رشد شاخصهای علمی اولویت کاری مدیران حوزوی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، حجت الاسلام محمد لاکانی، مدیر استانی حوزه علمیه گیلان، ظهر امروز در جمع خبرنگاران افتتاح حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) را یکی از اقدامات ماندگار در سال تحصیلی جدید دانست و گفت: با آغاز به کار این حوزه علمیه جامع، شاخص های علمی در حوزه علمیه گیلان از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.
وی، تقویت شاخص های علمی را یکی از برنامه های مهم مدیریت استانی دانست و خاطرنشان کرد: این مسأله مهم با تقویت بخش های مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و عمرانی دنبال می شود.
مدیر استانی حوزه علمیه گیلان با بیان این که حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) رشت ظرفیت پذیرش دو هزار طلبه را دارد، خاطرنشان کرد: با بهره برداری از همه فازهای این حوزه علمیه، شاهد یک جهش علمی و پژوهشی در این استان خواهیم بود.
حجت الاسلام لاکانی با بیان این که بخشی از فعالیت های حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) رشت بین المللی خواهد بود، ادامه داد: با آغاز به کار این حوزه و پایان یافتن همه فازهای آن 400 طلبه خارجی از 20 کشور می توانند به تحصیل علوم حوزوی بپردازند.
وی از تحصیل هزار و صد طلبه در حوزه علمیه برادران استان خبر داد و خاطرنشان کرد: این طلاب از پایه های یک تا دهم به تحصیل علوم حوزوی مشغول هستند.
مدیر استانی حوزه علمیه گیلان همچنین به فعالیت 14 مدرسه علمیه در شهرهای مختلف استان اشاره کرد و گفت: تقویت و توسعه مدارس علمیه در شهرهای فاقد حوزه یکی از برنامه های مهم این مدیریت است.
حجت الاسلام لاکانی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت های تبلیغی روحانیت در مناطق مختلف استان اشاره کرد و با بیان این که تعداد مبلغان موجود در مناطق محروم و روستایی استان پاسخگوی نیاز جامعه نیست، خاطرنشان کرد: تقویت حضور مبلغان در مناطق محروم به منظور تبلیغ صحیح دین یک ضرورت مهم است که از سوی مدیریت استانی نیز دنبال می شود.
وی با بیان این که در حال حاضر 70 روحانی طرح هجرت در مناطق مختلف استان مشغول فعالیت های تبلیغی هستند، خاطرنشان کرد: افزون بر این 500 مبلغ طرح هجرت کوتاه مدت نیز در ایام تبلیغی مختلف به نقاط مختلف استان اعزام می شوند.
مدیر استانی حوزه علمیه گیلان با اشاره به این که در حال حاضر بسیاری از روستاهای استان فاقد روحانی هستند، بیان داشت: تقویت حضور روحانیت در مناطق شهری و روستانی، ناهنجاری فرهنگی و اجتماعی را کاهش میدهد.
وی با تأکید بر این که جامعه امروز با شبهات مختلف دینی مواجه هستند، گفت: روحانیت باید با تقویت بنیه علمی خود پاسخگوی نیاز جامعه باشد.
مدیر استانی حوزه علمیه گیلان با اشاره به این که تقویت و تجهیز مدارس علمیه استان از برنامه های مهم مدیریت استانی است، ادامه داد: با تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری مدارس علمیه، شاهد حضور طلاب بومی خواهیم که در حال در قم، مشهد و اصفهان مشغول فراگیری علوم حوزوی هستیم.
حجت الاسلام لاکانی با بیان این که راه اندازی مدیریت های استانی و تقویت شاخص های علمی، پژوهشی و آموزشی مدارس علمیه از مهاجرت طلاب به دیگر مراکز حوزوی کشور جلوگیری کرد، بیان داشت: با برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش خواهیم کرد زمینه ای را برای بازگشت طلابی که مهاجرت کردند را فراهم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش اثرگذار روحانیت در مباحث دینی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: افزایش تعداد روحانیان استان به رونق فعالیت های فرهنگی و دینی در استان کمک خواهد کرد./950/پ202/س