موقوفه حوزه علمیه صادقیه تبریز بیش از 700 رقبه دارد
حجت الاسلام سیدشهابالدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز به تشریح موقوفات مربوط به مدارس علمیه استان پرداخت و اظهار داشت: متأسفانه اغلب موقوفات مربوط به حوزههای علمیه تبریز یا تصرف شدهاند و یا سرقفلی آن به فروش رفته است.
وی با بیان اینکه احیای موقوفات مدارس علمیه استان نیازمند عزم جدی مسؤولان نهادهای مختلف است، گفت: درآمد سالانه موقوفات حوزههای علمیه تبریز حتی به 500 میلیون ریال هم نمی رسد، این در حالیست که بخش قابل توجهی از بازار تاریخی تبریز وقف حوزه علمیه صادقیه و طلابیه است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی با بیان اینکه موقوفه حوزه علمیه خواهران صادقیه تبریز 738 رقبه در تیمچه صادقیه دارد، گفت: توسعه و سرمایهگذاری رقبهها، حفظ عین موقوفه، تأمین مخارج و تحصیل طلاب علوم دینی و کمک به هزینه مسجد صادقیه از جمله نیات واقف صادقیه بوده است.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: طی سالهای گذشته دو موقوفه حوزه علمیه طالبیه نیز احیا شده است، افزون بر این زمینهایی نیز از سوی واقفان خیراندیش در نقاط مختلف استان برای احداث حوزه علمیه وقف شده که در صورت تأمین اعتبار در شورای گسترش مدارس علمیه استان، احداث خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به موقوفات مربوط به حوزه علمیه تاریخی ظهیریه تبریز که امروز دیگر وجود خارجی ندارد، گفت: اعانه زوار، سکنه و خدمه در نجف اشرف، روشنایی و هزینه خوراک در حرم حضرت معصومه(س)، طلاب و خدمه آستانه سیدحمزه، حق ارحامی اولاد واقف، تعمیرات مسجد آستانه و سیدحمره و کمک به طلاب و مدرسین مدرسه اسماعیلو از جمله نیات واقف ظهیریه بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی همچنین با اشاره به موقوفات مرحوم خانم خیرالانساء تبریز گفت: عزاداری و اطعام، ترویج و ختک قرآن و همچنین سفر به عتبات عالیات نیات واقف خیرالانساء است که آیت الله آل هاشم متولی و یکی از موقوفات مهم شهر تبریز به شمار می رود.
وی در پایان با تأکید بر اینکه بزرگترین موقوفه تاریخ ایران ربع رشیدی تبریز است، گفت: ربع رشیدی یکی از بناهای تاریخی و رازشمند شهر تبریز واقع در محله عباسی است که حدود 700 سال پیش به همت رشیدالدین فضل الله همدانی وزیر دانشمند دربار زمان بود که بعد از مسلمان شدن سلطان محمد خدابنده نامیده شد./935/ت303/ب