل و زمینه هایی که هر یک از این تیپ ها را ایجاد کرده است، نیز بسیار با اهمیت است، و در این راستا این سوالات مطرح می شود که چرا زن یا دختر مسلمان با این که معتقد به حجاب است، اما مقید به رعایت کامل آن نیست؟ آیا فشار های اقتصادی دخیل است؟ آیا مشکلات اجتماعی، مسائل خانوادگی است، دوستان نا باب و یا تبلیغات فیلم ها و شبکه های ماهوارهای و اینترنت تاثیر گذار است؟
حجتالاسلام ارزانی با طرح این سوال که سیاست ویژه نظام در برخورد با تیپ های مختلف بد حجاب و بی حجاب در جامعه چگونه است و از چه قانونی تبعیت می کند، افزود: ملاحظه می کنیم در بر خی از دولت ها، یا در برخی برهه ها، قوانین محکم با شدت بسیار اجرا می شود و در برخی از دولت ها و برهه ها، این مساله گویا اولویت هم ندارد، از این رو اتخاذ سیاست واحد، برای نظام جمهوری اسلامی و گردشگرانی که از ایران اسلامی بازدید می کنند، لازم و ضروری است.
وی با اهمیت دانستن استفاده از عامل تشویق در حوزه راهکارهای بهبود وضع حجاب در جامعه، به بیان خاطره ای از سفر تبلیغی خود به ژاپن پرداخت و گفت: در توکیو برای کسانی که با پوشش لباس سنتی در اجتماع حضور می یافتند، تسهیلات اقتصادی بیشتری نسبت به دیگران قائل بودند و مثلاً در هنگام سوار شدن در کشتی به کسانی که لباس سنتی بر تن داشتند، بلیط ها را با قیمت ارزان تری در اختیار قرار می دادند.
مدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان، استفاده از اطلاع رسانی نوین با ابزار روز، مثل انیمیشن، فیلم، سریال و معرفی مدل های بومی و عصری – اسلامی حجاب را برای الگو سازی در زنان و مردان مهم ارزیابی کرد.
حجتالاسلام ارزانی، در پایان به این مساله اشاره داشت که ریشه یابی و پرداختن به اصول قطعی و آموزههای بنیادین اسلام نیز می تواند به صورت بنیادی در کاهش نرخ رفتار بد حجابی در جامعه موثر باشد. به عنوان مثال اگر در جامعه اسلامی، به مساله معاد و روز رستاخیز و جایگاه خداوند و صفات والای الهی در قالب های مختلف پرداخته شود، اگر شخص خدا را در زندگی حس کند و بداند که به ازای هر کاری که انجام می دهد، باید در محضر خداوند پاسخگو باشد، قطعاً در رفتار او نیز تاثیر گذار است./919/د102/ن