نشست معنویت در اندیشه رهبری در نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست معنویت در اندیشه رهبری، چهاردهم مرداد در سالن شهید احمدی روشن بخش تحول علوم انسانی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور حجت الاسلام حمید رضا مظاهری برگزار شد.
حجت الاسلام مظاهری، رییس موسسه بهداشت معنوی در ابتدا به ضرورت های مطالعه در حوزه معنویت در عصر حاضر پرداخت و افزود: شیوایی و روانی، پیراستگی از اصطلاحات و پرهیز از تقلیل معانی بلند معنوی، شفافیت و تمایز معنویت حقیقی از معنویت های کاذب، جامعیت و کارآیی و موفقیت در اداره یک نظام سیاسی ـ اجتماعی بر اساس معنویت در برابر قدرت مادی از ضرورت ها و امتیازات مطالعه معنویت در اندیشه رهبری است.
حجت الاسلام مظاهری در ادامه به نکات مهم در تعریف معنویت پرداخت و ادامه داد: معنویت یک واژه نویی است. ما در تاریخ ادبیات دینی خودمان این واژه را نداشتیم. در غرب هم همین طور، این واژه کم کم از ناحیه پروتستان ها وارد شد و بعد از غرب کم کم وارد جهان اسلام شد.
وی در ادامه به تعریف معنویت از نگاه رهبری پرداخت و به نقل از رهبر معظم انقلاب گفت: معنویت فقط عبادت نیست، بلکه انجام وظیفه در برابر خداوند و دین است. خیلی از بزرگان که مورد مذمت قرار گرفتند به خاطر شرب خمر و ترک نماز مذمت نشدند، به خاطر عدم حضور در جایی که حضورشان لازم بود، مذمت شدند.
حجت الاسلام مظاهری ادامه داد: از اینجا روشن می شود که معنویت در اندیشه رهبری یک ماهیت وظیفه گرایانه دارد و این معنویت وظیفه گرا خودش قابل تحلیل است.
وی افزود: تشخیص وظیفه باید به درستی انجام شود که از دو طریق محقق می شود: نخست با حجت شرعی و دوم از راه الهام قلبی که البته الهام وقتی ارزش پیدا می کند که با حجت شرعی سازگار باشد.
حجت الاسلام مظاهری در ادامه گفت: معنویت وظیفه گرا به زندگی انسان معنا می دهد. متفکر فلسفی غرب بین وظیفه گرایی و نتیجه گرایی فرق می گذارد در حالی که در معنویت اسلامی، وظیفه گرایی با نتیجه گرایی گره خورده است و دست یابی به آرامش، قدرت، شادمانی و موفقیت و پیشرفت از نتایج مورد انتظار است.
وی در ادامه به بلوغ معنوی پرداخت و گفت: شاخص ها در بلوغ معنوی عبارتند از درک الهامات الهی و تمایز آن ها از الهامات شیطانی، تشخیص درست وظیفه، فرو نماندن در لذت عبادت، غفلت نکردن از وظایف اجتماعی.
حجت الاسلام مظاهری در ادامه افزود: معنویت از دیدگاه رهبری به 4 دسته تقسیم می شود؛ معنویت متحجرانه که بسیاری از گرفتاری های دینداران در گذشته از این نوع معنویت بوده است. معنویت دنیوی، معنویت ستم پذیرانه و معنویت اسلامی.
وی در پایان، در تعریف معنویت اسلامی به نقل از مقام معظم رهبری افزود: اسلام دنیا را هم جزو آخرت می داند. همین زندگی شما، همین تجارت شما، همین درس خواندن شما، همین کار اداری شما، همین کار سیاسی شما جزو آخرت شماست. دنیا هم قطعه ای از آخرت است. /959/پ202/ع