۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۳
کد خبر: ۱۹۹۹۲۷
مدیرکل اوقاف وامور خیریه مازندران:

وقف بهترین راهکار برای کاهش مشکلات اقتصادی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به این که وقف بهترین برنامه ریزی اسلام برای کاهش مشکلات اقتصادی و برقراری عدالت علوی در جامعه دینی است، گفت: باید ثروت و امکانات در جامعه دینی عادلانه توزیع شود که یکی از راه های تحقق این مسأله مهم نهادینه کردن فرهنگ وقف است.
مدير کل اوقاف و امور خيريه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام ستار علیزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران ظهر امروز در نشست تخصصی وقف که با حضور روحانیان شهرستان آمل در بقعه ناصرالحق برگزارشد با اشاره به این که معیارهای مهم در ایجاد وقف جدید باید بر اساس نیازهای روز جامعه باشد، افزود: وقف به عنوان بارزترین مصداق احسان منشأ خدمات علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری در جامعه بوده است.

 

وی، بر لزوم ترویج فرهنگ وقف بر مبنای نیازمندی‏های روز جامعه تاکید و اظهار داشت: واقفان با وقف اموال و مستغلات خود صدقات جاریه برای آخرتشان ذخیره می‏کنند که این امر نشان از تربیت اسلامی در سایه آموزه‏های دینی و اسلامی خانواده‏ هایشان دارد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به این که برای ترویج فرهنگ وقف تنها یک دستگاه یا یک نهاد مسؤول نیست و همه نهادها باید در زمینه رشد و شکوفایی فرهنگ وقف تلاش کنند ادامه داد: باید سعی شود فرهنگ وقف در جامعه به روز باشد تا بتوان از موقوفات جدید در رفع نیازهای علمی روز جامعه بهره مند شد.

 

وی تصریح کرد: در استان مازندران بیش از 13 هزار موقوفه و 16 هزار رقبه وجود دارد که در کشور مقام سوم و با داشتن هزار و 23 بقاع متبرکه مقام دوم را در کشور داریم که در چند سال اخیر اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است.

 

حجت الاسلام علیزاده با بیان این که طلاب و روحانیان دانشمندان و مروجان احکام اسلامی هستند، گفت: احیای فرهنگ وقف در جامعه که می تواند بیشترین اثر را در بین مردم داشته باشد به واسطه همراهی روحانیان است که در بالای منابر تذکراتی را می دهید.

 

وی با تاکید بر این که انقلاب ما مدیدن وقف است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران که با حضور در صحنه روحانیت به عنوان سربازان امام زمان(عج) و با رهبری حکیمانه امام راحل از مساجد، تکایا شروع شد، محصول وقف هستند.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که اطلاعات مردم در خصوص مسأله وقف ناچیز است، داشت: روحانیت امروز وظیفه سنگینی را بر عهده دارد و باید مسأله وقف و اثرات دنیوی و اخروی آن را برای عموم مردم به خوبی تبیین و تشریح کنند.

 

وی ادامه داد: برای اجرای نیت واقف از هیچ گونه فشاری شانه خالی نمی کنیم و تا آنجاکه وظیفه داریم دفاع می کنیم.

 

حجت الاسلام علیزاده با بیان این که  متأسفانه گاهی اوقات شاهد هستیم بر علیه وقف در جامعه تبلیغ می شود، اظهارداشت: علیرغم وجود این گونه مسائل امسال 63 موقوفه در مازندران داشتیم که برخی از این موقوفات ارزش میلیاردی دارند.

 

وی گفت: مقام معظم رهبری تاکید بر وقف های جدید با نیازهای روز جامعه دارند و همه کمک کنیم تا کسانی که می خواهند اموال خود را وقف کنند بیشتر به نیازهای روز جامعه توجه شود.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به این که فرهنگ وقف کارکردهای اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی بسیار زیادی دارد، افزود: نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه بستری برای کاهش محرومیت های مادی و معنوی جامعه فراهم می کند.

 

وی با بیان این که وقف در تنظیم امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقش مهم و بسزایی دارد، تصریح کرد: در بعد فرهنگی وقف می‌توان به ترویج فرهنگ دین، اشاعه ارزش‌های اهل بیت و ائمه اطهار اشاره کرد.

 

حجت الاسلام علیزاده با بیان این که وقف یک جهاد اقتصادی است، بیان داشت: شرکت در امر وقف و موقوفات منجر به یک حرکت عظیمی می‌شود همچنین از طریق وقف می‌توان برای تحقق اقتصادی گام برداشت.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به این که وقف بهترین برنامه ریزی اسلام برای کاهش مشکلات اقتصادی و برقراری عدالت علوی در جامعه دینی است، گفت: باید ثروت و امکانات در جامعه دینی عادلانه توزیع شود که یکی از راه های تحقق این مسأله مهم نهادینه کردن فرهنگ وقف است.

 

وی با اشاره به این که نگاه اسلام و قرآن به مسأله وقف بسیار عمیق و بلند است، ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام و ائمه معصومین(ع) نیز در جهت نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه تلاش ها و سفارش های بسیاری داشتند.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران به راه اندازی و تشکیل بانک جامع موقوفات در استان اشاره کرد و گفت: در این سامانه همه اطلاعات مربوط به موقوفات استان وجود دارد./950/پ202/ب

ارسال نظرات