مسابقات سراسری قرآن عمومی تر و جوانانه تر شود
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از ستاد خبری سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، احمد دباغ رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن در سال 71، برگزاری مسابقات قرآنی را اقدامی موثر در تربیت حافظان و قاریان عنوان کرد و افزود: مسابقات بین المللی قرآن از نظر تزریق و انتقال پیام قرآنی به مردم کشورهای دیگر بسیار موثر است به ویژه اینکه می تواند انگیزه قاریان و حافظان را افزایش دهد، اما با این همه چنین اقداماتی کافی نیست و برای تربیت حافظان باید برنامههایی غیر از مسابقات اجرایی شود، از قبیل برگزاری هرچه بیشتر کلاسهای قرآنی در مدارس و دانشگاهها و به دنبال آن تشویقهای قرآنی برای دانش آموزان و دانشجویان.
وی ادامه داد: البته ضعفهایی در برگزاری مسابقات وجود دارد از جمله اینکه نفرات اول حق شرکت در دورههای بعدی مسابقات را ندارند در حالی که حضور نفرات برتر سبب رقابت بیشتر شده و سطح مسابقات را افزایش میدهد.
رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن در سال 78 در قیاس مسابقات بین المللی قرآن در ایران با سایر کشورها گفت: مسابقات قرآنی در ایران از نظر برقراری عدالت، قانونی بودن و داوری از سایر کشورها برتر و بالاتر است، و سطح کیفی مسابقات بین المللی ایران قابل قیاس با هیچ کشوری نیست.
وی با اشاره به نقش مسابقات قرآنی در وحدت و بیداری امت واحد اسلامی خاطرنشان کرد: اگر همه مردم به گرد سفره الهی جمع شوند و در خدمت قرآن باشند هیچ قدرتی نمیتواند اتحاد و همبستگی آنها را بگسلد، در صورت برگزاری مسابقات بین المللی قرآن و حضور نمایندگان کشورهای مختلف در میهن عزیزمان و آشنایی هرچه بیشتر با فرهنگ ایرانی و مذهب شیعه، نظرات منفی که آنها تا پیش از این نسبت به کشور ما داشته، تغییر کرده و مثبت خواهد شد.
رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن در سال 83 یادآور شد: در صورتی که رشتههای شرکت کننده در مسابقات افزایش یابد تحقق این امر با سرعت بیشتری صورت میگیرد، به خاطر دارم که در سالهای گذشته، حافظان 10 جزء، 20 جزء و... نیز امکان شرکت در مسابقات داشتند ولی مدتهاست که تنها دو رشته قرائت و حفظ امکان ورود در مسابقات بین المللی قرآن را دارند، هرچند که ورود رشتههای بیشتر به معنی هزینه بالاتر است اما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که برای موضوعات قرآنی هر چه هزینه کنیم کم است.
وی در خصوص نحوه اجرایی کردن مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری گفت: در صورتی که مسابقات قرآن عمومیتر و گستردهتر شود قطعاً خواهد توانست اقشار بیشتری را جذب کند و ما شاهد رشد بیشتر قاریان و حافظان قرآن خواهیم بود.
رتبه دوم مسابقات بین المللی قرآن در سال 70 راهکار دیگر را برگزاری کلاسهایی با سطح کیفی بالا و با حضور مربیان برجسته عنوان کرد و گفت: متأسفانه مربیان قوی انگشت شمار هستند، علاقهمندان بسیاری میشناسم که به دلیل نبود مربی مناسب نتوانستهاند مسیر قرآنی خود را به درستی پیدا کنند. در صورت رفع چنین مسائلی قطعاً شاهد افزایش روز افزون قاریان و حافظان قرآن خواهیم بود./966/د102/ن