۱۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹
کد خبر: ۱۷۸۹۷۹

دوهفته‌نامه الکترونیکی باب‌الکریمه در پله نوزدهم

خبرگزاری رسا ـ شماره 19 دوهفته‌نامه الکترونیکی باب‌الکریمه با هدف آشنا کردن نسل جوان با ابعاد شخصیتی کریمه اهل‌بیت(ع) در فضای مجازی منتشر شد.
شماره 19 دوهفته‌نامه باب‌الکريمه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نوزدهمین شماره  دوهفته‌نامه الکترونیکی باب الکریمه شامل دل‌نوشته، داستان، بانوان کریمه، مناسبت‌نامه، سخن سردبیر، شعر، کرامات کریمه، سبک زندگی، پوستر و پادکست در فضای مجازی منتشر شد.
بیت‌النور، اخبار کریمه، سبک زندگی کریمه‌ها، خبرنامه، نمایه حجاب، آرشیو، چند رسانه‌ای و زیارت مجازی از دیگر بخش‌های این دوهفته‌نامه است و در بخش اخبار کریمه آخرین اخبار حرم حضرت معصومه(س) آمده است.
سخن سردبیر
در بخش سخن سردبیر می‌خوانیم: شب‌های قدر یکی پس از دیگری آمدند و ما همچنان مانده‌ایم، خدایا قدرمان می‌دهی، دستمان را می گیری تا آسمانت ببری.
این روزها، هر بار که جوشن کبیر می‌خوانم به این فکر می کنم که چه سری است میان دعای جوشن کبیرت و عظمت وجودی حضرت معصومه«سلام الله علیها».
آنجا که زمین و آسمان یکی می‌شود و دعای نور حضرت زهرا«سلام الله علیها» چه شبیه بخشی از جوشن کبیر می‌شود.
«یا نُورَ النُّورِ یا مُنَوِّرَ النُّورِ یا خالِقَ النُّورِ یا مُدَبِّرَ النُّورِ یا مُقَدِّرَ النُّورِ، یا نُورَ کُلِّ نُورٍ یا نُورا قَبْلَ کُلِّ نُورٍ یا نُورا بَعْدَ کُلِّ نُورٍ یا نُوراً، فَوْقَ کُلِّ نُورٍ یا نُوراً لَیْسَ کَمِثْلِهِ نُورٌ».
این روزها که نه مزار حضرت زهرا سلام الله علیها را دیده‌ایم و نه دستمان به ضریح گرانقدر حضرت معصومه سلام الله علیها می‌رسد، دلتنگ ترین شب‌های رمضان المبارک را به امید فرج طی می‌کنیم، خدایا به حق شب های قدر، قدرمان بده.
قدر
در بخش دل‌نوشته این دوهفته‌نامه آمده است: از غرق بودن در این زیستن بود که گاهی بودنم را فراموش می‌کردم، آنقدر که از خواستن‌ها ناامید می‌شدم خواسته‌هایم گم می‌شد، گاهی اشک‌هایم بی دلیل در بیابان صورتم پرسه می‌زدند، ذکر سجود و رکوعم در میان آه و ناله‌ام گم می‌شد و قلب خسته‌ام آرام در تنهایی‌ها می‌تپید، گاهی هزاران هزار پروردگار داشتم و هزاران هزار ناامیدی و نمی‌رسیدم به اوج.
و در این شهر باران این بار قرآن بر سر گرفته‌ام و لب‌هایم لایق نجوای سبحانک یالااله الاانت شده، در دلم نجوای مددخواهی از جار المستجیرین است که قلبم آرام می‌تپد، اشک‌هایم را این بار برای حبیب‌الباکین می‌ریزم که هر مژه سیلی دارد از اشک، عیب‌هایم را به دست ستارالعیوب‌ترین و گناهانم را به دست غافرالخطیئات‌ترین سپرده ام که حالا اینجا در میان بندگان نشسته‌ام و من تمام اینها را در این شب مدیون توام.
یعنی دستانم در دستان بانویی چون توست که لایق نگاه شده‌ام و شبم را قدر می‌دانم، بانوی مهربانی چون تو ضامن گناهانم شده که من از آن به اوج نرسیدن‌ها، این‌بار دستانم در اوج گدایی از آسمان است و ندای الهی العفو سر می‌دهم، الهی العفو.
الغوث
در بخش داستان دوهفته‌نامه باب‌الکریمه چنین آمده است:یک لقمه نان و پنیر و سبزی برایش می‌گیرم و می گذارم توی کیف تا اگر میان برنامه گرسنه‌اش شد، بخورد.
قمقمه‌اش را هم پر از آب می‌کنم و برمیدارم، چند تایی هم شکلات و میوه برایش برمیدارم که سرش گرم باشد.
کشوی میزش را بیرون می‌کشم و دنبال مداد رنگی‌هایش می‌گردم، چهار، پنج رنگ بیشتر پیدا نمی‌کنم، دفتر نقاشی‌اش را هم می‌گذارم توی کیفم و برق‌ها را خاموش می‌کنیم و می رویم.
میان صحن در جایی که نزدیک به حوض باشد، می نشینم تا اگر یک موقعی بی قراری کرد ماهی‌های توی حوض و موج و عکس ماه افتاده توی آب را نشانش بدهم و سرگرم باشد.
دعای جوشن کبیر شروع می‌شود و راضیه هم چنان محو تماشاست، آهنگین بودن عبارات دعا و الغوث الغوث‌های مردم برایش جالب است.
نه آبی می‌خواهد و نه میلی به نقاشی کشیدن دارد، در گوشش می‌گویم که میوه و شکلات هم برایش آورده‌ام، لب‌هایش را می‌آورد نزدیک گوش من و طوری که کسی نشنود می‌گوید، ای کاش به جای این‌ها، چادر نمازم را می آوردی با یکی از همین کتاب‌ها که از رویش می‌خوانید.
بعد هم گوشه چادر مرا بر می‌دارد و می اندازد روی سرش، روی تمام آیینه کاری‌های «ایوان آیینه بانو» عکس دخترم راضیه را می‌بینم که دست‌هایش را بالا برده و با جمعیت نشسته در صحن الغوث الغوث می‌گوید.
ام‌کلثوم، بنت علی(ع)
در بخش دیگری از این دوهفته‌نامه با عنوان بانوان کریمه می‌خوانیم: ثمره ازدواج آسمانی حضرت علی و فاطمه(ع)، چهار فرزند بود، امام حسن و حسین(ع)، زینب و ام‌کلثوم(س)، در این بین، زندگی ام‌کلثوم کمتر مورد توجه قرار گرفته و بازگو شده است.
ام‌کلثوم دومین دختر حضرت علی(ع) و فاطمه(س) است که در سال هشتم هجری در مدینه متولد شد.
در جریان زندگی ایشان نقل شده است که در زمان شهادت مادر، همراه خانواده داغدار بود و در حالی که چادرش را روی صورت انداخته بود، خطاب به رسول خدا(ص) فرمود: «یا رسول الله، گویا الان تو را از دست داده‌‌ایم و درد فقدان تو را الان احساس کردیم».
و همچنین نقل شده است که در هنگام جراحت پدر، پایین پای او نشسته بودع امام چشمانش را باز کرد و خطاب به دختر فرمود: «اکنون به سوی خداوند مهربان سفر می‌کنم»، ام‌کلثوم به شدت گریان شد و به کنار ابن ملجم رفت و آن ملعون را ملامت کرد.
یکی دیگر از حوادث تاریخی زندگی ام‌کلثوم، حضور در کربلا به همراه برادر و خواهرش بود، ایشان بعد از شهادت برادر و یارانش، در کنار خواهرش زینب، به محافظت از زنان و یتیمان پرداختند، اشعار آن حضرت در فراق برادر، در کربلا مشهور و جانسوز است، سخنرانی و خطبه‌هایی از ایشان در جریان اسارت در کوفه و شام، در مقاتل نقل شده است.
درباره ازدواج ایشان، نقل‌های مختلفی است، در نقل‌های شیعی، حضرت علی، او را به عقد عون بن جعفر طیار درآورده است، ولی به نقل برخی روایات ضعیف شیعی و سنی، خلیفه دوم، عمر بن خطاب، او را از علی(ع) خواستگاری کرد، امیرمؤمنان(ع) نپذیرفت، ولی عمر درخواست خود را چندین بار تکرار کرد، حضرت علی(ع)، با این که تمایلی به این امر نداشتند، اختیار ازدواج ام‌کلثوم را به عموی خویش، عباس بن عبدالمطلب واگذار کردند و عقد نکاح بین عمر و ام‌کلثوم با اجازه و اختیار ایشان(در حالی که ام‌کلثوم هنوز به سن بلوغ نرسیده بود) منعقد شد، ولی قبل از این که ام‌کلثوم به سن بلوغ برسد، عمر از دنیا رفت و حضرت علی(ع) دختر خود ام‌کلثوم را به خانه خویش بازگردانید، در برخی نقل‌های تاریخی نیز، ام‌کلثوم، از عمر صاحب فرزندی بنام زید شده است.
ایشان بعد از گذشت چهار ماه از واقعه کربلا و بازگشت به مدینه، با دلی پر از غم و اندوه، در 21 جمادی‌الثانی چشم از جهان بست و در مدینه منوره دفن گردید.
جایگاه خدام در حرم اهل‌بیت(ع)
در بخش کرامات کریمه این دوهفته‌نامه آمده است: آقای سید ابوالفضل رضوی زاده نقل می کردند، حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی(ره) به خادمین آستانه مقدسه سفارش می کردند: قدر خودتان را بدانید، نکند زائری از دست شما ناراحت و دلخور شود، سعی کنید در کفشداری یا در هر قسمتی از حرم که کار می‌کنید، خدمت کنید، زحمات و فعالیت‌های خود را صرف زائرین کنید که روز قیامت حضرت معصومه(س) از شما شفاعت می‌کند.
جمعی از دوستان و خادمین نقل می‌کردند که حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی(ره ) زمستان‌ها موقعی که برف می آمد، در برف روبی به خادمین کمک می‌کردند.
شماره 19 دوهفته‌نامه الکترونیکی باب‌الکریمه همراه با شماره‌های قبلی این دوهفته‌نامه در پایگاه اینترنتی باب‌الکریمه قابل مشاهده است و علاقه‌مندان می‌توانند برای مشاهده و استفاده از مطالب آن به نشانی اینترنی www.babolkarimeh.com مراجعه کنند./907/ت302/ن
ارسال نظرات