۰۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۳
کد خبر: ۱۵۴۰۱۷
در پژوهشکده باقرالعلوم صورت گرفت؛

بررسی شش مقاله علمی، پژوهشی در هشتاد و سومین نشست مجمع گلشن ابرار

خبرگزاری رسا ـ هشتاد و سومین نشست مجمع اهل قلم پژوهشگران گلشن ابرار به همت پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام برگزار شد.
گلشن ابرار
 
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام)، با هدف غنای محتوایی مقالات گلشن ابرار، نشست هشتاد و سوم این گروه با حضور اساتید ناظر، حجج اسلام محمد جعفر طبسی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم و عبدالصمد جودتی، مدیر گروه گلشن ابرار برگزار شد.
در این نشست، شرح حال شش تن از دانشمندان بزرگ جهان تشیع ارائه شد و آثار پژوهشی از سوی اساتید ناظر جلسه مورد نقد و بررسی دقیق و از سوی نویسندگان مقالات مورد دفاع قرار گرفت.
حجت‌الاسلام محمد جعفر طبسی ارزیاب گروه گلشن ابرار با تشکر از نویسندگان شرح حال‌های جذاب و مستندی که در این مجمع به نگارش در آمده بود، ضمن توصیه بیش از پیش محققان به کاویدن زوایای مخفی زندگی علمای شیعه گفت: امروزه ما بر سر سفره علم و دانش وسیع دانشمندان گذشته نشسته ایم، وظیفه ما در این زمان علاوه بر استفاده صحیح از تحقیقات گذشتگان و الگو پذیری از اخلاق آن‌ها، تلاش برای اسوه سازی شخصیت‌های علمی و اخلاقی تشیع در جامعه است، امری که خود قدمی در مسیر تقدیر از بزرگان نیز هست.
حجت‌الاسلام عبدالصمد جودتی، مدیر گروه گلشن ابرار نیز با تأکید بر رعایت توصیه‌های استاد ارزیاب، با اشاره به حملات همه جانبه غرب به فرهنگ و تمدن اسلامی افزود: یکی از نمونه‌های هجوم بر فرهنگ اسلامی، ترویج اسوه‌ها و الگوهای دروغین و ساختگی در همه زمینه‌هاست و در راستای فرمایش استاد طبسی، با نگارش متین و جذاب زندگی علمای تشیع و خداوندان دانش در مذهب امامیه، می‌توان نه تنها برای عالم تشیع و جهان اسلام که برای همه گیتی نیز اسوه‌های متنوعی را معرفی کرد.
شایان ذکر است، شرح حال‌های ارائه شده در نشست فوق، پس از اعمال برخی اصلاحات جزئی و ویراستاری صوری، در نوبت چاپ مجلدات آتی مجموعه «گلشن ابرار» قرار می‌گیرد.
گفتنی است، بزرگان معرفی شده در نشست هشتاد و سوم گلشن ابرار شش تن بودند که اسامی آن‌ها با مختصری از شرح حالشان بدین شرح است:
ملا محمد آملی(نوشته غلامرضا گلی زواره)، آیت‌الله ملا محمد آملی از علمای جامع منقول و معقولی است که در انتهای عصر قاجار می‌زیست و در قضیه مشروطه از طرفداران مشروطه مشروعه و همگام با شهید شیخ فضل الله نوری بود. وفات وی در 1334 ق است و آیت‌الله شیخ محمد تقی آملی فرزند ایشان بوده است.
 قطب الدین نیریزی(نوشته غلامرضا گلی زواره)، مرحوم سید محمد نیریزی ملقب به قطب الدین از علمای انتهای عصر صفوی و دوره نادری است که بدون داشتن برخی شطحیات صوفیه، دارای مذاقی عرفانی و اخلاقی بوده و کتاب «حکمت معصومیه» وی از آثار ماندگار شیعه در بحث حکمت و عرفان به شمار می آید، ناگفته نماند که انتساب وی به فرقه ذهبیه نیز مطلبی مخدوش است، این عالم ربانی همچنین در عرصه نظریه‌پردازی سیاسی نیز آرای ارزشمندی از خود به جای نهاده است.
فاضل سراب تنکابنی(نوشته غلامرضا گلی زواره)، سومین شخصیت مطرح شده در این مجمع، عالم ربانی جامع حکمت و فقه و ادب، علامه محمد فاضل تنکابنی مشهور به فاضل سراب است، این دانشمند پرتألیف در انتهای عهد صفوی می زیسته و شاگرد بزرگانی چون علامه مجلسی بوده و سال وفات وی 1124ق است.
 میرزا حسن زنوزی خویی( نوشته وحیده مقدم)، میرزا حسن زنوزی خویی از شاگردان ملا عبدالنبی طسوجی، علامه وحید بهبهانی و سید مهدی شهیدی خراسانی است که در سال 1172 ق متولد شده و آثار بسیار مفصل و ارزنده‌ای چون ریاض‌الجنه و بحرالعلوم را از خود به جای نهاده است، میرزا حسن زنوزی در سال 1218 ق وفات یافت و در زنوز خوی مدفون است.
ملا عبدالرزاق همدانی(نوشته زهرا نجف زاده)، واعظ و دانشمند پرتلاش ملا عبدالرزاق همدانی قزوینی از علمای عهد پهلوی و از وعاظ شهر است که علاوه بر وعظ و ارشاد در زمینه آثار مکتوب نیز بیش از شصت تألیف از خود به جای نهاده است که اغلب آنها در رد فرقه‌ها و گروه‌های منحرف است، این عالم ربانی در سال 1384ق(1343ش) وفات یافت.
شیخ مهدی آصفی(نوشته سید سجاد هاشمی)، آیت‌الله شیخ محمد مهدی آصفی بروجردی از علمای پرتلاش در زمینه فعالیت‌های اجتماعی است که در ایران و عراق منشا خدمات بسیار شده است، این دانشمند فعال و خدوم دارای تألیفات بسیار و در حال حاضر در قید حیات است./907/د102/ق
ارسال نظرات
captcha