ارسال هزار مقاله به جشنواره علامه حلی از سوی طلاب
وی ادامه داد: این رشد علمی به گونهای بوده است که امروز شاهد انتشار چندین نشریه، مقالات علمی و فعالیت کانونهای علمی در حوزههای علمیه هستیم.
معاون پژوهش حوزه علمیه قم تأمین تجهیزات رایانه و کتابخانه را از مهمترین عوامل پیشرفت مباحث پژوهشی دانست و بیان داشت: سال جاری 40 هزار نسخه نرم افزار کاوش برای مدارس علمیه تهیه و در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی افزود: خوشبختانه در امر پژوهش از نظر اعتبارات مشکلی نداریم هر چند در نحوه پژوهش مشکلاتی وجود دارد.
حجتالاسلام رفیعی با تأکید بر اینکه یکی از تلاشهای حوزه علمیه قم مستقر شدن معاونت پژوهش در مدارس علمیه است، تصریح کرد: بسیاری از مدارس علمیه نیاز به معاونت پژوهش دارند.
معاون پژوهش حوزه علمیه قم با بیان اینکه رشد پژوهشهای علمی در حوزههای علمیه خوب بوده است، اظهار داشت: در سال جاری برای جشنواره علامه حلی حدود هزار مقاله از سوی طلاب ارسال شده است.
وی افزود: در حالی که سال گذشته کمتر از سیصد مقاله از سوی طلاب به جشنواره علامه حلی ارسال شده بود و این نشان از رشد سه برابری پژوهشهای علمی طلاب در سال جاری است.
حجتالاسلام رفیعی با تأکید بر اینکه 9 هزار طلبه سطح یک در حوزههای علمیه قم مشغول به تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: متأسفانه سرانه تولید مقاله در حوزه علمیه قم با توجه به جمعیت طلاب نسبت به شهرهای دیگر کمتر است.
وی یادآور شد: یکی از مشکلات مدارس علمیه عدم شناسایی موضوعات پژوهش است، از اینرو نزدیک به نیمی از مدارس علمیه قم در زمینه پژوهش غیر فعال هستند.
معاون پژوهش حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: البته اکنون هشت نشریه در مدارس علوی، شهیدین، معصومیه، صدوقی دو و پنج، امام عصر(عج) و مدینه العلم منتشر شده یا در حال انتشار وجود دارد.
حجتالاسلام رفیعی در پایان سخنان خود از برگزاری هفتاد کارگاه برای افزایش و رشد پژوهشی طلاب در مدارس علمیه خبر داد./993/پ202/ن