۱۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۷
کد خبر: ۱۳۷۴۸۸
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد:

پایان نشست جنبش عدم تعهد، آغاز کار رسانه ای آن است

خبرگزاری رسا ـ معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوشنبه شب در برنامۀ زندۀ تلویزیونی «تهران 20» ضمن تبیین برنامه ها و فعالیت های معاونت امور مطبوعاتی در امر اطلاع رسانی و پوشش رسانه ای شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد به تشریح وضعیت کنونی مطبوعات ایران پرداخت.
محمدجعفر محمدزاده

به گزارش خبرگزاری رسا، محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به اهمیت رسانه ای به عنوان یکی از ملزومات و ضروریات اصلی همه برنامه هایی که  امروزه در سراسر دنیا برگزار می شود، تصریح کرد: یقینا برگزاری اجلاسی  با این حجم و گستردگی، نیاز به طراحی و برنامه ریزی بلند مدتی داشت که معاونت مطبوعاتی از ماه ها پیش از برگزاری اجلاس، فعالیت و برنامه ریزی خود را برای پوشش هرچه بهتر اخبار و رویدادهای اجلاس آغاز کرده بود.

وی برنامه های معاونت امور مطبوعاتی برای حضور روزنامه نگاران و دست اندرکاران رسانه را در دو حوزۀ داخلی و خارجی ذکر کرد و گفت: قریب 500 خبرنگار رسانه های خارجی متشکل از 240 خبرنگار خارجی، به همراه هیات‌ها، 180 خبرنگار رسانه های خارجی مقیم ایران و 70 نفر خبرنگار آزاد از گوشه و کنار جهان برای پوشش اخبار اجلاس در رسانه های برون مرزی وارد کشور ایران شدند و برای پوشش گسترده اخبار در رسانه های مختلف داخلی نیز یک ستاد خبری متشکل از 100 نفر از خبرنگاران داخلی تشکیل  شد.

محمدزاده با بیان این که اجلاس نقطۀ عطفی بود که اتمام آن  آغاز کار رسانه ای گسترده است  تاکید کرد: کار رسانه ای مربوط به دستاوردهای اجلاس و ادامه حرکتی که ایجاد شده است باید از هم اکنون شروع شود.

معاون مطبوعاتی با بیان اینکه اجلاس اخیر در همۀ بخش ها از نظر کمی و کیفی تفاوت های بسیاری با دوره های پیشین خود داشته، بیانات مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه را ازجمله نقاط قوت اجلاس دانست و تصریح کرد: بیانات مقام معظم رهبری می تواند منشور جنبش عدم تعهد محسوب شود چرا که مخاطبان ایشان، فطرت های بشری بود و هیچ فطرت بشری نمی تواند با بیانات  ایشان مخالفت کند.

وی همچنین عوامل دیگری چون مدیریت فوق العاده رئیس جمهور ، حضور سران کشورهای عضو جنبش، حجم انبوه محتوای تولید شده وسندوبیانیۀ اجلاس را از دیگر نقاط قوت اجلاس توصیف کرد و افزود: همۀ این ها نشان از لزوم انجام کار جدی رسانه ای در رابطه با اجلاس دارد و این یک فرصت تاریخی است که ما در طول سه سال آینده باید از آن بهره‌مند شویم.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در ادامه به تبیین وضعیت فعلی مطبوعات کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر 150 روزنامۀ سراسری در ایران منتشر می شود که از این تعداد نزدیک به 120 روزنامه در تهران و مابقی در سایر استان ها به چاپ می‌رسند.

وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه درخصوص اعلام مجموع تیراژ کنونی روزنامه های سراسری کشور بیان داشت: امروزه نمی توان همچون گذشته معیار ارتقا مطبوعات در یک کشور را میزان تیراژ آن دانست. با توجه به اینکه رسانه های دیجیتال و فضای سایبر به کمک حوزۀ اطلاع رسانی وارد شده اند، هر روزنامه دارای یک سایت اینترنتی است که برای محاسبه تیراژ آن حتما باید تعداد مراجعات به سایت  روزنامه را نیز محاسبه کنیم. اما باید قبول کرد که تیراژمطبوعات در کشورما قابل قبول نبوده و در شان یک ملت 75 میلیون نفری نیست.

محمدزاده مسائل فنی و زیرساختی از جمله تهیۀ کاغذ را از جمله مشکلاتی دانست که انتشار روزنامه با تیراژ چند میلیونی در کشور را عملا غیر ممکن می کند. به اعتقاد وی تنها با رفع این سلسله اسباب وعلل می توان روزنامه ای با چند میلیون تیراژ منتشر کرد.

معاون مطبوعاتی در ادامه، تنوع و تکثر را ازجمله نقاط قوت مطبوعات کشور برشمرد و تصریح کرد: ما جزء معدود کشورهای منطقه و آسیا هستیم که سلایق گوناگون و دیدگاه های مختلفی در آن صاحب تریبون و نشریه هستند. وی در ادامه افزود: انواع مختلف نشریات، نظیر نشریات تخصصی، ورزشی، علمی، فرهنگی و... در کشور ما منتشر می شود در حالیکه در بسیاری از کشورها اینگونه نیست. امروز در کشور ما، نه یک صدا که چندین صدا  از طریق مطبوعات شنیده می شود و این ویژگی ممتازی است.

محمدزاده در ادامه با اشاره به نظارت مستمر معاونت مطبوعاتی برفعالیت مطبوعات تصریح کرد: برنامه های نظارتی به دو شیوه انجام می شود. یکی نظارت بر انجام بایدها و نبایدهایی است که مطبوعات ملزم به رعایت آن هستند که در هیئت نظارت بر مطبوعات مطرح شده و نتیجۀ آن در قالب های نظارتی ابلاغ می شود و دیگری نظارت کیفی است که در قالب برگزاری جشنواۀ فصلی مطبوعات صورت می گیرد. تعدادی داور خبره هر روز روزنامه ها را در بخش های مختلف بررسی کرده و بهترین ها را با ذکر دلایل خود درجلسۀ هفتگی مطرح می کنند. در پایان فصل برترین‌ها مورد داوری مجدد قرار گرفته و در جشنوارۀ فصلی از برگزیدگان هر رشته تجلیل می‌شود.

وی در پایان، نظارت مستمر بر فعالیت های مطبوعاتی را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر اینکه تذکرات باید برای رسانه ها بیشتر جنبۀ اصلاحی داشته باشد گفت: اعتقاد ما بر این است که نظارت باید منجر به توسعۀ کیفی شود./997/د102/ع

ارسال نظرات