وعدههای غیرعملی مصداق بداخلاقی انتخاباتی است
حجت الاسلام مجتبی نظری، استاد حوزه و دانشگاه تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز به تشریح ضرورت های اخلاقی برای برگزاری انتخاباتی پرشور و بابصیرت پرداخت و اظهار داشت: نامزدهای انتخاباتی که خود را جزء نخبگان سیاسی جامعه قلمداد می کنند، ابتدا باید خود قانونگرا باشند و مصالح نظام اسلامی را در تبلیغات انتخاباتی مدنظر قرار دهند.
وی با تأکید بر اینکه تبلیغات زودهنگام انتخاباتی مصداق بارز قانونشکنی از سوی برخی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری است، خاطرنشان کرد: آنان که همواره دم از قانون و قانونمداری می زنند، هنوز قبل از انتخاب خود قانونشکنی می کنند، چه تضمینی وجود دارد که افراد در سمت ریاست جمهوری قانون شکنی نکنند.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با بیان اینکه وعده و وعیدهای نابجا و دروغین، مصداق بارز بداخلاقی در صحنه انتخابات است، خاطرنشان کرد: چنین وعدههای غیرعملی سبب سلب اعتماد مردم از کل نظام می شود، چراکه این افراد با تابلوی نظام وارد صحنه انتخابات می شوند و هرگاه قوتی وجود دارد به نام و ضعف ها را پای نظام می گذارند.
حجت الاسلام نظری با تأکید بر اینکه نامزدهای انتخاباتی باید قدرشناس نظام اسلامی باشند، تصریح کرد: درست نیست که مصالح نظام فدای منافع شخصی و گروهی شود، خادم ملت با دروغ پردازی، خائن به ملت است، از این رو اگر حضور آگاهانه در انتخابات را به عنوان وظیفه شرعی خود بدانیم، مسؤولیتی دینی بر عهده ما است که بایستی در کمال شایستگی، لیاقت و تدبیر و رفتار عقلایی در انتخاب داشته باشیم.
این استاد حوزه و دانشگاه حفظ حرمت و آبروی افراد را لازمه برگزاری انتخاباتی سالم دانست و یادآور شد: امام صادق (ع) فرمودند؛ آبروی مومن از حرمت کعبه نیز بالاتر است. بنا بر این تخریب شخصیت و آبروریزی دیگر نامزدهای انتخاباتی شایسته نظام اسلامی نیست، انتظار میرود نامزدهای انتخاباتی قاعده تبلیغات سالم و برابر در انتخابات را رعایت کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دشمنان نظام اسلامی از ماه ها قبل به دنبال مشارکت کم مردم و دور نگهداشتن آحاد جامعه از صحنه های مختلف انقلاب هستند، خاطر نشان کرد: همه باید تلاش کنیم، مصالح اسلام و کشور اسلامی فدای منافع شخصی یا گروهی نشود، جهانیان چشم به حضور مردم در صحنههای انقلاب اسلامی برای حمایت از نظام دوختهاند،در چنین شرایطی نباید با برخی اظهارات دستاوردهای را زیرسوال ببریم.
حجت الاسلام نظری با اشاره به اینکه تعصبات قومی و قبیلهای و گاهی گروهی نباید باعث شود که ما در انتخاب نماینده اصلح دچار اشتباه شویم، افزود: آگاهی به مسائل روز، برخورداری از بصیرت، ولایت مداری، تعهد و تخصص، دلسوزی نسبت به مردم و محرومان، امانتداری، خیرخواهی از ویژگیهایی انتخاب رییس جمهور اصلح از دیدگاه رهبری است./935/ت302/س