عدل و خویشتنداری از لوازم مسؤولیت پذیری است

وی اضافه کرد: در دنیا چیزی بالاتر از خشنود کردن خداوند نیست و بالاترین هدف سیدالشهدا(ع) از قیام در کربلا خشنود کردن خدا بود.
این خطیب برجسته کشور با اشاره به اینکه باید پیامها و درسهای عاشورا را دریافت کنیم، بیان داشت: یکی از خطبههایی که اباعبدالله الحسین(ع) در هنگام خارج شدن از مدینه بیان فرمودهاند دوری کردن از دنیا و متعلقات آن است.
وی ادامه داد: خود دنیا و نعمتهای خدا در این دنیا مورد مذمت نیست بلکه وابسته شدن به دنیا مورد مذمت است و اگر ما قرآن، نهجالبلاغه و کتابهای روایی را مطالعه کنیم میبینیم که هیچ چیزی به اندازه دنیا در آنها مذمت نشده است.
حجتالاسلام فرحزاد با بیان اینکه حب دنیا سرچشمه تمام گناهان است، اظهار داشت: تمام ظلمها، ریخته شدن خونها و جنایتها برای رسیدن به دنیا است و عاشقان دنیا همانند یزیدها و عمربن سعدها گرفتار عذاب خداوند میشوند.
وی افزود: دوستی با اهلبیت(ع) و حب دنیا با هم قابل جمع نیست چرا که امیرمؤمنان(ع) به سبب حب دنیای برخی از افراد بود که بیست و پنج سال خانه نشین شدند.
این مبلغ حوزوی به فلسفه مقام و قدرت حضرت سلیمان(ع) در دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) در روایتی فرمودهاند « خداوند به این سبب به سلیمان و یوسف ریاست داد تا به عالمیان بفهماند که بدون ظلم هم میتوان به قدرت رسید و هر فردی که سلطان است ظالم نیست».
وی بیان داشت: افرادی که قابلیت عدل و خویشتنداری ندارند باید بسیار مراقب باشند تا قدرت را نپذیرند و در تاریخ نقل شده پیامبر(ص) به ابوذر که فرد بسیار با ایمانی بود فرمودهاند «آنچه من برای خودم میخواهم برای تو هم میخواهم و میدانم در پست و مقام فرد ضعیفی هستی و هیچ وقت ریاست را قبول نکن».
حجتالاسلام فرحزاد با اشاره به فضایل سلمان فارسی گفت: افتخار ما ایرانیان است که نخستین و برترین شاگرد پیامبر(ص) بعد از امیرمؤمنان(ع) یک ایرانی است.
وی اضافه کرد: سلمان 10 درجه از ایمان را داشت، وابسته به دنیا نبود به گونهای که امیرمؤمنان(ع) در زمان خلافت خلیفه دوم به سلمان دستور داد که استاندار مدائن شود و این نشان از این دارد که سلمان فریفته مال دنیا و مقام نبود.
این استاد حوزه با اشاره به آیات قرآن تصریح کرد: روزی پیامبر(ص) به اصحاب فرمودند «سلمان و امثال او مانند اهل حجاز نسبت به دین بیوفا نیستند» و منظور رسولالله(ص) از امثال سلمان مردمان اهل سرزمین فارس بود.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه انس با کلمات اهلبیت(ع) و قرآن بهترین توسل است، ابراز داشت: توسل تنها به روضه خواندن نیست و اگر همانند سلمان نسبت به ائمه(ع) محبت داشته باشیم این بزرگوارن مشتاق دیدار ما شده و به دیدار ما خواهند آمد.
وی افزود: در روایتی آمده «اگر فردی تقوا داشته باشند اهلبیت(ع) در تشییع جنازه او شرکت میکنند و بر آن میت نماز میخوانند»./993/