جایگاه زن در خانه و جامعه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محسن عباسی، کارشناس مسائل تربیتی، در برنامه پرسمان خانواده، که از رادیو معارف پخش میشد، به ارائه بحث گامهای موفقیت در زندگی مشترک پرداخت و گفت: انسان فطرتاً زیبا دوست است و اگر این خصلت در مسیر حقیقی خودش قرار گیرد و انسان به اینکه رفق و مدارا چقدر زیبا است توجه کند، انگیزهای برای این عمل پیدا میکند.
وی ادامه داد: از زاویه دیگر نیز میتوان به رفق و مدارا نگاه کرد، انسان فطرتاً کمالجو است و دوست دارد در تمام ایام زندگیاش قدم به قدم به کمال نزدیکتر شود، کمال واقعی خداوند است و هرچه به آن نزدیکتر شویم به این نیاز انسان پاسخ داده میشود، زمانی که به موارد مختلف بحثهای تربیتی میرسیم، باید به گام اول که فراموش نکردن هدف زندگی است برگردیم، هدف زندگی انسان، چیزی جز خدا نیست.
این کارشناس تربیتی اظهار داشت: در روایتی رسول خدا (ص) میفرماید «وقتی دو نفر با هم، همنشین میشوند، آن کسی که با دیگری رفق بیشتری دارد، اجر عظیمتری دارد و نزد خدا محبوبتر است»، خانوادههایی که با رفق و مدارا زندگی میکنند چنین هستند، چون در شعاع توجه خدا قرار گرفتهاند، در روایت دیگری پیامبر اکرم (ص) میفرماید «وقتی خداوند اراده خیر برای خانوادهای کند، دری از رفق را بر آنها باز میکند».
حجتالاسلام عباسی ابراز داشت: شاید انسان در رفق چیزهایی را از دست بدهد، ولی چیزهایی که بدست میآورد، قابل مقایسه با از دست رفتهها نیست، رسول خدا (ص) میفرماید «در رفق، زیاد شدن و ماندگاری خیرات است و هر کس از رفق محروم شد، از خیر محروم میشود»، این روایت نشان دهنده این است که رفق راه رسیدن به خیرات است.
این کارشناس حوزوی در پاسخ به پرسش «دیدگاه شما نسبت به زن و جایگاه زن چیست؟ به نظر شما، زنان فقط برای کارهای خانه و فرزند داری مناسبند و استعداد کارهای مدیریتی را ندارند؟» گفت: نباید استعدادهای زن را نادیده گرفت، آن چیزی که من با آن مخالفم جابهجا کردن جایگاهها و مردواره کردن زنان است و این به معنای حقیقی کلمه، ضایع کردن استعداد زن است.
وی ادامه داد: اگر جامعه تصمیم گرفت زن را مردواره کند، در اصل او را از جایگاهی که خدا برای او قرار داده، بیرون کشیده است، خدا برای ایجاد تنوع، انسان را با دو جنس نیافریده، زندگی انسان نیازمند دو جنس است، چون هر یک از این دو جنس مسؤولیتی دارد، که جنس دیگر قادر به انجام آن نیست، اما این به معنای تفاوت صد در صدی این دو جنس نیست.
حجتالاسلام عباسی در پایان گفت: یکی از نویسندگان مشهور انگلیسی، خانم آنی رود میگوید «اگر دختران ما، به عنوان کارگر یا شبیه آن در خانهها به جای کارخانهها مشغول کار شوند، از اشتغال در کارگاههایی که آنان را دچار آلودگی کرده و تا ابد رونق زندگی آنها را میزداید، آسانتر و بیدرد سرتر است»، حتی کشورهای غربی نیز از اینکه دختران به رذالت و بدبختی کشیده شوند تا کمک خرج زندگی باشند، راضی نیستند./9194/پ202/ن