مخاطبان امروزی طلاب از هر نظر مورد آسیب جدی دشمن قرار گرفتهاند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رحیم محمدی ایلامی، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم روز یکشنبه هفدهم دیماه در جمع طلاب شهرستان رباط کریم، با اشاره به اهمیت بعد اخلاق در زندگی خاطرنشان کرد: بزرگان ما در حوزههای علمیه میگفتند گمشده ما چیزی جز اخلاق نیست و انسان با وجود آن میتواند به مرحله بالایی از عرفان برسد.
وی در ادامه افزود: مثال بارز این قضیه تحول بسیار بزرگ در زندگی فضیل است که با یک آیه مبارکه از قرآن کریم راه هدایت را یافت و به سوی آن حرکت کرد.
این استادسطوح عالی حوزه علمیه ابراز داشت: شیعه یتیم است و تا امام زمان(عج) شرف حضور پیدا نکنند این حال برای ما باقی خواهد ماند، امروز که ما در کشور خودمان تحت ولایتائمه(ع) زندگی میکنیم، میبینیم که شیعههای امام عصر(عج) در دیگر کشورها به سختی زندگی میکنند.
وی با بیان اینکه امام صادق(ع) در پاسخ به سوالی درباره ماهیت عقل فرمودند «عقل آن است که خدای رحمان با آن عبادت شود و در اثر آن عبادت کسب بهشت شود» گفت: اهل جهنم از بوی بد عالم بی عمل اذیت میشود اما ما جایی را نداریم که بگوید انسان عاقل به جهنم میرود، حتی در یکی از آیات قرآن میفرماید اگر ما به صحبت های علما گوش میدادیم از مستقرین در جهنم نبودیم.
وی در ادامه به مسائل اخلاقی طلاب و بررسی آنها پرداخت و تأکید کرد: یک طلبه نباید در زندگی دیگران دخالت کند به سبب اینکه عواملی از این دست، طلاب را به سوی غیبتها و تهمتها میکشاند و پیامدهای مطلوبی برای طلاب نخواهد داشت.
این استاد سطوح عالی قم خاطرنشان کرد: ما طلاب دینی، خود را امام مردم میدانیم و با توجه به این مقوله،ساعتهای بسیاری به صبحت با آنان میپردازیم و این طولانی بودن سخن، آنها را دین زده خواهد کرد.
وی با توجه به نزدیکی ایام امتحانات طلاب بیان داشت: ما باید به مباحثههای درسی توجه ویژهای داشته باشیم و سعی کنیم در مطالعه درسها و بحثها مداومت داشته باشیم و حتی در ایام تعطیل از مباحثه دروس غافل نمانیم.
حجت الاسلام محمدی ایلامی ابراز داشت: مخاطبان امروزی طلاب از هر نظر مورد آسیب جدی دشمن قرار گرفتهاند که مشکلات بسیاری برای آنان فراهم کرده است و اینها همه تلاش جدی طلاب دینی را میطلبد.
وی در پایان با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه اگر کسی اصرار داشته باشد درب بستهای به روی او باز شود آن درب به روی او گشوده خواهد شد گفت: طلاب مدارس علمیه با توجه به این اصل باید علم و عمل خود را در کنار همدیگر قرار دهند و برای خدمت به خلق الله تلاش بسیاری کنند تا مورد توفیق حضرت حق قرار گیرند./957/پ203/ص