۱۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۶:۵۸
کد خبر: ۱۸۳۱۸۴
کارشناس و مبلغ حوزوی:

حسادت از عوامل ایجاد فتنه 88 بود

خبرگزاری رسا ـ کارشناس و مبلغ حوزوی با اشاره به برخی ضررهای حسادت و با تأکید بر این نکته که تا هنگامی که حسادت به صورت بالقوه است، گناه محسوب نمی‌شود، یکی از عوامل فتنه 88 را حسادت خواند.
فتنه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام احمدرضا فلاح، کارشناس و مبلغ حوزوی جمعه شب در حسینیه امام صادق(ع) با اشاره به این‌که فرد حسود آرامش ندارد، گفت: انسان حسود نمی‌تواند لذت دنیا را بچشد، نعمت‌های دنیا را نمی‌بیند و نه شاکر خداوند است که از نعمت‌ها لذت ببرد، این حسادت هم بروز و ظهور بسیاری دارد.

وی افزود: امام علی(ع) فرمود انسان حسود بسیار حسرت می‌خورد و این حسرت‌های بسیار سبب گناهان زیادی می‌شود، تا زمانی که حسادت به صورت بالقوه است، گناه نیست اما زمانی که به صورت بالفعل درمی‌آید، گناه می‌شود.

وی ادامه داد: در روایت است که حسادت برای انسان بد رفیقی است، اصلا نمی‌توان از انسان حسود مشاوره خواست و امکان نصیحت‌گری برای فرد حسود وجود ندارد و باید برای جلوگیری از حسادت نعمت‌ها را کتمان کرد.

حجت‌الاسلام فلاح با بیان این‌که برای هر نعمتی حسادتی وجود دارد، ابراز کرد: تا کاری انجام نگرفته و به سرانجام نرسیده باید آن را کتمان کرد، که خوشبختانه این امر در میان اهل اصفهان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ابلیس به حضرت نوح(ع) توصیه کرد که از حسادت بپرهیز، زیرا حسادت من را از بهشت دور کرد، حسادت ایمان انسان را می‌خورد همان طور که آتش هیزم را از میان می‌برد و انسان را به خاک مذلت می‌نشاند.

کارشناس و مبلغ حوزوی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل فتنه 88 حسادت بود، فتنه 88 امر کوچکی نبود، توطئه‌گری و بروز حسادت از نکته‌هایی بود که سبب شکل‌گیری فتنه 88 شد، چرا حزب و گروه من رأی نیاورد و حسادت برای هر کس می‌تواند اتفاق بیفتد.

وی خاطرنشان کرد: یاران شیطان از شیطان دستور می‌گیرند، شیطان به یارانش دستور داد که میان مردم حسادت و ظلم را القا کنید، حسادت و ظلم به دیگران از القائات شیطان است و شیطان می‌گوید که حسادت و ظلم هم‌ارز شرک هستند.

حجت‌الاسلام فلاح با اشاره به این‌که ریا، حسادت و ظلم شرک است، بیان کرد: تنها بت‌پرستی و ثنویت و تثلیث شرک نیست، این‌ها کم مسائلی نیست، بلکه انسان ممکن است با ریا کردن برای دیگران و ظلم کردن به حسادت دچار شود.

وی گفت: یکی از راه‌های پیش‌گیری در امر از میان بردن حسادت، تفکر در ضررهای حسادت است، ما هنگامی که بخواهیم کاری را بررسی کنیم، ضررها و نفع‌های آن را می‌بینم و با تفکر در حسادت می‌توانیم جلوی آن را بگیریم.

کارشناس و مبلغ حوزوی ادامه داد: حسادت هم روح انسان و هم جسم انسان را با خود درگیر می‌کند و هم دین انسان را از میان می‌برد، امام علی(ع) در بیانی می‌فرماید در عجب هستم از انسان‌ها حسود که به فکر سلامت جسم خود نیستند.

وی به بیان روایتی مبنی بر این‌که حسود همواره مریض است، اگر چه جسمش سالم باشد، اظهار کرد: اگر می‌خواهد جسم انسان سالم باشدع یکی از راه‌هایش کم کردن حسادت است و حسادت راه‌هایی برای مقابله دارد.

حجت‌الاسلام فلاح خاطرنشان کرد: شکر نعمت‌هایی که خداوند به او داده است و دعا کردن در حق محسود، بخیل نبودن در دعا، درگیر نکردن فکر به آن‌چه که نزد محسود است از راه‌هایی است که انسان می‌تواند جلوی حسد را با آن بگیرد./914/پ202/ی

ارسال نظرات