اهداف مساجد با تأسیس مراکز فرهنگی هنری به ثمر مینشیند
وی تصریح کرد: باوجود افزایش تعداد مساجد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، متأسفانه بهره بردن از ظرفیت های بالقوه آن، به ویژه در حل مسائل و مشکلات فرهنگی جامعه مورد غفلت قرار گرفته است.
وی از تأسیس مراکز فرهنگی هنری در کنار مسجد ابراز خرسندی کرد و افزود: این مهم اگر با یک پشتوانه قوی فکری و برنامه ریزی دقیق صورت پذیرد افزون بر افزایش کارکرد مساجد، مرتفع شدن بسیاری از مشکلاتی که به واسطه جنگ نرم گریبانگیر جوانان و نوجوانان شده است، را به دنبال خواهد داشت.
حجت الاسلام ارزانی با اشاره به این که کانون های فرهنگی هنری مساجد جایگاه و کارکرد خوبی در مساجد ایجاد کرده اند، اضافه کرد: تعامل این مراکز با مسجد می تواند زمینه جذب نوجوانان به این خانه الهی را فراهم کند.
وی به کارکردهای مختلف مسجد اشاره کرد و گفت: مسجد تنها محل برگزاری نماز جماعت نیست، بلکه فضایی برای همه فعالیت های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که می تواند شانه به شانه مسجد انجام شود.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان، از اجرای طرح محله محوری مسجد در اصفهان خبر داد و گفت: این طرح که به زودی در اصفهان اجرایی می شود، می تواند تعامل مسجد و مراکز فرهنگی تابعه را در یک محله، محقق کند و این طرح مدل مناسبی برای مسجد محوری در محلات محسوب می شود.
عضو شورای عالی امور مساجد علت بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی را نبود وجود مدیریت واحد دانست و اظهار داشت: من معتقدم در کشور مشکل بودجه نداریم بلکه نداشتن مدیریت واحد مشکل برخی امور در کشور است.
وی به آغاز بررسی مصوبه مدیریت واحد فرهنگ دینی در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر مدیریت واحد فرهنگ دینی به مساجد سپرده شود، با مدیریت کلان و واحد بسیاری از کارکردهای اصلی مساجد احیا خواهد شد./939/ت302/س