آیتالله حسینی بوشهری:
مطالبات رهبری به تصویب شورای عالی رسیده است/ تسلط به دو زبان برای حوزویان الزامی میشود
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزههای علمیه گفت: مقام معظم رهبری در سفر خود به قم نقطه نظرات و مطالباتی از حوزه های علمیه داشتند که با آغاز مدیریت بنده به دنبال پیگیری آنها بودیم و تا کنون 19 مطالبه و پیشنهاد ایشان به شورای عالی ارسال و عمده آنها تصویب شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه کشور پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه برگزار شد، گفت: مراسم افتتاحیه حوزههای علمیه روز چهار شنبه 20 شهریور ماه با سخنرانی حضرت آیت الله مکارم شیرازی و با حضور اساتید، علما و طلاب حوزه علمیه در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار می شود.
وی ادامه داد: امیدواریم سال تحصیلی جدید برای حوزههای علمیه سالی پر خیر و برکت باشد و برنامههایی که در سال گذشته مقدمات آن انجام شده به همراه مصوبات شواری عالی حوزههای علمیه در این سال عملیاتی شود.
پیگیری مطالبات رهبری از اولویتهای حوزه
مدیر حوزههای علمیه یکی از اقدامات مهم مدیریت حوزههای علمیه را پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب دانست و ابراز کرد: مقام معظم رهبری در سفر اخیر خود به قم نقطه نظرات و مطالباتی از حوزه های علمیه داشتند که با آغاز مدیریت بنده به دنبال پیگیری آنها بودیم و تا کنون 19 مطالبه و پیشنهاد ایشان به شواری عالی ارسال و عمده آنها تصویب شده است.
بنای حوزه بر تمرکز زدایی است
وی چابک سازی حوزههای علمیه را از دیگر خواستههای رهبری و مراجع تقلید خواند و گفت: هرچه مجموعهای کوچکتر شود اثر بخشی آن نیز بیشتر خواهد شد؛ این طرح در دستور کار شورای عالی حوزههای علمیه است و امیدواریم در سال جدید اجرایی شود.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به سفرهای استانی مدیریت حوزههای علمیه، اظهار کرد: بنای حوزه بر تمرکز زدایی و مرکزیت قم است و در سفرهایی که به استانها و شهرستانهای مختلف داشتیم اختیارات این حوزهها بنا به آمادگی آنها بیشتر شده است تا عملا حوزه علمیه قم برای مراتب عالی تحصیلی اختصاص داده شود.
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه اجلاسیه کتاب سال حوزه، جشنواره علامه حلی، جشنواره طلاب برتر حوزه و اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه را از اقدامات مثبت حوزه علمیه در سال گذشته ذکر کرد.
ضرورت احیای موقوفات حوزوی
وی پیگیری احیای موقوفات حوزههای علمیه را از اقدامات مهم مدیریت حوزههای علمیه دانست و گفت: موقوفات فراوانی در اختیار حوزههای علمیه است تا بتوانیم موقوفاتی که در طول تاریخ وقف حوزه شده و گاهی بر اثر گذشت زمان از بین رفته و یا تحت تصرف افرادی قرار گرفته است با کمک ریاست سازمان اوقاف کشور برگردانده شود تا بتوانیم از درآمد موقوفات، حوزهها را اداره کنیم.
مدیر حوزههای علمیه از امضای تفاهمنامه حوزههای علمیه با وزارت آموزش و پرورش، اوقاف و امور خیریه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و برخی از نهادهای دیگر خبر داد.
امام جمعه قم با بیان این که کمیته علمی اجلاس بیداری اسلامی در تهران بر عهده مدیریت حوزه علمیه بود، خاطرنشان کرد: جلسات متعددی در این زمینه انجام شد و به لطف الهی آن اجلاس با آبرومندی برگزار شد.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری ساماندهی، نظارت و ارزیابی مجموعههای کلان حوزوی را از دیگر اقدامات مدیریت حوزههای علمیه در سال گذشته ذکر کرد و گفت: این اقدام از تفرقه سابق جلوگیری میکند و به ارزیابی بهتر امور میانجامد.
فعال سازی انجمن خیران و حامیان ساخت و توسعه مدارس علمیه
آیتالله حسینی بوشهری از تقویت و فعال سازی انجمن خیران و حامیان ساخت و توسعه مدارس خبر داد و گفت: خیرانی داوطلبانه در استانهای مختلف در این انجمنها حضور دارند و بحث ساخت و ساز مدارس را به این انجمن خیران واگذار کردهایم.
وی با بیان این که رشتههای تخصصی حوزه با جلسات متعدد در حال تقویت هستند، ابراز کرد: امیدواریم در این سال کارهای باقی مانده سال قبل تمام شود تا همه رشتههای تخصصی ما اجرایی و عملیاتی تر شود.
برگزاری بهتر کرسیهای آزاد اندیشی در سال جدید
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به دغدغه رهبر معظم در مورد کرسیهای آزاد ادیشی و نظریه پردازی در حوزههای علمیه، اظهار کرد: در حوزه علمیه کما بیش این کرسیهای آزاد اندیشی برگزار شده اما آنچنان بسامان نبوده است؛ آییننامههای مربوط به کرسیهای آزاد اندیشی و نظریه پردازی را تنظیم کردهایم و شرح وظایف روشن شده و امیدواریم در سال جدید خروجی بهتری داشته باشیم.
امام جمعه قم ضرورت مباحث اخلاقی در حوزههای علمیه را مورد توجه قرار داد و گفت: ماهانه اساتید فراوانی به کل کشور اعزام میشوند که این امر نقش قابل توجهی در بهبود وضعیت شهرستانها دارد.
تشکیل پرونده سلامت برای طلاب جدیدالورود
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تنظیم پرونده سلامت برای طلاب حوزههای علمیه، اظهار کرد: با همکاری مرکز خدمات حوزههای علمیه پرونده سلامت برای طلاب در نظر گرفته شده تا طلبه از بدو ورود پرونده سلامت داشته باشد.
آیتالله حسنیی بوشهری در ادامه سخنان خود تعداد اساتید مدارس شهرسانها را 1412 نفر، رشتههای تخصصی قم و شهرستانها 539، تعداد اساتید مدارس قم 700 نفر، اساتید سطوح عالی در قم 1100 نفر، پایان نامههای سطح 3 بیش از 800، پایان نامههای سطح 4 بیبش از 400، و اساتیدی که به مدارس آموزش و پرورش اعزام شده اند را 400 نفر ذکر کرد.
وی با اشاره به این که 16 انجمن علمی و 28 رشته و گرایش در مراکز تخصصی حوزه وجود دارد، اظهار کرد: امروز یک تحول در حوزه پدید آمده، در گذشته حوزه بسنده به فقه و اصول می کرد که دانش بسیار ارزشمندی است اما در سالهای اخیر رشتههایی همچون؛ کلام، تفسیر، تاریخ، نهجالبلاغه، تربیت مدرس، شیعه شناسی و تاریخ اهل بیت(ع) که در گذشته مطرح نبود، امروز رونق پیدا کرده است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه 419 دفتر مشاورهای حوزه علمیه در سراسر کشور راه اندازی شده است، افزود: اعزامهای کوتاه مدت بیش از 2 هزار اعزام و بلند مدت در مناسبتهای مختلف بیش از 3 هزار اعزام بوده است.
ضرورت آشنایی طلاب به زبانهای خارجی
امام جمعه قم در ادامه سخنان خود بر ضرورت آشنایی طلاب با زبانهای مختلف جهان تأکید کرد و اظهار داشت: مصوبه شواری عالی حوزه بر این است که حداقل طلبههای ما با دو زبان عربی و انگلیسی آشنا شوند و طی برنامه ریزیهای انجام شده در سال تحصیلی جدید این کار به صورت تستی انجام خواهد شد، چون معتقدیم طلاب ما باید در آینده برای تبلیغ و ترویج دین به کشورهای دیگر سفر کنند و برای این کار باید زبان مخاطبان خود را بدانند.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پذیرش امسال حوزههای علمیه، گفت: امسال کل قبول شدگان حوزه 11 هزار و 630 نفر بودند که ظرفیت اعلام شده برای قم 1150 نفر و بقیه برای استانها در نظر گرفته شدهاند.
آیتالله حسنیی بوشهری ساختمان سازی در منطقه پردیسان را در دستور کار مدیریت حوزه علمیه خواند و ابراز کرد: با کمک خیران امیدواریم مدارس خوبی در منطقه پردیسان داشته باشیم./927/پ202/ج
ارسال نظرات