اقدامات ویژه امام حسن عسکری در مواجهه با حکومت بنیعباس
حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم بطحایی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک فرا رسیدن ایام ولادت امام حسن عسکری(ع)، گفت: این امام معصوم در علم و زهد، کامل بود و در عقل و خرد، عصمت، شجاعت، کرم و بزرگوارى نسبت به تمام مردم زمان خود برتری داشت.
وی علت اصلی نامیدن این امام رئوف با لقب عسکری را به سبب حضور ایشان در یک منطقه نظامی عنوان و اظهار کرد: امام حسن عسکری(ع) ابتدا در مدینه منوره ساکن بودند، اما از آنجایی که خلیفه وقت یعنی بنی عباس از اقدامات و اندیشههای اهل بیت(ع) آگاهی کافی داشتند، توان تحمل وجود نازنین ایشان را نداشته و با تمسک به زور این امام معصوم را به شمال عراق و در یک منطقه نظامی تبعید کردند.
حجتالاسلام والمسلمین بطحایی در ادامه با اشاره به شخصیت علمی امام حسن عسگری(ع)، گفت: این بزرگوار همانند دیگر ائمه اطهار(ع) دارای علم لدنی بوده و در ترویج احکام اسلامی در جامعه بسیار تلاش کردند، اما عرصه مانند امامان پیشین برای ایشان فراهم نبود تا بتوانند در تربیت شاگردانی برجسته اقدام کنند.
وی افزون بر بیان وجه مشترک امامان به برخورداری از عصمت، به وجه تمایز امام حسن عسگری(ع) نسبت به دیگر امامان اشاره کرد و ابراز داشت: حکومت وقت به سبب آگاهی از میزان نفوذ آن امام همام در میان مردم و بزرگان و نیز برخوداری از احترام خاص و والا در میان مخالفان، عرصه را بیش از پیش بر ایشان تنگ کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: دراین موقعیت میطلبید که بهترین روش در مواجهه با این حوادث اعمال شود که این جز با اقدامات و سیاستهای ویژه امام غیر ممکن بود که ایشان هم در مواجهه با آن بهترین اقدام را پیش گرفتند که این امر از ویژگیها و تواناییهای بارز ایشان بود.
وی با اشاره به روایتی از امام حسن عسکری(ع) که میفرمایند «اللهم لا تجعلنی من المعارین و لا تخرجنی من التقصیر؛ خدایا ما را از عاریه داران قرار مده و مرا از تقصیر بیرون مبر» گفت: در اینجا منظور از عاریه دارها کسانی هستند که به میزان عبادت و بندگی خود نسبت به پروردگار میبالند، که امام معصوم(ع) انسان را از این روحیه بر حذر میدارند./9192/ت302/ی