وهابیت به دنبال نابودی آثار و نسخ شیعی در جهان است
خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: امروز به هرجایی که برای جمعآوری آثار و نسخ خطی شیعی و اسلامی ورود مییابیم، حضور وهابیت و بهائیت نیز دیده میشود که با هزینههای هنگفت در این عرصه حضور دارند تا آثار قدیمی و تاریخی شیعه را نابود و یا محصور کنند.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، صلاحی پیش از ظهر امروز در دیدار با تولیت آستان مقدس قم که در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، با ارائه گزارشی از تاریخچه شکلگیری سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: این سازمان در کنار وظایف و خدمات خود، وظایف حاکمیتی از جمله استانداردسازی و رده بندی کتابها، ارائه استاندارهای رسمی به کتابخانهها، و حضور در حوزه نشریات را نیز عهدهدار است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به ارتباط و تعامل گسترده این سازمان با کتابخانههای معتبر از جمله کتابخانه ملجس، دانشگاه تهران، حوزه علمیه قم، آیتالله العظمی مرعشی نجفی و دیگر کتابخانهها، به ارائه گزارشی از فعالیتهای بخش اسناد ملی پرداخت و افزود: در این راستا، برای حفظ اسناد ملی چون دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، مجمعی متشکل از 13 مرکز آثار تاریخی تشکیل شده است.
وی افزود: از جمله اقداماتی که در این مجمع در حال انجام است، برگزاری همایشی به مناسبت پنجاهمین سالگرد نهضت انقلاب اسلامی در 15 خرداد 1342است که در این راستا همکاریهایی با شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی انجام شده است.
صلاحی با اشاره به جمعآوری آثار اسلامی و ملی ادامه داد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، به دنبال جمعآوری اسناد ملی و اسلامی موجود در خارج کشور و همچنین اسناد و آثار ایرانیان مقیم کشورهای دیگر هستیم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به خدمترسانی گسترده به پژوهشگران گفت: در مجموع 36 هزار جلد کتاب خطی در کتابخانه ملی وجود دارد که برای در اختیار قرار دادن آنها به پژوهشگران، تا کنون 34 هزار جلد از این کتابها اسکن شده و آماده ارائه است.
وی در ادامه فهرستنویسی از کتابهای خطی را ضروری دانست و گفت: یکی وظایف در حفظ اسناد و آثار اسلامی و ملی، فهرستنویسی است که در این راستا، فهرست نویسی نسخ خطی داخل کشور در 40 جلد شروع شده و تا پایان سال 92 رونمایی میشود.
صلاحی با اشاره به تکمیل 20 جلد نخست از این مجموعه تا پایان سال جاری ادامه داد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، طرح فهرستنویسی کتابهای خطی خارج از کشور نیز از سال 93 آغاز میشود که در این راستا، گفتوگوهای مقدماتی با برخی کشورها انجام شده است.
وی با ابراز نگرانی از ورود گسترده وهابیت و بهائیت در عرصه جمعآوری آثار بزرگ تشیع و اسلامی گفت: امروز به هرجایی که برای جمعآوری آثار و نسخ خطی شیعی و اسلامی ورود مییابیم، حضور وهابیت و بهائیت نیز دیده میشود که با هزینههای هنگفت در این عرصه حضور دارند تا آثا قدیمی و تاریخی شیعه را نابود و یا محصور کنند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان این که آنها با این کار به دنبال جلوگیری از ترویج تعالیم اسلامی ناب و آموزههای تشیع در جهان هستند، افزود: اگر در این عرصه ورود جدی نداشته باشیم و آثار اسلامی و شیعی کهن در دست وهابیها و بهائیها بیافتد، خسارتهای جبرانناپذیری به تاریخ و معارف تشیع وارد خواهد آمد.
وی در ادامه به فعالیتهای بینالمللی این سازمان اشاره کرد و گفت: در یونسکو، کمیته ملی حافظه جهانی تشکیل شده است که بر اساس تعاملات صورت گرفته با آن، برخی آثار ملی و اسلامی در آن ثبت جهانی شده است که تلاش داریم نامه امیرمؤمنان به مالک اشتر نیز ثبت جهانی شود.
صلاحی با اشاره به فعالیت مدیریتهای استانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در 10 استان کشور گفت: مجوز راهاندازی 20 مدیریت استانی جدید نیز گرفته شده است که از جمله آنها، استان قم است که با توجه به ظرفیت گسترده خود، میتواند ارائه کننده خدمات گستردهای در فعالیتهای سازمان باشد.
وی با اشاره به جایگاه حوزه در حفظ اسناد اسلامی و دینی گفت: امید است اسناد و تعالیم دینی موجود در قم، به عنوان گنجینهای عظیم در اختیار همگان قرار گیرد./907/د101/پ
ارسال نظرات