۰۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۱
کد خبر: ۱۵۱۲۵۳
نویسنده و پژوهشگر حوزوی:

مبلغان با ترویج فرهنگ مطالعه به مبارزه با خرافات بپردازند

خبرگزاری رسا ـ نویسنده و پژوهشگر حوزوی گفت: ترویج فرهنگ مطالعه یکی از کارهایی است که مبلغ می‌تواند در مبارزه با خرافه‌گرایی انجام دهد، البته رسانه‌ها در این امر نیز تأثیر دارند.
مبلغان با ترویج فرهنگ مطالعه به مبارزه با خرافات بپردازند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت‌الاسلام حجت بحری، نویسنده و پژوهشگر حوزوی، پنج‌شنبه صبح در هشتمین نشست تخصصی ائمه جماعات مساجد قم که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: اگر کسی مبانی درست دین را بداند مرز درستی میان مطالب خرافی و بحث‌های دیگر دین را تشخیص می‌دهد.

وی افزود: کار در خرافه‌زدایی دشوار است، به دلیل این‌که مصادیق متعددی دارد و نفی و اثبات آن کار ساده‌ای نیست و دیگر این‌که بسیاری از خرافات جزو بحث‌های مردمی شده و میان آنان جا افتاده است.

حجت‌الاسلام بحری با بیان این‌که دشمن در صدد ترویج خرافات در میان مردم است، اضافه کرد: وفتی روحانیان به مبارزه با خرافات برمی‌خیزند میان اعتقاد به غیب مردم و خرافه‌زدایی خلط می‌شود و روحانیان باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

وی ادامه داد: اگر معارف دین را مبلغان به صورت زلال و ناب به مخاطبان عرضه کنند به طور طبیعی خرافات کم خواهد شد.

نویسنده و پژوهشگر حوزوی بیان داشت: ائمه(ع) هم فرموده‌اند که پیش از آن‌که اجازه دهیم خرافات در میان مردم رواج یابد دین درست را به آنان یاد دهیم.

وی با بیان این‌که خرافه رفتن به علتی است که دلیل آن شناخته‌شده نیست، ادامه داد: خرافات با امر‌های ماورایی و غیبی گاه خلط می‌شوند، که بخشی از دلایل آن را ما نمی‌دانیم

حجت‌الاسلام بحری اضافه کرد: باید به تبلیغ مستدل و دینی آموزه‌های دینی بپردازیم، سخنان دینی ما باید محکم و مستدل باشد و به اقتضای مخاطب روان بیان شود.

وی ادامه داد: بسیاری از مردم به ویژه نسل جوان در کلیات دین اشکال دارند، بیان داشت: باید اصول اعتقادی را درست و عمیق تبیین کنیم، آن‌گاه انتظار تعبد داشته باشیم.

نویسنده و پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: روحانیان و ائمه جماعات مساجد با خانواده‌ها ارتباط دارند، باید به آنان یادآور شوند که دوران کودکی و تعمیق باورهای دینی در این دوران یکی از راهکارهای مبارزه با خرافه‌گرایی است.

وی با اشاره به این‌که متأسفانه کسانی که با نوجوانان کار می‌کنند اصول کار با نونهالان را بلد نیستند،‌ اضافه کرد: برخی از سرپرستان و مربیان نوجوانان در مساجد اصول کار با نوجوانان را بلد نیستند و ضررهای جبران‌ناپذیری به آنان وارد می‌کنند.

حجت‌الاسلام بحری اضافه کرد: بسیاری از خرافات ریشه‌های صحیحی دارد اما شأن صدور آن گم شده است، بیان کرد: ترویج فرهنگ مطالعه یکی از کارهایی است که مبلغ می‌تواند در مبارزه با خرافه‌گرایی انجام دهد، البته رسانه‌ها در این امر نیز تأثیر دارند.

وی بیان داشت: گاه در مبارزه با خرافه اگر مبلغ مستقیم وارد شود، پذیرش وجود ندارد؛ اظهار داشت: انسان باید با ظرافت و لطافت خاصی خرافات را برای مردم بیان کند.

نویسنده و پژوهشگر حوزوی گفت: مطالعه منطق برای مبارزه با خرافات لازم است، کسی که روش فکر کردن را بلد باشد دیگر سلاح و ابزار دست فرد می‌آید و اگر موردی مطرح شد میزان فهم و شناسایی خرافه در دست او است.

وی با بیان این‌که ترویج فرهنگ «نمی‌دانم» یکی دیگر از راه‌های مبارزه با خرافات است،‌ بیان کرد: مبلغان و طلاب باید فرهنگ‌سازی کنند که آن‌چه را که نمی‌دانند را به صراحت بیان کنند، که این خود نیز عامل مبارزه با خرافه‌گرایی است.

حجت‌الاسلام بحری اظهار داشت: ترویج فرهنگ پرسش و پاسخ یکی دیگر از عوامل مبارزه با خرافات است، همچنین دانستن شبهات برای مبلغ مبارزه با خرافات را در پی می‌آورد.

وی بیان کرد: تهذیب و دوری از هوا لغزش‌گاه‌های فکری انسان را کم می‌کنند و به پیروی از آن هر چه لغزش‌های فکری کم شود خرافات در جامعه کاهش می‌یابد.

نویسنده و پژوهشگر حوزوی با اشاره به این‌که انتقاد زیاد گاه سبب دور شدن مردم و جوانان می‌شود،‌ اظهار داشت: جوان مخاطب مبلغ است،‌ باید با جوانان دوست شد و سپس به طرح مباحث پرداخت.

وی افزود: گاه نظام فکری فرد مورد اشکال است،‌ که در ابتدا باید به اصلاح آن نظام فکری پرداخت.

حجت‌الاسلام بحری اضافه کرد: اختلال روحی نیز یکی از عوامل روی آوردن به خرافات است که فرد پس از این اختلال روحی به خرافات و عرفان‌های مذهبی روی می‌آورد./914/پ202/پ

ارسال نظرات