شهادت حضرت فاطمه گواه حمایت صادقانه او از ولایت است

حجتالاسلام سید جلال رضوی مهر، مشاور و نماینده رییس سازمان اوقاف در امور حوزههای علمیه به مناسب ایام فاطمیه در تبیین ابعاد زندگی و شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: از چند محور شخصیت حضرت زهرا(س) قابل بررسی است، اولین محوری که برای کلاس فاطمه شناسی میتواند پیشنیاز معرفت الله قرار گیرد آیات قرآن است، آیه تطهیر ،مباهله، منزلت و آیه انفاق و از همه برتر سوره مبارکه کوثر که مصداق بارز آن حضرت فاطمه زهرا(س) است.
وی در ادامه با اشاره به سخنان پیامبر اکرم(ص) به عنوان محور دوم شناخت شخصیت حضرت زهرا(س) افزود: سخنان پیامبر در مورد حضرت فاطمه(س) مدالهای افتخاری است که بر جبین فاطمه در عرش میدرخشد، فاطمه زهرا(س) یک موجود آسمانی است که امروز سبک زندگی او نمونه بارز سبک زندگی اسلامی است.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین در ادامه گفت: حضرت زهرا(س) مدالهای «فداها ابوها» و «امابیها» را از پیامبر دریافت کرده است، پیامبر(ص) تمام قد مقابل درب خانه حضرت فاطمه زهرا(س) میایستاد و میفرمود «الاسلام علیکم یا اهل بیت نبوه»، که این نشان از رکن و مقام و جایگاه ویژه حضرت زهرا(س) دارد.
حضرت علی(ع) فاطمه را یک الگوی تمام عیار میداند
حجت الاسلام رضوی مهر محور سوم برای شناسایی شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) را کلمات و سخنان امیرمؤمنان علی(ع) دانسته و اظهار داشت: حضرت علی(ع) فاطمه را یک الگوی تمام عیار و یک شخصیت بی منتها و نیز یک فرشته آسمانی به شکل انسان میداند.
وی همچنین با اشاره به سخنان دیگر معصومین(ع) به عنوان محور دیگر شناخت شخصیت آن بانوی گرامی بیان داشت: دیگر حضرات معصومین(ع) میفرمایند، ما اهل بیت حجت خدا بر مردم هستیم و مادرمان فاطمه زهرا(س) حجت خدا بر ما اهل بیت است و تنها کسی که میتوان از او در دنیا و آخرت انتظار شفاعت و هدایت داشت منحصر به وجود حضرت زهرا(س) است.
دفاع جانانه فاطمه(س) از ولایت بزرگترین اقدام در طول زندگی او بود
این کارشناس مذهبی در ارتباط با اقدامات حضرت زهرا(س) در دفاع از جایگاه ولایت ابراز داشت: دفاع جانانه حضرت فاطمه زهرا(س) از ولایت و اتخاذ جبهه حق و شهادت در مسیر ولایت، بزرگترین اقدامی است که در طول تاریخ در زندگی حضرت زهرا(س) به عنوان یک الگو برای تمامی مؤمنین عالم میدرخشد، از این رو امروز نهضت بیداری اسلامی در میان زنان از این عمل فاطمه(س) الگو گرفته است.
وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) با حضور بر اجتماع مسلمین در مسجد و بیان خطابه و همچنین تبلیغ چهره به چهره و پذیرفتن افراد شاخص و نقل حکایات و قصهها، و نیز ارائه اسناد و احتجاج از قرآن و کلام پیامبر(ص) و حرکت در مسیر عقل و منطق، حقانیت ولایت را به همه گوش زد کردند.
شهادت حضرت فاطمه(س) و از دست دادن محسن همه از ولایت مداری فاطمه دارد
نماینده طلاب و فضلای استان همدان خاطرنشان کرد: شهادت حضرت فاطمه(س) گواه حمایت صادقانه او از ولایت است، از دست دادن محسن، تحمل آتش در خانه و فریاد مظلومیت در میان دود و آتش، همه حکایت از ولایت مداری فاطمه دارد، در واقع جان فشانی حضرت فاطمه(س) برای استمرار فرهنگ قرآن توسط مترجم اصلی آن یعنی امیر المؤمنین علی(ع) است.
حجت الاسلام رضوی مهر با اشاره به اقدامات جهادی مجاهدین راه حق و ارتباط آن با حضرت زهرا(س) بیان داشت: استخوانهای پوسیده اباذر، فریادگریهای عمار یاسر و شهادت حجر بن عدی و میثم تمار و در نهایت حادثه عاشورا همگی برای دفاع از حریم با عفت حضرت فاطمه(س) بود، امروز فرق میان اسلام و کفر ایمان به فاطمه و عدم ایمان به فاطمه است، حضرت فاطمه(س) تنها شخصیت زنی است که به عنوان عصمت الله کبری و حجت الله علی الحجج نامیده شده است.
تسبیح حضرت فاطمه(س) برتر از هزار رکعت نماز است
این استاد حوزه و دانشگاه در تبیین جایگاه رفیع این بانوی اسلام در درگاه الهی اظهار داشت: در معراج خداوند فرشته ای را به نام فاطمه خلق کرده است تا ملائک نیز به مانند کعبه به دور او طواف کنند، همچنین در روایات اشاره شده است که تسبیح فاطمه برتر از هزار رکعت نماز است.
وی در ادامه افزود: خداوند در حدیث معروف «لولاک لما خلقت» میفرماید، یا محمد اگر تو نبودی عالم را خلق نمیکردم و اگر علی نبود تو را خلق نمیکردم و اگر فاطمه نبود تو و علی را خلق نمیکردم، این حکایتی و آیهای است که از اسرار و رموز الهی خبر میدهد که جز افکار آزاد و اندیشه های نورانی نمیتوانند این حکایت را تحلیل و بررسی کناند.
حضرت زهرا(س) مناجاتی است که با آه و اندوه تا ظهور امام زمان(عج) باید زمزمه شود
مشاور و نماینده رییس سازمان اوقاف در امور حوزههای علمیه با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) آیه ای است که باید با طهارت درج شود و مناجاتی است که با آه و اندوه تا ظهور امام زمان(عج) باید زمزمه شود، بیان داشت: در الغدیر جلد چهار علامه امینی میفرماید فاطمه در لحظه هجوم و در دود و آتش فریاد زد یا مهدی ادرکنی، پس بین انتظار و فرهنگ فاطمی همان ارتباطی است که بین عاشورا با عصر انتظار دارد.
این کارشناس مذهبی با توجه به وصیت فاطمه زهرا(س) به امیر المؤمنین(ع) مبنی بر دفن کردن او به صورت شبانه و مخفی، ابراز داشت: غسل و تشییع جنازه شبانه آن بانوی گرامی حکایت از بهترین مبارزه فاطمه با ظالمان، غاصبان، ضاربان و قاتلان دارد تا این حکایت همچنان برای نسلهای آینده باقی بماند و این علامت سؤال تا ظهور مهدی موعود(عج) در ذهنها بماند.
مخفی بودن قبر حضرت فاطمه(س) سری از اسرار الهی است
وی در ادامه گفت: مخفی بودن قبر حضرت فاطمه(س) سری از اسرار الهی است تا مشام اندیشه خود را به کار بیندازیم و انتظار ظهور را با مبارزه با ظلم و ستم و غاصبان دین و دنیای مردم آغاز نماییم.
حجت الاسلام رضوی مهر با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی حضرت فاطمه(س)، در خطاب به زنان و بانوان جامعه اظهار داشت: امید است زنان عفیفه ما، فاطمه را که اولین پرچم دار حجاب و عفاف است را الگوی عینی برای زندگی فردی و اجتماعی خود قرار دهند، و بدانند امروز فرزند فاطمه پرچم دار مسیری است که دور نگاه فاطمه و علی به آن مسیر دوخته شده است.
وی در پایان گفت:کشور فاطمی و علوی ما به دست فرزند برومند فاطمه اداره میشود و به فضل الهی در سال حماسه سیاسی که با حماسه فاطمی آغاز شده است با تقویت روحیه ولایت مداران، مجدداً استکبار و صهیونیسم را مأیوس کنیم تا بتوانیم سبک زندگی فاطمی را به عنوان یک الگوی برتر در قالب جهانی به دنیا عرضه کنیم./9192/ت301/ن