جامعیت شرط اصلی در ساخت و فعالیت مساجد
حجت الاسلام مهدی خوبانی، معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه مازندران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری با بیان این که سبک مسجد داری دارای ضعف های بسیاری است، گفت: مساجد ما از جامعیت لازم و کافی برخوردار نیستند.
وی با بیان این که مسجد باید محوریت اجتماعی داشته باشد، افزود: این محوریت باید به گونه ای باشد که نیازهای واقعی هر قشری در این پایگاه مهم دینی برطرف شود.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که مساجد باید دارای یک سیر تربیتی مناسب باشند، خاطرنشان کرد: باید نیازهای فردی همه اقشار جامعه اعم از جوان و پیر در مسجد برآورده شود.
حجت الاسلام خوبانی با اشاره به این که وقتی فرزندی همراه با خانواده خود به مسجد می آید نباید در فضای مسجد سرگردان باشد، گفت: این مسأله انس با مسجد را برای یک کودک کاهش خواهد داد.
وی با بیان این که شیوه معماری مساجد ما باید به گونه ای باشد که پاسخگوی نیازهای هر سنی باشد، بیان داشت: مسجد نباید تنها به فضای عبادت تبدیل شود بلکه باید در کنار عبادت و کارهای دینی بستری را برای توسعه کلاس های علمی، آموزشی، ورزشی و حتی سرگرمی و تفریحی نیز فراهم شود.
معاون تهذیب وتبلیغ حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که شیوه معماری مساجد ما نیازمند بازنگری است، تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر تنها یک فضا برای عبادت مردم مورد توجه سازندگان مسجد قرار می گیرد و از فضاهای دیگر غافل هستند.
وی با اشاره به این که در حال حاضر بسیاری از دانش آموزان و حتی دانشجویان به منظور تقویت بنیه علمی خود در کلاس های جبرانی و تقویتی شرکت می کنند، تصریح کرد: اگر همین کلاس های علمی با محوریت مسجد طراحی و برگزار شود در انس جوانان و نوجوانان به مسجد بسیار اثرگذار خواهد بود.
حجت الاسلام خوبانی با اشاره به این که از فضای مسجد می توان برای بسیاری از فعالیت های علمی و فرهنگی بهره گرفت، گفت: متأسفانه نیاز جوان امروز به خوبی درک نشده است و اگر این درک صورت گیرد بهترین مکان برای تحقق بخشیدن به نیازهای جوان مسجد است.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که مسجد باید مرکز حضور جوانان باشد، ادامه داد: نباید مسجد تنها به فضایی برای حضور افراد مسن و پیر تبدیل شود که این نیازمند بازنگری در معماری و مدیریت مسجد است.
وی مسجد را بهترین فضا برای انجام کارهای تربیتی برشمرد و گفت: در حال حاضر از ظرفیت بالای مساجد در این خصوص کمتر استفاده می شود همچنان فضاهای خالی برای انجام این امور در مساجد بسیار است.
حجت الاسلام خوبانی همچنین بر ضرورت هماهنگی میان روحانی مسجد، کانون بسیج و هیأت امنا تأکید کرد و گفت: این سه بخش نقش پازل یک مجموعه مهم را بازی می کنند که باید با وحدت و همدلی در جهت پیشبرد اهداف مسجد گام بردارند.
وی همچنین به نقش روحانی مسجد در تقویت فعالیتهای علمی، فرهنگی و دینی این پایگاه معنوی اشاره کرد و افزود: روحانیت به عنوان محوریت فعالیت های دینی و فرهنگی مسجد محسوب می شود که دیگر بخش ها باید همگام با روحانی مسجد حرکت کنند.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که در حال حاضر هزینه بسیار زیادی برای ساخت مساجد صورت می گیرد، بیان داشت: به جای هزینه های غیر ضروری باید مساجد را جامع بسازیم.
حجت الاسلام خوبانی با بیان این که امروز دولت برای ساخت ورزشگاه ها، مراکز علمی و فرهنگی اعتبارات ویژه ای را اختصاص می دهد، گفت: باید با برنامه ریزی هدفمند ساخت همه این مراکز با محوریت مساجد صورت گیرد.
وی با بیان این که با ساخت جامع مساجد می توانیم از بسیاری از مشکلات فرهنگی وتربیتی جامعه بکاهیم، خاطرنشان کرد: باید در این خصوص هدف گذاری مناسب صورت گیرد و بهره گیری از ظرفیت های موجود در جهت رشد و تعالی جامعه دینی گام برداریم. /950/ت302/س