۰۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۸
کد خبر: ۱۶۹۱۵۲
استاد حوزه علمیه قم:

انتخاب ناسالم مؤاخذه الهی را در پی دارد

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت حضور پرشور مردم در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، بر انتخاب فرد اصلح که سبب اصلاح امور و رسیدن جامعه به کمال شود، تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمين فقيه يزدي / 1

آیت‌الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی، استاد خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، اصل انتخاب را نوعی امتحان دانست و با بیان اینکه حقیقت انتخاب یک حقیقت انسانی است که خداوند بر موازین عقل مقدر فرموده است، خواستار پرهیز از هوای نفس، رعایت وحدت و حرکت به سوی حق و فضیلت در انتخابات پیش‌رو شد.

 

وی با بیان اینکه برخی انتخاب‌ها سبب پیشرفت، عظمت و هدایت کامل می‌شود و برخی دیگر سقوط و ضایع شدن از درجه کمال و دور شدن از هدایت را به دنبال دارد، تصریح کرد: انتخاب صحیح وظیفه سنگینی بر دوش افراد است که در صورت اشتباه مؤاخذه الهی را در پی دارد.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت حضور پرشور مردم در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، افزود:‌ همه مردم باید هوای نفس و مسائل نفسانی را کنار بگذارند و فردی را که سبب اصلاح امور و رسیدن جامعه به کمال می‌شود، انتخاب کنند.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی تصریح کرد: صحبت تنها از صالح بودن نیست، فردی که انتخاب می‌شود باید دارای ایمان، تابع دستور خداوند متعال و تابع دستور ولی امر مسلمین و آگاه به وظیفه خود باشد، اما مهم‌تر از آن لیاقت‌ها و بروز استعدادهای خاصی است که برای این امر بزرگ لازم است.

 

وی به بررسی اهمیت رعایت مصلحت جامعه و مصلحت فرد در بحث انتخابات پرداخت و با بیان اینکه مصلحت جامعه بر مصلحت فرد مقدم است، گفت: مسائل فردی را باید کنار بگذاریم و مسائل اجتماعی و جامعه را هدف اصلی قرار دهیم، چراکه اصلاح جامعه سبب اصلاح افراد هم می‌شود.

 

وی در ادامه از مدیریت به عنوان نخستین ملاک برای انتخاب رییس جمهور آینده نام برد و افزود: مدیریت جزو مسائل بزرگ انسانی است که حتی در تحلیل‌های علمی می‌گویند همه امکانات را اگر جمع کنند درصد کمی از مجموعه پیشرفت کار را می‌گیرد و عمده مربوط به مدیریت است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در جریان انتخاب مدیر جامعه یک بار سنگینی بر دوش افراد قرار گرفته است که همه باید با شناخت کامل و با توجه به برنامه‌های اجتماعی، مدیریت فردی و جمعی و براساس اختیاراتی که به وی داده می‌شود، رییس جمهور را انتخاب کنند.

 

وی تصریح کرد: باید همه افراد جامعه در این‌ زمینه با هم مشورت کنند و بدون شور وارد عمل نشوند، البته بهتر بود افرادی که می‌خواهند در عرصه مدیریت کشور وارد شوند، از یک سال یا شش ماه قبل در دوره‌های ویژه‌ای شرکت می‌کردند و برنامه‌هایشان را دقیق به مردم ارائه می‌دادند.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی با بیان اینکه نامزدهای انتخاباتی باید خود را آماده پاسخ‌گویی به سؤالات مردم می‌کردند، گفت: مردم باید با شناخت بهتر پای صندوق رأی بیایند و رأی دهند، اما به واسطه این فاصله کوتاه چند هفته‌ای برای معرفی کاندیداها، مردم با شناخت کمتری انتخاب می‌کنند.

 

وی با اشاره به آغاز چند روزه تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری، رعایت مسأله اخلاق را در این تبلیغات پررنگ دید و تأکید کرد: مردم باید یک شخصیت اخلاقی، متدین و درستکار را که بر اساس عدالت و خرد جمعی برای سرافرازی این کشور تلاش می‌کند، انتخاب کنند.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم افزود: در تبلیغات این چند روز به اخلاق بیش از دوره‌های قبلی توجه شده است و این خود نشان می‌دهد که رییس جمهور باید به سجایای اخلاقی مزین باشد و در برنامه کاری و قوه اجرایی او یک نمودار و سر سلسله به عنوان مسأله اخلاق قرار بگیرد.

 

وی با بیان اینکه یک رییس جمهور معرف آرمان‌ها، مکتب و مدل حکومت و انسانیت ما در جامعه بشری است، بر داشتن روح جمعی در فعالیت‌های رییس جمهور تأکید کرد و گفت: رییس جمهور باید از استعدادهای نهفته در همه افراد به خوبی استفاده کند و بهره گیرد و نگذارد یک جامعه پراکنده و مشطط به وجود آید.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی اظهار کرد: رییس جمهور باید شخصی مسلط بر هوای نفس، جهت دهنده همه امور به جهت خدایی، انسان‌شناس در امر صنعت، علم و هنر باشد و با طبقه‌بندی فعالیت‌ها و بررسی نیازهای بخش‌های مختلف، افراد بصیری را برای تصدی امور تعیین کند.

 

وی بازرسی‌های محرمانه از سوی افراد مورد اعتماد رییس جمهور که نحوه انجام فعالیت‌ها را به وی اطلاع‌رسانی کنند، ضروری دانست و گفت: انجام خدمات عالی‌تر به کشور، سبب می‌شود مردم در انتخاب بهترین فرد به عنوان رییس جمهور کشور از یکدیگر سبقت بگیرند./920/ت301/ج

ارسال نظرات