افتتاحیه نخستین نمایشگاه نشریات تخصصی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیین افتتاحیه نخستین نمایشگاه نشریات تخصصی با شعار «رسانه دانش بنیان، پشتوانه فردا و پیشرفت امروز» عصر روز دوشنبه چهاردهم اسفندماه با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نسرین سلطانخواه، معاون علم و فناوری رییس جمهور در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری واقع در بلوار حجاب تهران برگزار شد.
در آغاز این مراسم محمدزاده، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد به ارائه توضیحاتی درباره وجه تمایز نشریات تخصصی پرداخت و گفت: این نشریات غالبا توسط اشخاصی با مدرک حوزوی یا دانشگاهی در مقطع بالاتر از کارشناسی ارشد و یا فعالین در یک رشته تخصصی یا دانشگاهی اداره میشوند.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد از وجود 250 عنوان نشریه در صد غرفه اطلاع داد و افزود: علاوه بر برگزاری نمایشگاه تخصصی روزانه نشستهای تخصصی با حضور اساتید مختلف در محل نمایشگاه برگزار میشود.
محمدزاده با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره تولید علم و جنبش نرم افزاری به بیان اهمیت نشریات تخصصی پرداخت و اذعان کرد: این نشریات گرچه کتاب نیستند ولی کمتر از کتاب هم نیستند و گاهی یک مقاله عصاره چندین کتاب است.
وی وجود چنین نشریاتی در حوزه و دانشگاه را عامل تسریع در گسترش علم و مقرم شتاب علمی کشور دانست و بیان کرد: باید با حرکت به سمت تولید علم به مقابله با تفکر ترجمهای پرداخت و این کار زمینهساز تعامل افکار و اندیشه ها است که موثر در رشد و شکوفایی دانشگاهها میشود.
محمدزاده در پایان سخنان خود به بیان آمار بیش از هزار نشریه تخصصی در دولت نهم و دهم پرداخت که موفق به اخذ مجوز انتشار گردیدهاند.
گفتنی است در ادامه این مراسم خانم سلطانخواه، معاون علم و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان یکی از شاخص های توسعه علم و فناوری در هر کشور را تعدد مقالات و نشریات علمی و تخصصی منتشر شده در آن کشور دانست و گفت: به روایت گزارشات منتشر شده وضعیت علمی کشور نشان از یک جهش و سرعت در تولید علم و مقاله در سطح دنیا دارد.
سلطانخواه رشد در تولید علم و مقاله را نمایانگر همه تلاشها و زحمات محققین کشور دانست و اذعان کرد: بعضی مقالات به زبان فارسی منتشر میشود و در پایگاههای معتبر دنیا نمایه نمیشود و در شبکه علمی دنیا شمرده نمیشود.
وی افزود: از آنجایی که نشریات جایگاه بسیار مهمی در توسعه فناوری دارند لازم است به رشد تولید علم و رشد تعداد نشریات به طور متوازن توجه شود.
معاون علم و فناوری رییس جمهور خاطرنشان کرد: ما نباید در عرصه فرا ملی و بین المللی متکی به انتشار آنها به زبانهای خارجه باشیم بلکه باید چنان برنامهریزی کنیم که طی پنجاه سال آینده هر کسی بخواهد آخرین اطلاعات روز را بدست آورد مجهز به زبان فارسی بشود و لازمه تحقق این هدف تلاش مسؤولان در بهروز رسانی نشریات و انتشار آنها در فضای مجازی و استفاده از داوران بین المللی و افزودن چکیده مقالات به زبان مبسوط است.
رییس بنیاد ملی نخبگان محور قرار دادن مخاطبین را در این نمایشگاه مورد توجه قرار داد و اذعان کرد: دانشجویان و دانشگاهیان میتوانند از این بستر نهایت بهره را ببرند.
سلطانخواه در پایان به عنوان یکی از مسؤولین کشوری بیان کرد: ما باید تلاش کنیم گفتمان حاکم بر عموم مردم گفتمان علم و فناوری باشد تا فرآیند دستاوردهای علمی و دانشگاهی به زبان ساده برای عموم قابل فهم باشد که تحقق این هدف در فعالیت انجمنهای علمی در چاپ نشریات تخصصی و یا تشکیل موزههای علم است.
در ادامه این مراسم حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علم را گوهری دانست که از جانب خداوند به انسان عطا شده است و مایه برتری او نسبت به سایر موجودات است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما در شرایطی هستیم که نظام سرمایهداری علم و دانش را در سیطره اختیار ما نمیگذارد و آن را در جهت اهداف خود به کار میگیرد و حتی مانع از تحصیل دانشجویان ایرانی در بعضی از رشتههای تحصیلی میشود، بنابراین ما نیاز داریم روی پای خود بایستیم و به سمت خود کفایی گام برداریم.
لازم به ذکر است نخستین نمایشگاه نشریات تخصصی درساعت 16:30 با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسما افتتاح شد./959/گ503/ص