هشدار آیتالله قرهی:
ساکتین فتنه به قدرت رسند از فرامین رهبری سرپیچی خواهند کرد
خبرگزاری رسا ـ آیتالله قرهی با تبیین ملاک های لازم برای رییس جمهور آینده، تاکید کرد: باید در انتخابات افرادی که بداخلاقی کرده اند را شناسایی کرد و آنها را وارد صحنه نکرد؛ همچنین این عمل را در مورد ساکتین فتنه نیز بایستی انجام داد.
آیتالله روحالله قرهی، متولی حوزه علمیه امام مهدی(عج) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اینکه رییسجمهور در قانون اساسی به عنوان مجری قوانین کشور است، ابراز داشت: شخصی که در چنین جایگاهی قرار می گیرد باید در ابتدا بتواند شایستگیهایی برای اجرای قوانین کشور داشته باشد و اگر فردی این اصل را نداشته باشد نمیتواند پاسدار حریم قانون اساسی و همچنین فرمانهای امامالمسلمین باشد.
وی معیار مردم برای انتخاب رییسجمهور را در قانون اساسی منتخب مردم تبیین شده خواند و ابراز داشت: در این اصل رییسجمهور با رای مستقیم مردم انتخاب میشود و چون با رای مردم طبق قانون اساسی اسلامی انتخاب شده باید مبانی دینی و قوانین اسلام را همواره در نظر داشته باشد.
آیتالله قرهی با اشاره به فرمایشهای امام خمینی(ره)، بیان داشت: در صحیفه ایشان آمده است که رییس جمهور باید مسؤولیتپذیر، محافظ آبروی اسلام و مصالح کشور باشد، همچنین رییس جمهور باید استقلال کشور را همانگونه که در قانون تبیین شده در نظر گیرد؛ از این رو چنین فردی به تبع باید شجاع نیز باشد.
متولی حوزه علمیه امام مهدی(عج) با تاکید بر فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «فردی را انتخاب کنید که بصیر باشد» تصریح کرد: رییسجمهور باید درایت لازم را برای اداره کشور داشته باشد، در کنار این مساله، باید روحیات و خصوصیات دینی او نیز قوی بوده و به شرق و غرب امیدی نبندد، رییس جمهور باید با عالمان و اشخاص مورد اعتماد مشورت داشته و از خود رای بودن بپرهیزد.
وی با بیان این که طبق قانون اساسی رییسجمهور باید از رجال مذهبی و سیاسی، مدیر، مدبر بوده و همچنین دارای سابقه نیک، امانت دار و باتقوا باشد، معتقد بودن به احکام اسلامی و اجرای آن را از ویژگیهای رییسجمهور دانست و اظهار داشت: رییس جمهور باید مخالف با مکتبهای انحرافی بوده و بتواند مخلصانه برای نظام کار کند.
متولی حوزه علمیه امام مهدی(عج) با تاکید بر فرمایشهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «رییس جمهور باید در راه وحدت کلمه بین قشرهای مختلف موفق باشد»، بیان داشت: بنا به فرمایشهای رهبر انقلاب این ملت چون شجاع و آزاده است بهتبع میخواهد در برابر دشمن رییسجمهوری شجاع داشته باشد تا بتواند در مقابل باطل ایستادگی کند و سخن حق را بپذیرد.
وی با اشاره به اینکه ویژگیهای ذکرشده مانند پازلی است که در کنار یکدیگر کامل میشود، ابراز داشت: محور این ویژگیها اعتقاد به اجرای قانون اساسی و اطاعت از ولیفقیه است و فرد بدون آن به تکروی و منیت دچار میشود، همچنین رییسجمهور باید قوانین ناب اسلام که در قانون اساسی تبیین شده است را اجرا کند و نمیتواند تولیدکننده قانون باشد.
آیتالله قرهی با تاکید بر اینکه در قانون اساسی حرف آخر را تنها ولایتفقیه بیان میکند، اظهار داشت: اگر رییس جمهوری مطیع ولایت باشد به تبع مدافع اسلام و قوانین اسلام ناب محمدی(ص) خواهد بود اما ملت باید مراقب باشد تا فریب تبلیغها را نخورد.
آیتالله قرهی در ادامه تصریح کرد: اگر در دوران انتخابات سال 84 یا 88 رهبری مطلبی را تایید کردند که برخیها آن را تایید فردی دانستند باید توجه داشت که ایشان خوبیها را تایید کردند و اگر مشاهده شد برخی از افراد به سوی بدیها گام برداشتهاند باید این بدیها را برای مردم ترسیم کرد، راه گریز از آنها را نشان داد و دیگران را منع از انجام آن کرد.
این استاده حوزه با اشاره به اینکه در تبلیغات انتخابی اصل بر دو سوی انتخابات یعنی مردم و نامزدهای انتخاباتی است، اظهار داشت: در انتخابات باید به سابقه عملی افراد نگریست نه اینکه خام حرف و تبلیغات آنها شد اما هیچگاه نمیتوان گفت فردی که ورود عرصه خاصی داشته در آینده راه خود را تغییر ندهد؛ چراکه تنها افراد با تقوا قادر به انجام آن خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه تقوا تنها در عمل مشخص میشود، ابراز داشت: باید در انتخابات افرادی را که بداخلاقی کرده شناسایی کرد و آنها را وارد صحنه نکرد؛ همچنین این عمل را در مورد ساکتین فتنه انجام داد و باید دانست کسانیکه آن روز ساکت بودند اگر روزی به قدرت برسند مطیع فرمان رهبری نخواهند بود، مردم را به دوگانگی و چندگانگی دعوت کرده و در برابر اتحاد از منیتهای خود پیروی میکنند.
آیتالله قرهی با اشاره به فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه«ملاک حال فعلی افراد است»، عنوان کرد: دیروز افراد ملاک اتنخاب نخواهد بود بلکه امروز آنها مهم است و باید دانست فردای هیچ کسی را هم نمیتوان بهطور کامل تایید کرد مگر اینکه فردای او بهطور کامل با ولایت گره خورده باشد و دیروز او نشانگر خط فکری آن فرد است./9598/ت302/ج
ارسال نظرات