۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۱۹۶۲۹۳
آیت الله جوادی آملی:

دعای امام زمان برای رفع فقر از جامعه/ آنچه انسان را بی آبرو می کند رغبت بی جا است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله جوادی آملی گفت: امام زمان در دعایی می فرماید «خدایا تو را به حق قدرتت به فقرا برس»، این یک دعای عمومی است و به درد مسؤولین هم می‌خورد که هم بخوانند و هم بدان عمل کنند تا مشکلات اقتصادی و فقر و تنگدستی مردم برطرف شود.
 آيت الله جوادي آملي

به  گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی امروز در پایان درس خارج فقه خود به بیان نکات اخلاقی پرداخت و گفت: دشمن جدی ما که شب و روز با او درگیریم ابلیس است، لکن باید ببینیم میدان جنگ ما با ابلیس کجاست و او از ما چه می خواهد تا بتوانیم در مقابلش سنگر بگیریم، اصرار قرآن هم این است که میدان جنگ با ابلیس را مشخص کند.


وی با اشاره به این که دشمن بیرونی یا نفت می خواهد یا گاز و اگر ندهی تو را می کشد، ادامه داد: ابلیس با سواد، علم و مقام مخالف نیست و نمی خواهد شما را بکشد چون در این صورت برایش پیروزی حاصل نمی شود. او همه اصرارش این است که در میدان جنگ اسیر بگیرد تا هر چه خواست روی اسیرش پیاده کند.


استاد اخلاق حوزه علمیه بیان داشت: اگر ابلیس نتوانست اسیر بگیرد آن وقت فقط با آبروی شما کار دارد و می خواهد شما را مسلوب الحیثیه کند. خدا هم فرمود من انسان را با آبرو آفریدم «لقد کرمنا بنی آدم». در سوره مبارک علق هم به صورت ضمنی فرمود خداوند معلم شماست و چون می فرماید «اقراء و ربک الاکرم» پس درس کرامت می دهد.


وی اظهار داشت: استکبار شیطان در برابر خدا این است که گفت «هذا الذی کرمته علیّ» این انسان را بر من گرامی داشتی از این رو من با او دشمنم. پس ابلیس با کرامت انسان دشمن است. تمام تلاش او در قصه حضرت آدم این بود که کرامتش را بگیرد که گرفت.


حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که نباید محصول عمرمان را که یک قطره آبرو است به راحتی در اختیار شیطان قرار دهیم افزود: خدای متعال راه را به ما نشان داده است و فرموده داخل فیض (سنگر) من شوید تا شما شیطان را ببینید و او شما را نبیند.


وی با بیان این که سامری و بلعم باعورا انسان های عادی نبودند ولی به دام شیطان افتادند گفت: دعاهای وارد شده از ائمه واقعا نورانی است. اساس دعا، فهم است هر چند ما آن را برای ثواب می خوانیم لکن اصرار این دعاها این است که انسان را آبرومند و در صحنه نبرد با ابلیس پیروزش کند.


استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این که آنچه انسان را بی آبرو می کند رغبت بی جا است بیان داشت: امام سجاد می فرماید هر کاری که پایانش بی آبرویی است انجام نده، در دعای ندبه شرط اعطای مقام از سوی خدا به بندگان، زهد برشمرده شده است.


وی گفت: امام زمان در دعایی می فرماید «خدایا تو را به حق قدرتت به فقرا برس»، این یک دعای عمومی است و به درد مسوولین هم می‌خورد تا هم بخوانند و هم بدان عمل کنند تا مشکلات اقتصادی و فقر و تنگدستی مردم برطرف شود./916/پ202/ج

ارسال نظرات