۲۷ تير ۱۳۹۲ - ۰۴:۰۳
کد خبر: ۱۷۶۹۲۵
در حرم رضوی صورت گرفت:

تبیین نکات حقوقی بزرگترین آیه قرآن از سوی حجت الاسلام والمسلمین قرائتی

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در تبیین و تفسیر آیه 282 سوره بقره، بزرگترین آیه قرآن گفت: این آیه یک آیه حقوقی است که در آن 40 نکتۀ حقوقی مطرح شده و موضوعی در رابطه با مسائل حقوقی وجود ندارد که در این آیه به آن اشاره نشده باشد.
حجت الاسلام قرائتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، مفسر قرآن کریم شب گذشته در برنامه درس هایی از قرآن که در حرم رضوی برگزار شد ابراز کرد: آیه 282 سوره بقره، بزرگترین آیه قرآن و یک آیه حقوقی است که در آن انواع خدمت قلمی و بیانی همچنین نکات مهم حقوقی ارائه شده است.

وی ادامه داد: طبق این آیه هرکس بدهکار شد باید دو نکته را رعایت کند و این دو نکته در مورد هر نوع بدهکاری از جمله مهریه همسر و یا بدهی شریک با هر مقداری صدق می کند.

مفسر قرآن ادامه داد: طبق این آیه هرکس که تجارت و داد و ستد می کند و بدهکار یا طلبکار می شود باید در مرحلۀ نخست مهلت پرداخت بدهی را روشن کند و سپس آن را مکتوب کند؛ این دستور الهی است که در معامله با هر شخصی حتی برادر انسان باید مد نظر قرار بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی تأکید کرد: این آیه قرآن عنوان می کند اگر دو طرف معامله از سواد و اطلاعات کافی برای ثبت معامله برخوردار  نبودند باید به یک کاتب و نویسنده عادل مراجعه کنند و کاتب به شکرانه علم و سوادش باید این عمل را قبول کند.

رییس ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: اسلام تأکید می کند در این مرحله کاتب باید هرآنچه را که بدهکار گفت بنویسد و البته بدهکار باید منصف باشد و سوء استفاده نکند.

مفسر قرآن به بیان ادامه تفسیر آیه 282 بقره پرداخت و عنوان کرد: در این آیه عنوان می شود بدهکار فردی ضعیف، ناتوان و کم هوش بود باید ولی او که باید پرهیزگار و با تقوا باشد، متن معامله را برای کاتب بیان کند.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی افزود: سپس دو مرد و در صورت وجود نداشتن، یک مرد و دو زن بر معامله شهادت بدهند.

وی با بیان اینکه قرآن ریزترین مسائل زندگی را با توجه به فطرت انسان ارائه می کند، تصریح کرد: در آیه 282 سوره بقره 40 نکته حقوقی مطرح شده است؛ همچنین با اینکه این آیه در زمان جاهلیت و بر مردمانی بی سواد نازل شده بود، 5 بار بر نوشتن سفارش کرده است که اهمیت علم و سواد از دیدگاه قرآن را می رساند.

مفسر قرآن با بیان اینکه برخی از خدمات و کمک ها هیچ ارزشی ندارند، بیان کرد: برای کمک کردن باید اصول و شاخصه هایی را رعایت کرد از جمله اینکه کمک به دیگران موجب غفلت از خود انسان و یا موجب گدا و فقیر پروری نشود؛ همچنین انسان نباید با کمک و خدمت به جسمش به روح خودش صدمه وارد کند. /9312/پ202/پ

 

ارسال نظرات