۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳
کد خبر: ۲۰۷۲۳۴
استاد حوزه علمیه کرمان:

تقویت درس اخلاق در حوزه بستری برای پرورش طلاب مهذب است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه کرمان بر ضرورت تقویت درس اخلاق در مدارس علمیه تأکید کرد و گفت: برگزاری مستمر دروس اخلاق در پرورش طلابی مهذب و با اخلاق بسیار تأثیرگذار است.
حجت الاسلام سيد مرتضي خليلي استاد حوزه علميه کرمان حجت الاسلام سيد مرتضي خليلي استاد حوزه علميه کرمان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان حجت الاسلام سید مرتضی خلیلی، استاد حوزه علمیه کرمان ظهر امروز در مراسم سوگواری شهادت امام موسی کاظم در مدرسه علمیه محمودیه کرمان گفت: انسان هر چه بیشتر در تاریخ مطالعه کند می تواند درس های بیشتری بگیرد و در تحلیل مسائل جامعه امروز بهتر عمل می کند.

 

وی ادامه داد: اگر در زمان حاضر کسانی هستند که معارف عمیقی از دین دارند اما با کار های خود به اسلام و تشیع ضربه می زنند و یا در مقابل نظام ایستاده اند تعجب ندارد زیرا در تاریخ ائمه از این افراد زیاد بوده و بارز ترین مصداق آن طلحه و زبیری بودند که سال ها برای اسلام شمشیر زده و در جاهایی اسباب پیشرفت اسلام را فراهم کردند.

 

این استاد حوزه علمیه کرمان با ذکر داستان هایی از رفتار خلفای عباسی با امام کاظم، اظهار داشت: منصور دوانقی قصد کشتن امام کاظم را داشت و به یکی از یارانش دستور داد که جویا شود امام صادق(ع) چه کسی را جانشین خود معرفی می کند تا او را بکشد؛ امام ششم پنج نفر را از جمله منصور و امام موسی کاظم(ع) را معرفی می کند و به این ترتیب این توطئه خنثی می شود.

 

وی ادامه داد: هارون الرشید به امام کاظم(ع) احترام ویژه ای می گذاشت و خلافت را حق او می دانست اما به اذعان خودش پادشاهی فرزند نمی شناسد و حاضر بود پسرش را برای بقا پادشاهی خودش بکشد چه برسد به این که امام کاظم را بکشد و زندانی و شکنجه کند.

 

حجت الاسلام خلیلی عنوان کرد: جوانی که می تواند گناه کند و در درونش آتش های شهوت شعله ور است اما گناه نمی کند خداوند در پیشگاه ملائکه به او افتخار می کند زیرا این جوان با توانایی کامل به خاطر خداوند کار حرام را ترک می کند و کسی که توانایی گناه را ندارد گناه نکردن برایش هنر نیست بنابراین خود سازی در جوانی معنا دارد زیرا همه حملات در جوانی از طرف شیاطین به سمت انسان صورت می گیرد.

 

این استاد حوزه علمیه با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) تصریح کرد: فتی در لغت یعنی جوان اما امام صادق مؤمن را هم جوان می داند همانطور که اصحاب کهف پیر و میان سال بودند اما قرآن آن ها را به عنوان جوان یاد کرده است زیرا شخصی که گناه نکند دل او جوان می ماند و چشم او خشک نمی شود.

 

وی با توصیه به استفاده طلاب از محضر اساتید و ارتباط گیری با آن ها، افزود: ارتباط انسان با وسائل و تکنولوژی های امروزی باید با برنامه ریزی و حساب شده باشد زیرا این وسایل بی روح هستند و به تدریج روح انسان را کم توان می کنند دروس اخلاق باید زنده و حضوری باشد نرم افزار و فایل صوتی نمی تواند مانند درس اخلاق زنده تأثیر گزار باشد زیرا بی روح هستند.

 

مدیر سابق مدرسه علمیه محمودیه کرمان با اشاره به الزامی و حساب شده بودن استفاده طلاب از وسایل نوین امروزی، گفت: در گذشته کار و مرکب مردم روح داشت اما امروزه کار و وسایل حمل نقل آن ها غالباً با اشیا بدون جان و آهن آلات بوده که باید مواظب بود ارتباطات انسان با موجودات جان دار و نماز و ارتباطات معنوی قطع نشود که در صورت قطع شدن این گونه ارتباطات، خود انسان در نهایت بی روح می شود.

 

این استاد حوزه علمیه کرمان در پایان گفت: هیچ طلبه و استادی با ضرورت وجود ادبیات، اصول، فقه و دیگر علوم در حوزه علمیه مخالف نیست اما کتاب ها باید بهتر شده و به سرعت بتواند به نیاز طلاب امروز پاسخ دهد تا طلاب بتوانند به نیاز جامعه پاسخ دهند./9704/پ202/ب

ارسال نظرات